EVENIMENT
Primele condamnări definitive în dosarul ”10 august”: Doi bărbați care au atacat-o pe jandarmeriță, închisoare cu executare

Doi dintre cei şapte bărbaţi acuzaţi că au lovit-o pe jandarmeriţa Ştefania Nistor şi pe un coleg al acesteia, în timpul protestului din 10 august 2018, au fost condamnaţi definitiv la închisoare cu executare de Curtea de Apel Bucureşti.
„Înlătură dispoziţiile de suspendare sub supraveghere a executării pedepsei în ceea ce îi priveşte pe Ionuţ-Liviu Cojoacă şi Daniel Dumitru, urmând ca inculpaţii să execute pedepsele aplicate în regim privativ de libertate. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei penale apelate care nu contravin prezentei”, se arată în minuta deciziei.
Citește și Mai mulți jandarmi din București, inclusiv un colonel în rezervă, sunt suspecți în Dosarul ”10 august”. Ancheta a fost RELUATĂ după doi ani
La finalul anului 2019, Judecătoria Sectorului 1 i-a condamnat pe cei şapte bărbaţi la pedepse cuprinse între 1 an închisoare şi 2 ani şi 8 luni închisoare, toate cu suspendare, cea mai mare fiind aplicată lui Dumitru Daniel, tânărul care a sustras arma Ştefaniei Nistor.
Toţi cei şapte inculpaţi sunt obligaţi să efectueze muncă în folosul comunităţii, între 90 şi 120 de zile, şi au interdicţie pe o perioadă de 5 ani să mai participe la adunări publice cu caracter politic, social, cultural sau sportiv de orice amploare, acţiuni de protest organizate sau spontane.
În plus, trei dintre agresori trebuie să-i plătească în solidar Ştefaniei Nistor suma de 10.000 euro cu titlu de daune morale.
Pe 10 august 2018, în timpul desfăşurării protestului diasporei în Piaţa Victoriei, mai mulţi indivizi au lovit-o pe Ştefania Nistor cu pumnii şi picioarele. Ea a fost prinsă în mulţime alături de un coleg, acesta din urmă încercând să o protejeze. Agerpres

Primăvara, vechile credințe ale satelor transilvănene prind viață. Oamenii locului au păstrat, din generație în generație, învățături despre schimbarea anotimpurilor, menite să protejeze sănătatea și să aducă belșug.
În satul Boju, din județul Cluj, bătrânii spun că primele semne ale primăverii trebuie respectate cu grijă, altfel natura își poate cere tributul.
„În satul clujean Boju, bătrânii spun că «primăvara, până nu plouă bine, să se…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Consiliul Județean Cluj dă startul înscrierilor pentru finanțări nerambursabile. Cea mai mare sumă merge către culte

Consiliul Județean Cluj dă startul perioadei de depunere a cererilor pentru finanțări nerambursabile. Începând din acest an, cererile pot fi depuse exclusiv online, prin aplicația Ghișeul Unic.
Consiliul Județean Cluj a publicat pe site-ul propriu informațiile pentru obținerea fondurilor nerambursabile din bugetul forului administrativ județean pentru anul 2025. Organizațiile neguvernamentale și entitățile publice din județ care implementează programe și proiecte…
Citește mai mult pe Cluj24.ro

Un incendiu a fost semnalat luni seara în localitatea Albac. Potrivit ISU Alba, din primele date, incendiul este la o locuință.
La fața locului s-au deplasat pompierii din Câmpeni cu două autospeciale. Au fost mobilizați și voluntarii de la SVSU Albac.
Tot luni, după-amiaza, a mai fost anunțat un incendiu în satul Cobleș lângă Arieșeni. A fost afectată o anexă gospodărească. A intervenit SVSU Arieșeni.
EVENIMENT
Florin Danciu (jurnalist Cluj24): „După alegerile prezidențiale, la majoritatea partidelor se va schimba total leadership-ul”

Jurnalistul Florin Danciu, invitat la Prima News în cadrul emisiunii lui Ciprian Aron, a realizat o amplă analiză a scenei politice din România, anticipând că alegerile prezidențiale vor aduce o schimbare profundă a leadership-ului în majoritatea partidelor.
Florin Danciu a subliniat că alegerile din 18 mai marchează un moment de profundă divizare în societatea românească, între tabăra suveranistă și cea pro-europeană. El consideră că, indiferent de rezultat,…
Citește mai mult pe Cluj24.ro