Connect with us

EVENIMENT

Primii refugiați care și-au găsit loc de muncă în România. 44 de ucraineni, angajați la o companie din Bistrița

Publicat

refugiati.jpg

Primii 44 de cetățeni din Ucraina ajunși în România din cauza războiului au fost angajați, a anunțat ministrul Muncii, Marius Budăi.

Conform acestuia, cei 44 de refugiați au fost angajați de o companie din Bistrița.

Marius Budăi anunță că, în paralel, ANOFM oferă servicii de profilare, consiliere și îndrumare pentru mai mulți cetățeni ucraineni care și-au manifestat dorința de a se angaja.

Pliante cu informații pentru cetățenii ucraineni, privind condițiile de angajare în România, sunt împărțite și afișate în vămi, gări, autogări și alte puncte des tranzitate.

Cetățenii ucraineni se pot angaja în baza unei declarații

Guvernul a stabilit că cetățenii ucraineni vor avea posibilitatea să se încadreze în muncă pe teritoriul României în baza declarației pe propria răspundere, dată angajatorului român.

Prin această declarație ei își asumă că îndeplinesc condiţiile de pregătire profesională şi experienţă în activitate necesare ocupării postului pe care urmează să fie încadrați şi că nu au antecedente penale incompatibile cu activitatea pe care urmează să o desfăşoare pe teritoriul României.

De asemenea, cetățenii proveniți din Ucraina vor avea posibilitatea să se încadreze în muncă fără a fi necesară obținerea, de la misiunile diplomatice ale României în Ucraina, a vizei de ședere în scop de muncă.

(sursa: Mediafax)

Citește Romania24.ro pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Lucrări pe DJ 107 M, la Poiana Aiudului. Proiect pentru amenajarea acceselor, acostamentelor și a șanțuri pentru scurgerea apelor

Publicat

lucrări pe dj 107 m, la poiana aiudului. proiect pentru

Lucrări pe DJ 107 M, la Poiana Aiudului. Primăria comunei Livezile vrea să refacă accesele la proprietăți și acostamentele și să amenajeze șanțuri pentru scurgerea apelor pluviale pe o porțiune de circa 760 de metri lungime din drumul județean DJ 107 M, la Poiana Aiudului.

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba a anunțat recent depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Amenajare parcări, acostamente și șanțuri în zona DJ 107 M”,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Sportivi ai ACS Karate Club Gemina din Alba Iulia, pe podium la Cupa Scorpion la Karate desfășurată în județul Olt

Publicat

foto: sportivi ai acs karate club gemina din alba iulia,

Cinci spotivi ai ACS Karate Club Gemina DBP Alba Iulia au obținut 11 medalii la Cupa Scorpion la Karate, desfășurată pe 23 martie în orașul Balș, județul Olt. Este vorba despre cinci medalii de aur, trei medalii de argint și trei medalii de bronz. 

După o așteptare cu emoții și o pregătire intensă, cu abnegație, perseverență, hărnicie și mare dorință de a concura, karateka de la ACS Karate Club Gemina DBP din Alba Iulia au făcut o nouă deplasare în Oltenia unde au…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Ce alcoolemie avea șoferul care a intrat pe sens interzis lângă Primăria Cluj-Napoca

Publicat

bmw 4 bun e1711515692561.jpg

Șoferul unui BMW care a intrat, marți seară, pe sens interzis și pe banda dedicată transportului public lângă Primăria Cluj-Napoca avea o alcoolemie de 0,71 mg/ l de alcool pur în aerul expirat, astfel că a fost condus de polițiști la spital pentru recoltarea de probe biologice.

Bărbatul venea cu mașina pe Calea Moților a fost oprit în trafic de Poliția Locală după ce a fost surprins că, în loc să facă dreapte pe strada Petru Maior pe lângă Primărie,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

27 martie 1697: Sinodul de la Alba Iulia a adoptat unirea Mitropoliei Ardealului cu Roma. A apărut Biserica Greco-Catolică

Publicat

27 martie 1697: sinodul de la alba iulia a adoptat

27 martie 1697, actul de naștere al Bisericii Greco-Catolice: Sinodul de la Alba Iulia a adoptat unirea cu Roma.

Sinodul a fost convocat de mitropolitul Teofil Seremi decedat în același an, 1697, la Alba Iulia.

Teofil a fost un episcop ortodox și mitropolit al Bălgradului (al Ardealului) între 1692 și 1697. Numele său de mirean era Toma Seremi și făcea parte din mica nobilime din Teiuș (nemeși).

A pornit tratativele de unire a Mitropoliei Ardealului cu Biserica Catolică, punând…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe