Connect with us

EVENIMENT

Primul autobuz fără șofer, pe străzi: unde îl poți vedea în acțiune, poți călători cu el

Publicat

primul autobuz fără șofer, pe străzi: unde îl poți vedea

Mașinile autonome sunt deja o realitate pe șoselele lumii. Industria auto tinde să înlocuiască, de data aceasta, și tradiționalul șofer al autobuzelor publice. Astfel, la Seul, a fost lansată prima linie de autobuz autonom, în cadrul unui experiment care, potrivit inginerilor care l-au conceput, are ca scop să crească încrederea oamenilor în vehiculele fără șofer.

Primul autobuz fără șofer, pe străzi

Seul, capitala Coreei de Sud, a lansat, vineri, prima sa linie de autobuz autonom, în cadrul unui experiment care, potrivit inginerilor care l-au conceput, are ca scop să crească încrederea oamenilor în vehiculele fără şofer, relatează AFP, citat de Agerpres.

Plasat, pentru moment, sub supravegherea strictă a unui şofer, noul autobuz se conduce singur pe noul traseu, un mic circuit de 3,4 kilometri în…

Citește mai mult pe impact.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Primarul din Sfântu Gheorghe, reacție furibundă după ce meciul Sepsi – FCU Craiova a fost suspendat. „Ură necalificată față de maghiari”

Publicat

primarul din sfântu gheorghe, reacție furibundă după ce meciul sepsi

Scandal imens la meciul de fotbal dintre Sepsi OSK și FC U Craiova 1948, care a culminat cu o premieră în SuperLiga României. Arbitrul partidei a decis să suspende definitiv partida, în minutul 26, după scandările xenofobe ale unora dintre fanii prezenți la meci. Ce a transmis primarul din Sfântu Gheorghe.

Premieră în fotbal: meci suspendat definitiv la Sfântul Gheorghe

Partida dintre Sepsi și FCU 1948 Craiova, din etapa a XXIII-a a SuperLigii României la fotbal, a fost întreruptă, duminică, 29 ianuarie, după aproximativ 25 de minute de la start. Motivul? O avalanșă de scandări rasiste şi xenofobe ale suporterilor olteni.

Arbitrul Andrei Chivulete a solicitat inițial să se facă un anunţ la staţia de amplificare, ca avertisment, însă la foarte scurt timp el a oprit meciul şi a trimis echipele la vestiare….

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cum va fi vremea în următoarele 2 săptămâni? Anunțul meteorologilor

Publicat

aer polar frig e1610637171992.jpg

După o săptămână – 30 ianuarie – 5 februarie – cu temperaturi oscilante, vremea începe să se încălzească. Maximele se vor încadra între 5 și 6 grade, iar minimele vor fi cuprinse în general între minus 2 și minus 6 grade.

Probabilitatea de precipitații este mai mare în prima săptămână, arată prognoza pe următoarele două săptămâni transmisă luni de Administrația Națională de Meteorologie.

Cum va fi vremea în următoarele 2 săptămâni? Anunțul meteorologilor: BANAT

Temperatura maximă va avea variații mai ales în prima săptămână din interval; aceasta va crește în primele zile până la medii de 6…7 grade, apoi va fi în scădere până la valori de 1…2 grade. În a doua săptămână din interval, valorile termice diurne vor avea tendința de creștere spre medii de 5…6 grade. Minimele termice, până spre finalul primei săptămâni, vor avea ușoare variații în jurul a -2 grade, apoi vor avea tendința să scadă până spre medii de -6…-4 grade, valori ce se vor menține și în a doua jumătate a intervalului. Probabilitatea pentru precipitații mixte va fi mare mai ales în prima jumătate a intervalului, iar în jurul datei de 3 februarie vor fi posibile și cantități mai importante de apă.

Cum va fi vremea în următoarele 2 săptămâni? Anunțul meteorologilor: CRIŞANA

Temperatura maximă va crește în primele zile ale intervalului până în jurul a 5 grade, apoi va fi în scădere până la valori de 0…1 grad la finalul primei săptămâni. În a doua jumătate din interval, valorile termice diurne vor avea tendința de creștere spre medii de 4…5 grade. Pe parcursul nopților, până spre finalul primei săptămâni, temperatura va avea ușoare variații în jurul a -2 grade, apoi vor avea tendința să scadă până spre medii în jurul a -6 grade, valori ce se vor menține și în a doua jumătate a intervalului. Probabilitatea pentru precipitații mixte va fi mare mai ales în prima săptămână, iar în jurul datei de 3 februarie vor fi posibile cantități mai importante de apă.

Cum va fi vremea în următoarele 2 săptămâni? Anunțul meteorologilor: TRANSILVANIA

Temperaturile diurne vor avea variații pe tot parcursul intervalului. În prima săptămână va exista o ușoară creștere spre medii de 2…3 grade (în primele zile), urmată de o scădere ce va duce temperaturile până la valori în jurul a -2 grade. Pe parcursul nopților, până spre finalul primei săptămâni, temperatura va avea ușoare variații în jurul a -3 grade, apoi vor avea tendința să scadă până spre medii în jurul a -8 grade, valori ce se vor menține și în a doua parte a intervalului. Precipitații, în general slabe, mai ales sub formă de ninsoare vor fi posibile pe tot parcursul intervalului, dar probabilitatea mai mare va fi în intervalul 2-5 februarie.

Cum va fi vremea în următoarele 2 săptămâni? Anunțul meteorologilor: MARAMUREŞ

La începutul intervalului valorile diurne vor fi în creștere până în jurul a 3 grade. Apoi, până la finalul primei săptămâni, vor fi în scădere spre medii de -2 grade. În a doua jumătate din interval, temperaturile maxime vor avea tendința de creștere spre medii de 1…2 grade. Pe parcursul nopților, până în jurul datei de 3 februarie, temperatura va avea ușoare variații în jurul a -2 grade, apoi va avea tendința să scadă până spre medii de -9…-8 grade, valori ce se vor menține și în a doua jumătate a intervalului. Probabilitatea pentru precipitații predominant sub formă de ninsoare va fi ridicată mai ales în prima săptămână, iar în zilele de 2 și 3 februarie vor fi posibile cantități mai importante de apă.

Cum va fi vremea în următoarele 2 săptămâni? Anunțul meteorologilor: MOLDOVA

Până în jurul datei de 2 februarie temperatura aerului va fi în creștere până la medii ale maximelor în jurul a 4 grade și ale minimelor spre -3 grade. După această dată, pâna la finalul intervalului de anticipație, temperatura aerului va avea tendința de scădere; maximele vor ajunge la 1…2 grade, iar minimele se vor situa în jurul a -6 grade. Vor fi posibile precipitații îndeosebi sub formă de lapoviță și ninsoare pe aproape tot parcursul intervalului, dar mai ales în jurul datei de 5 februarie.

Cum va fi vremea în următoarele 2 săptămâni? Anunțul meteorologilor: DOBROGEA

Temperatura maximă va crește în primele zile ale intervalului până în jurul a 5 grade, apoi va fi în scădere până la 0 grade la finalul primei săptămâni. În a doua jumătate din interval valorile termice diurne vor avea tendința de creștere spre medii de 3…4 grade. Pe parcursul nopților, până spre finalul primei săptămâni, temperatura va avea ușoare variații în jurul a -2 grade, apoi vor avea tendința să scadă până spre medii de -4 grade. Vor fi posibile precipitații mixte pe aproape tot parcursul intervalului, dar mai ales în jurul datei de 5 februarie.

Cum va fi vremea în următoarele 2 săptămâni? Anunțul meteorologilor: MUNTENIA

Valorile termice diurne vor crește în primele zile ale intervalului până în jurul a 6 grade, apoi vor fi în scădere până la 2 grade la finalul primei săptămâni. În a doua săptămână valorile termice diurne vor avea tendința de creștere spre medii de 4…5 grade. Temperaturile minime vor avea ușoare variații pe aproape tot parcursul intervalului, între medii de -2 și -6 grade. Vor fi posibile precipitații mixte mai ales în intervalul 3…6 februarie.

Cum va fi vremea în următoarele 2 săptămâni? Anunțul meteorologilor: OLTENIA

Valorile termice diurne vor crește până în data de 2 februarie spre medii de 7…8 grade, apoi vor fi în scădere până la sfârșitul primei săptămâni, spre 4 grade. În a doua săptămână din interval valorile termice diurne vor avea tendința de creștere spre medii de 5…6 grade. Temperaturile minime vor avea ușoare variații în jurul a -2 grade până în data de 3 februarie. Apoi, valorile nocturne vor avea tendința de scădere ușoară spre -5 grade. Vor fi posibile precipitații mixte mai ales în intervalul 3…5 februarie.

Cum va fi vremea în următoarele 2 săptămâni? Anunțul meteorologilor: LA MUNTE

Temperatura maximă va avea variații mai ales în prima săptămână din interval; aceasta va crește ușor în primele zile până la medii de -4 grade, apoi va fi în scădere până la valori de -8 grade. În a doua săptămână din interval, valorile termice diurne vor avea tendința de creștere spre medii de -3…-2 grade. Minimele termice, până spre finalul primei săptămâni, vor avea ușoare variații în jurul a -10 grade, apoi vor avea tendința să scadă până spre medii de -12 grade. După data de 7 februarie, valorile nocturne vor avea tendința de ușoară creștere, spre -8 grade. Probabilitatea pentru precipitații sub formă de ninsoare va fi mare mai ales în prima săptămână, iar în intervalul 2-5 februarie vor fi posibile cantități mai importante de apă. Mediafax

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Accident grav în Hunedoara! Șoferul unui camion, găsit catapultat sub vehicul

Publicat

hhhok

Pompierii brădeni au intervenit luni la un accident la intrarea în localitatea Brad dinspre Deva.

hh

 

Echipajele de intervenție au constatat că este vorba despre un camion ieșit în afara șoselei și l-au găsit pe șofer sub partea din față a autovehiculului.

După ce bărbatul în vârstă de 61 de ani a fost evaluat de către echipajele de prim ajutor, a fost transportat la CPU Brad, conștient, dar cu multiple plăgi.

hhhok

 

Pompierii militari au asigurat, totodată, măsurile specifice pentru preîntâmpinarea producerii unui incendiu, în astfel de situații.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Cascadorie pe o șosea din Giurgiu. O șoferiță s-a dat peste cap cu mașina

Publicat

gg

O femeie de 46 de ani a avut nevoie de îngrijiri medicale în urma unui accident rutier ce s-a produs luni pe drumul de centură al orașului Mihăilești, județul Giurgiu. Acesta a rămas blocată în autoturismul pe care îl conducea, fiind nevoie de intervenția pompierilor pentru a fi scoasă în siguranță.

g

La caz s-au deplasat echipaje din cadrul Gărzii de Intervenție Mihăilești, cu o autospecială de stingere dotată cu modul de descarcerare și o ambulanță SMURD. Aceștia au găsit autoturismul răsturnat pe plafon, în afara părții carosabile.

Femeia, conștientă și cooperantă, a fost preluată de paramedicii SMURD care i-au acordat primul ajutor, ulterior acesta a refuzat transportul la spital.

gg

Pompierii au asigurat măsurile de prevenire a incendiilor, prin deconectarea bornelor de la bateria autoturismului.

Citește mai departe