Connect with us

ACTUALITATE

Primul muzeu de arte new media din ţară va fi amenajat în galeriile subterane ale Braşovului

Publicat

Arhivă Foto

Galeriile subterane ale Braşovului vor deveni primul muzeu de arte new media din ţară, prima expoziţie a acestuia urmând să fie vernisată în luna iunie, a anunţat, luni, Primăria municipiului Braşov.

„Proiectul de integrare prin cultură a galeriilor subterane de După Ziduri în viaţa oraşului desfăşurat de Asociaţia Amural, în parteneriat cu Primăria Braşov, intră într-o nouă etapă. Prin proiectul de intervenţie culturală co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional şi cu sprijinul partenerilor locali, galeriile subterane se pregătesc să devină BUM – Braşov Underground Museum – primul muzeu de arte new media din ţară”, se arată într-o informare transmisă de Biroul de presă al Primăriei Braşov.

Conform sursei citate, Braşov Underground Museum este un proiect de activare culturală şi regenerare urbană prin artă şi noi tehnologii, menit să configureze un nou spaţiu alternativ pe harta culturală a Braşovului.

Prin reconversia galeriilor se propune constituirea unui spaţiu de artă contemporană redat comunităţii şi reintegrat în ţesutul urban.

„Proiectul cultural va debuta în luna aprilie 2021 cu o cercetare istorică a spaţiului pentru a afla mai multe despre trecutul său. În paralel, Primăria încheie amenajările iniţiale. Va urma un apel pentru artişti new media în zilele următoare şi amenajarea exponatelor primului muzeu de artă şi tehnologie. Prima expoziţie underground va fi vernisată în iunie 2021”, precizează sursa citată.

Galeriile au fost săpate în dealul Warthe al Braşovului, în Al Doilea Război Mondial, pentru a servi drept adăpost antiaerian. Acestea au calitatea de a fi cufundate în întuneric şi compartimentate, formând un spaţiu perfect pentru lucrări de lumină, sculptură, artă video şi arte ce folosesc noile tehnologii în general. Din 2015 galeriile subterane au fost, alături de întreaga zonă cunoscută sub numele „După ziduri”, în atenţia Asociaţiei Amural, care organizează festivalul omonim.

AGERPRES

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Săptămâna prevenirii criminalității: acțiunile organizate de Poliția Alba, până în 27 mai

Publicat

politie sursa alba24 1000x600.jpg

În perioada 22 – 27 mai 2022, la nivel național, se desfășoară evenimentul organizat de Poliția Română sub titlul „Săptămâna prevenirii criminalității”.

Inspectoratul de Poliție Județean Alba, prin Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, va organiza, zilnic, activități preventive. Obiectivul este sensibilizarea cetățenilor cu privire la necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecție, precum și prezentarea consecințelor ce decurg din comiterea de infracțiuni.

Luni, 23 mai, va fi dedicată prevenirii discriminării, marți, 24 mai, vor fi desfășurate activități de prevenirea violenței domestice, iar miercuri 25…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO. Șeful IPJ Cluj aleargă bine. Locul II la Crosul companiilor 2022! 1.100 de alergători. Câţi kilometri au alergat

Publicat

sef ipj cluj.jpeg

Şeful IPJ Cluj, comisar-șef Mircea Rus, împreună cu ceilalţi doi membri ai echipei IPJ Cluj -agent-șef Cristina Seghedi şi gent-șef Viorel Timiș- au obţinut locul al II-lea la Crosul Companiilor 2022, care a avut loc duminică. Cristina Seghedi este agent-şef la Biroul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, iar „mascatul” Viorel Timiș este agent-șef la Serviciul pentru acțiuni speciale.

sef ipj cluj 3

„Spiritul de echipă înseamnă dorința de a deveni mai buni și de a reuși împreună. Echipa noastră, reprezentată de agent-șef Cristina Seghedi, comisar-șef Mircea Rus și agent-șef Viorel Timiș, a trecut de linia de sosire în timp record, la #crosulcompaniilor.

sef ipj cluj 2

Peste 1.100 de alergători au luat startul azi din Piața Unirii, kilometrul 0 al alergării, și s-au întrecut individual și-n echipe. Din cele 50 de echipe, colegii noștri au obținut locul II, după 6 kilometri de alergat cot la…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Cetatea Dacică de la Căpâlna, preluată în administrarea Consiliului Județean Alba, pentru restaurare. Proiectul intră la vot

Publicat

cetatea dacica capalna inp 2 1000x600.jpg

Consiliul Județean Alba va prelua în administrare Cetatea dacică de la Căpâlna. Autoritatea intenționează să restaureze locația aflată pe lista monumentelor UNESCO. Proiectul intră la vot în ședința din 24 mai.

Cetatea urmează să fie trecută din proprietatea comunei Săsciori în proprietatea consiliului, având în vedere prevederile Legii nr. 23 din 20 martie 2020 privind regimul juridic al Cetăţilor dacice din Munţii Orăştiei, care fac parte din Lista patrimoniului mondial UNESCO şi unele măsuri pentru protejarea acestora.

Mai multe licitații pentru proiectarea lucrărilor de restaurare și punere în valoare a acesteia, organizate în ultimii…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Bărbatul dat dispărut la Sebeș a fost găsit într-o grădină, cu ajutorul unui câine de căutare. A fost transportat la spital

Publicat

s1 1000x600.jpeg

Bărbatul dat dispărut la Sebeș duminică a fost găsit, după-amiaza, într-o grădină din municipiu. Era conștient, însă a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale. A fost găsit cu ajutorul unui câine de căutare de la Jandarmerie.

Este vorba despre bărbatul de 84 de ani, care plecase de la domiciliu și nu a mai revenit.

Vezi L-ați văzut? Un bărbat din Sebeș a plecat de acasă și nu a mai revenit. Familia și Poliția îl caută

Potrivit IPJ Alba, în urma cercetărilor efectuate de polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliție Municipiului Sebeș, împreună cu jandarmii, bărbatul dispărut a fost identificat, într-o…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate