Connect with us

ACTUALITATE

Primul proiect finanțat din fonduri PNRR care cade în România, la Cluj. Consilierii USR s-au opus unui muzeu de 15 milioane euro

Publicat

muzeu floresti mutra.jpg

Consilierii locali USR PLUS au blocat joi o investiție publică de 15 milioane de euro în Florești, din fonduri europene. Banii erau asigurați integral prin PNRR, iar proiectul urma să fie gestionat de către Ministerul Culturii. Era cel mai mare proiect finanțat din PNRR pe axa culturală din Transilvania și printre primele construite de la zero după 100 de ani.

În cadrul ședinței de joi a Consiliului Local Florești s-a dezbătut propunerea de cedare a terenului de 15.000 de metri pătrați în administrarea statului român pentru edificarea muzeului. Era nevoie de o majoritate calificată la vot, adică inclusiv de aprobarea consilierilor locali USR, însă aceștia au votat împotrivă. Dan Dehenes (USR) a justificat că din punctul său de vedere nu a fost complet informat despre investiție.

Însă la ședință a fost prezent însuși directorul Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei, Felix Marcu, care a luat cuvântul și a expus parcursul proiectului. Consilierii locali USR PLUS nu i-au adresat nicio întrebare, pur și simplu au votat împotrivă după expunerea sa. Au votat împotrivă, nu s-au abținut după cum au procedat în alte situații.

Primarul Floreștiului, Bogdan Pivariu, a declarat pentru Cluj24 că nu va abandona acest proiect.

”Eu nu am cum să abandonez. Eu și administrația pe care o conduc privim cultura ca pe o investiție. Era un muzeu de istorie a Transilvaniei, adică are o importanță regională. În Florești nu erau puncte culturale stabile în jurul cărora să construim o identitate, asta era șansa noastră. În Comisia juridică, înaintea ședinței de astăzi, au primit toate informațiile. Puteau să ceară altele, dacă așa considerau, dar nu au făcut-o. Finanțarea…

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Agrometeo: Seceta pedologică moderată și puternică se menține la porumbul neirigat; efecte negative asupra potențialului productiv

Publicat

agrometeo: seceta pedologică moderată și puternică se menține la porumbul

Publicitate

Seceta pedologică moderată și puternică se menține în cultura porumbului neirigat din regiunile Maramureș, Dobrogea și Banat, dar și în alte zone de cultură din țară, unde se va produce o depreciere treptată a stării de vegetație, potrivit prognozei de specialitate, publicată de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) pentru perioada 5 – 11 iulie 2025.

‘În cultura de porumb neirigat, rezerva de apă pe profilul de sol 0-100 cm, va…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani primește aplauze de la Guvern: Finanțare pentru viața culturală locală

Publicat

botoșani primește aplauze de la guvern: finanțare pentru viața culturală

Publicitate

Ministerul Dezvoltării vine în sprijinul a 66 de teatre, opere și filarmonici

La propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Guvernul a decis, în ședința de astăzi, alocarea sumei de 231.458.960,88 de lei pentru 66 de teatre, opere și filarmonici din 40 de localități, care funcționează în subordinea autorităților locale din 31 de județe.

‘Prin această măsură, venim în sprijinul teatrelor, operelor,…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Femeie din Botoșani, dată dispărută după ce a plecat de acasă și nu s-a mai întors

Publicat

femeie din botoșani, dată dispărută după ce a plecat de

Publicitate

Maria Feraru, o femeie în vârstă de 44 de ani, domiciliată în satul Orășeni-Deal, comuna Curtești, județul Botoșani, a fost dată dispărută după ce a părăsit locuința în dimineața zilei de 2 iulie 2025, în jurul orei 10:00. De atunci, familia nu mai știe nimic despre ea.

Originară din Vatra Dornei, județul Suceava, Maria Feraru are cetățenie română și este cunoscută ca o persoană activă și comunicativă. Semnalmentele acesteia sunt:…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Copiii din Todireni au transformat vacanța în sărbătoare la prima ediție a Școlii de vară „Din inima satului”

Publicat

copiii din todireni au transformat vacanța în sărbătoare la prima

Publicitate

În primele zile ale lunii iulie, curtea Școlii Gimnaziale din Todireni a devenit un adevărat atelier de culoare și descoperire. Lansată cu emoție de profesorii coordonatori Elena Liliana Brașoveanu și Marineta Ciobanu, Școala de vară „Din inima satului” a reunit zeci de copii dornici să îmbine joaca, tradiția și experimentul într‑o experiență educativă cât o vacanță întreagă.

Aventură, tradiție și știință – în aceeași…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe