Connect with us

EVENIMENT

Primul român condamnat la 18 ani închisoare pentru TERORISM a câștigat la CEDO. Statul trebuie să-i plătească 20.000 euro

Publicat

detinut

Românul condamnat pentru terorism pentru că a detonat o grenadă în fața liceului Jean Monet, rănind cinci elevi,  va primi bani de la statul român pentru condiții de detenție inumane.

Acesta a avut câștig de cauză la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, unde a reclamat condițiile improprii în care a fost ținut după gratii.

Este vorba despre Dragoș Ciupercescu, primul român care a fost condamnat pentru terorism în anul 2002. Acesta a dat statul român în judecată pentru condițiile necorespunzătoare din închisorile de la Giurgiu și Jilava.

CEDO a decis că statul român trebuie să-i plătească daune materiale în cuantum de peste 20.000 de euro.

Dragoș Ciupercescu a fost condamnat definitiv în 2007 la 18 ani de închisoare, după ce la data de 6 noiembrie 2002 a detonat o grenadă pe trotuarul din fața liceului ”Jean Monet” din Capitală, rănind cinci elevi.

Dragoș Ciupercescu este primul român condamnat pentru terorism. La 6 noiembrie 2002, Ciupercescu a detonat pe trotuarul din fața Liceului Jean Monnet din București o grenadă sustrasă din depozitul de muniții al unei unități militare, rănind cinci elevi.

La data de 14 martie 2003, Ciupercescu a amplasat o altă grenadă, în Parcul Cișmigiu, pe care nu a reușit s-o detoneze.

Dragoș Ciupercescu trimitea autorităților scrisori anonime în care revendica atentatul de la Liceul Jean Monnet și grenada lăsată în Parcul Cișmigiu, gata să explodeze, amenința că urmează alte lovituri și cerea bani ca să se oprească.

El a cerut telefonic, la Dispeceratul Poliției Capitalei, 10 milioane dolari pentru a nu ucide copii, iar în scrisorile trimise la Liceul Monnet a solicitat 40 de mii de dolari sau 600 de milioane de lei.

Ciupercescu a fost angajat MApN și și-a motivat acțiunile dând vina pe societate

Nu este prima dată când ”teroristul” de la Jean Monet câștigă un proces împotriva statului român. În iunie 2010, CEDO a decis ca statul român să-i plătească lui Dragoș Ciupercescu peste 18.000 de euro, pentru aceeași culpă, respectiv pentru că primul român condamnat pentru terorism a fost ținut în condiții inumane în Penitenciarul Jilava.

sursa

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Festivalul ”Dumitru Fărcaș”, în octombrie, la Cluj-Napoca. E dedicat memoriei marelui taragotist

Publicat

mitru.jpg

Fundația ”Dumitru Fărcaș” anunță iubitorii de folclor organizarea la Cluj-Napoca a Festivalului ”Dumitru Fărcaș” în perioada 25-26 octombrie, evenimentil fiind dedicat memoriei fostului taragotist care a murit în anul 2018.

În cadrul festivalului va avea loc și concursul care are ca scop promovarea tinerelor talente în domeniul muzicii populare românești.

”Festivalul se adresează tinerilor soliști instrumentiști din România și din comunitățile…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Denis Giosu, noua achiziție a CSM Unirea Alba Iulia. Tânărul fundaș va întări linia de apărare a echipei

Publicat

denis giosu, noua achiziție a csm unirea alba iulia. tânărul

CSM Unirea Alba Iulia a mai perfectat încă o achiziție. Este vorba despre venirea fundașului central Denis Giosu, adus de la ACS Târgu Mureș. 

Anunțul a fost făcut joi de club, pe pagina oficială de Facebook.

Născut pe 10 februarie 2000, Denis Giosu va evolua cel puțin un sezon pentru Unirea Alba Iulia, iar de-a lungul carierei a mai evoluat la CNP Timișoara, Bari U-17, U19, Crema, Lumezzane, Luisiana (toate din Italia),…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Vreme de vară la începutul toamnei. Prognoza meteo: ploi puține, căldură și temperaturi extreme pentru această perioadă

Publicat

vreme de vară la începutul toamnei. prognoza meteo: ploi puține,

Vreme de vară la începutul toamnei. Prognoza meteo: ploi puține, căldură și temperaturi extreme pentru perioadă.

Vremea va fi călduroasă în prima lună de toamnă, cel puţin în primele două decade, iar precipitaţiile vor fi mai reduse cantitativ faţă de cele înregistrate în lunile de vară, conform caracterizării climatice a lunii septembrie, publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

PNL Cluj: Elena Lasconi, în disperare după obținerea notorietății, calcă în picioare legile din România!

Publicat

lasconi.jpg

”USR lovește din nou! De data aceasta, în Cluj-Napoca, acolo unde Elena Lasconi, președintele USR și aspirant al celei mai importante funcții în stat, își face campanie de imagine în mod ilegal. Deși este de notorietate publică că legea interzice afișarea pe domeniul public al mesh-urilor cu caracter politic pe blocuri, clădiri sau alte spații decât panouri publicitare autorizate, iată că respectarea legii este doar un moft pentru doamna care se dorește a fi…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe