Connect with us

ACTUALITATE

Primul serviciu de car-sharing cu maşini electrice taxează la minut. Tariful minim – 1,20 lei/minut

Publicat

sursa foto: ProMotor

Prima platformă de car-sharing cu maşini electrice care operează în Bucureşti, Spark, s-a lansat miercuri oficial, cel mai mic tarif cerut clienţilor fiind de 1,20 lei/minut pentru închirierea unui model compact Renault Zoe.

Clienţii interesaţi să folosească acest serviciu de car-sharing pot localiza, prin intermediul aplicaţiei de pe telefon a companiei, maşina cea mai apropiată de locul în care se află, o pot rezerva, după care se pot urca la volan şi o pot conduce până la destinaţia dorită, unde o parchează. Deschiderea maşinii, activarea motorului şi închiderea maşinii se realizează electronic, de către client, din aplicaţia de pe telefon, au precizat reprezentanţii Spark România, într-o conferinţă de presă.

Taxarea clientului se realizează în funcţie de timpul petrecut la volanul maşinii şi nu în funcţie de distanţa parcursă.

Cele două modele de maşini oferite de platforma Spark sunt Renault Zoe şi Nissan Leaf.

Preţul cerut de compania Spark pentru utilizarea unui Renault Zoe este de 1,20 lei pe minut, cu un plafon maxim de preţ de 215 lei, după atingerea căruia clientul nu mai este taxat, în decursul a 24 de ore.

Pentru închirierea unui Nissan Leaf, model cu autonomie de 240 kilometri, preţul este de 1,40 lei pe minut, cu plafon maxim de preţ de 260 lei pentru 24 de ore.

Costul include şi consumul de energie electrică al maşinii, iar clienţii nu sunt nevoiţi să alimenteze automobilul cu energie.

Flota auto a companiei pentru Bucureşti include în total, pentru moment, 50 de maşini, care urmează să fie lansate gradat în trafic în următoarele luni. Compania speră să ajungă până la sfârşitul anului la un număr de 100-120 de vehicule în Bucureşti.

Managerul Spark România, Iordan Tonchev, a dat asigurări că informaţiile privind datele clienţilor sunt securizate de o echipă specializată în GDPR.

Acesta a mai afirmat că utilizarea unei singure maşini în regim de car-sharing poate înlocui în trafic până la 15 maşini folosite în regim personal.

„În Vest, deja ideea de car-sharing a început să prindă destul de mult, în zona noastră mult mai puţin. Ideea este că s-a ajuns la o concluzie că, practic, maşina personală nu este folosită foarte mult, probabil cam 96% din timp. Ea stă parcată pe undeva. O folosim de dimineaţa, ajungem la birou, apoi stă parcată. Ne ducem acasă, o parcăm la loc şi există cheltuieli, costuri, indiferent dacă folosim maşina. Şi practic s-a născut această idee de car-sharing, practic mai multă lume închiriază maşina. Din experienţa altor ţări s-a constatat că o singură maşină în car-sharing poate înlocui în trafic de la 5 până la 15 maşini. Efectele pentru utilizator – o dată este o scădere de costuri, pentru că tu nu mai ai de achitat întreţinere, taxe”, a adăugat Iordan Tonchev, managerul Spark România. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Tribunalul Suceava a RESPINS arestările preventive ale primarilor acuzați de DNA de corupție. Au fost plasați sub control judiciar

Publicat

tribunalul suceava a respins arestările preventive ale primarilor acuzați de

Publicitate

Tribunalul Suceava a respins marți, 8 aprilie 2025, propunerea Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava de arestare preventivă a trei persoane acuzate de fapte de corupție: doi primari din județul Botoșani și un om de afaceri. Instanța a dispus, în schimb, măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, până la data de 6 iunie 2025 inclusiv, impunând mai multe interdicții.

Cei vizați sunt Vasile-Marcel…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Comercianții care refuză să înlocuiască produsele neconforme riscă amenzi de până la 25.000 de lei. Proiect înregistrat la Senat

Publicat

comercianții care refuză să înlocuiască produsele neconforme riscă amenzi de

Publicitate

Comercianții care nu înlocuiesc produsele vândute ce prezintă neconformități în termenul prevăzut de lege ar putea fi sancționați cu amenzi cuprinse între 5.000 și 25.000 de lei. Prevederea apare într-un nou proiect legislativ depus recent la Senat, care vizează modificarea Ordonanței de urgență nr. 140/2021 privind contractele de vânzare de bunuri. 

Inițiativa aparține unui grup de parlamentari PNL și urmărește completarea cadrului legal…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Peste 350 de locuri de muncă disponibile la Botoșani. LISTA cu locurile de muncă comunicată de AJOFM

Publicat

peste 350 de locuri de muncă disponibile la botoșani. lista

Publicitate

Peste 350 de locuri de muncă sunt libere în această săptămână la nivelul județului Botoșani, au anunțat responsabilii din zona forțelor de muncă. Datele au fost centralizate de AJOFM Botoșani de la agenții economici și făcute publice la începutul acestei săptămâni.

Iată și lista completă cu locurile de muncă comunicate de AJOFM Botoșani:

DENUMIRE JOB DENUMIRE ANGAJATOR ADRESA ANGAJATOR
SEF DEPARTAMENT MECANEX SA STR.Str. MANOLEŞTI…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

De când vor fi eliberate buletine cu CIP pentru copiii sub 14 ani și ce documente sunt necesare

Publicat

de când vor fi eliberate buletine cu cip pentru copiii

Publicitate

Începând cu luna iunie, România face un pas important spre digitalizare: și copiii sub 14 ani vor putea obține cărți de identitate cu cip. Documentul vine cu o serie de beneficii, de la semnătură electronică la utilizarea ca pașaport în UE, scrie playtech.ro.

Noul buletin electronic, disponibil și pentru cei mici

O schimbare majoră intră în vigoare din 2 iunie 2025: și minorii cu vârste sub 14 ani, inclusiv nou-născuții, vor putea avea propria…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe