Connect with us

ACTUALITATE

Primul spaţiu verde din România cu bănci solare şi wifi gratuit, în Grădina Botanică din Bucureşti

Publicat

botanica

Bucureştenii au la dispoziţie un nou spaţiu verde cu bănci solare şi wifi gratuit în Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” din Capitală, printr-un proiect realizat de Fundaţia Telekom Romania în parteneriat cu Asociaţia Team Work.

„Din 15 iunie bucureştenii au la dispoziţie un nou spaţiu pentru momentele de relaxare: Aleea Magnoliilor, o zonă în Grădina Botanică Bucureşti unde natura şi tehnologia se întâlnesc. Spaţiul pune la dispoziţia vizitatorilor nu doar exponate botanice, ci şi două bănci cu panouri solare ce permit încărcarea telefoanelor prin porturi USB şi contact, precum şi acces gratuit la internet prin wifi, fiind primele de acest fel instalate într-un spaţiu verde în România”, informează un comunicat al celro doup fundaţii remis duminică AGERPRES.

Proiectul de amenajare a început în anul 2015 şi a vizat Sectorul Taxonomic al Grădinii Botanice ‘Dimitrie Brândză’ a Universităţii din Bucureşti.

„În cei patru ani peste 1.800 de voluntari au desfăşurat activităţi de curăţare şi amenajare a spaţiului pentru a oferi vizitatorilor o nouă experienţă: structura de alei din Sectorul Taxonomic este din nou vizibilă şi înnoită, pe fiecare alee fiind plantată sau în curs de plantare o familie botanică diferită (Magnoliaceae, Ranunculaceae, Rosaceae etc.), Aleea Magnoliilor este prima alee amenajată din Sectorul Taxonomic, fiind compusă din 11 magnolii cu perioade de înflorire din aprilie până în septembrie; la maturitate înălţimea magnoliilor plantate va fi între 2,5 şi 7 metri, mobilierul urban nou (25 de bănci, 10 coşuri de gunoi) permite vizitatorilor să se bucure din plin de noul spaţiu, iar două noi panouri informative oferă detalii despre Sectorul Taxonomic şi Aleea Magnoliilor”, se arată în comunicat.

Noutatea absolută a proiectului o reprezintă instalarea în rondul central al Sectorului Taxonomic a două bănci dotate cu panouri solare, având astfel autonomie energetică; băncile permit vizitatorilor să îşi încarce telefonul prin porturile USB situate în lateral sau prin contact direct, folosind o suprafaţă specială. De asemenea, cei ce doresc să publice pe reţelele de socializare fotografii din Grădina Botanică sau pur şi simplu să fie online, o pot face accesând gratuit reţeaua wifi pusă la dispoziţie de Telekom Romania (WifiBotanicabyTelekom).

Băncile vor putea fi utilizate şi în perioadele înnorate, având capacitate de stocare a energiei solare din zilele cu vreme favorabilă.

Fundaţia Telekom Romania este o organizaţie non-profit care susţine mai multe categorii de persoane aflate în situaţii speciale, cauze sociale, copii diagnosticaţi cu boli grave, tineri talentaţi, şi care răspunde solicitărilor umanitare provocate de calamităţi naturale.

Asociaţia Team Work este, de asemenea, o organizaţie non guvernamentală, non-profit ce desfăşoară din 2006 activităţi de voluntariat în Grădina Botanică ‘Dimitrie Brândză’ a Universităţii din Bucureşti. În cei 14 ani de activitate au participat peste 7.000 de voluntari, însumând peste 45.000 de ore de voluntariat la evenimente şi proiecte. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

„Ivan Turbincă” vine la Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani

Publicat

„ivan turbincă” vine la teatrul „mihai eminescu” botoșani

Publicitate

Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani invită iubitorii de teatru în acest sfârșit de săptămână, la spectacolul „Ivan Turbincă” după Ion Creangă.

Botoșănenii sunt invitați, duminică, 6 aprilie de la ora 1900 la Teatrul „Mihai Eminescu”  la spectacolul „Ivan Turbincă” după Ion Creangă, regia Ion Sapdaru. Scenografia spectacolului este semnată de Mihai Pastramagiu, coregrafia de Victoria Bucun, iar din distribuție fac parte actorii:…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

2 aprilie – Ziua internațională a cărții pentru copii

Publicat

2 aprilie – ziua internațională a cărții pentru copii

Publicitate

În fiecare an, pe 2 aprilie, zi ce reprezintă data nașterii renumitului scriitor Hans Christian Andersen, este marcată Ziua internațională a cărții pentru copii, pentru a le insufla copiilor dragostea pentru lectură și pentru a canaliza atenția spre cărțile de acest gen, scrie site-ul https://www.ibby.org/.

Marcarea acestei zile este o inițiativă a Consiliului Internațional al Cărților pentru Tineri, datând din anul 1967. În fiecare an, o…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Elevii Liceului Teoretic „Dr. Mihai Ciucă” Săveni s-au întâlnit cu jandarmii

Publicat

foto: elevii liceului teoretic „dr. mihai ciucă” săveni s au întâlnit

Publicitate

Activităţile în spațiul public prilejuite de aniversarea, în ziua de 3 aprilie, a celor 175 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române, au debutat ieri dimineață la Liceul Teoretic ,,Dr. Mihai Ciucă” Săveni.

Jandarmii le-au prezentat elevilor autospecialele din dotare, mijloacele de intervenție și, nu în ultimul rând, câinii de serviciu, care au executat, împreună cu conductorii lor, exerciții de disciplină și intervenție.
De asemenea,…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Reglementări mai clare privind parcările publice și private. Propunere pentru modificarea Codului Rutier

Publicat

reglementări mai clare privind parcările publice și private. propunere pentru

Publicitate

O nouă inițiativă legislativă depusă la Senat propune modificarea Codului Rutier pentru a introduce reglementări mai clare privind parcările publice și private. Proiectul de lege urmărește să stabilească norme stricte privind utilizarea, amenajarea și gestionarea locurilor de parcare, atât în spațiile publice, cât și în cele private cu acces public, relatează alba24.ro.

Propunerea legislativă pentru modificarea și completarea art.63, alin.(4)…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe