Connect with us

EVENIMENT

Primul târg de Crăciun din București se deschide în Parcul Drumul Taberei. Cum se va face accesul

Publicat

targ craciun bucuresti deschidere
sursa foto: Facebook Primaria Sectorului 6

Primul târg de Crăciun de anul acesta din București se va deschide joi în Parcul Drumul Taberei. Cu această ocazie va fi aprins iluminatul festiv de sărbători în Sectorul 6 al capitalei.

Primul târg de Crăciun care se deschide anul acesta în București este amenajat în Parcul Drumul Taberei. Este vorba despre prima ediție a „West Side Christmas Market”.

Târgul va fi inaugurat joi, la ora 18.00, anunță primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu.

În cadrul evenimentului de joi va fi aprins iluminatul festiv în sectorul bucureștean. De asemenea, în două cartiere ale Sectorului 6 vor fi deschise spații în care se comercializează produse de sezon.

„Am văzut că în alte orașe există versiuni mai mici de astfel de târguri în diferite piațete sau locuri în care se amenajează spații care comercializează felurite mâncăruri și băuturi tradiționale. Începând cu anul acesta testăm și noi aceasta abordare. Începem cu două locuri, în cartierul Militari în parcarea de lângă complexul Sir și în zona Crângași/Giulești în parcarea de vizavi de piața Crângași”, a explicat primarul Sectorului 6.

În interiorul târgului de Crăciun va fi și un patinoar. Intrarea va fi gratuită, iar costurile de organizare sunt suportate din taxele comercianților, anunță autoritățile locale.

(sursa: Mediafax)


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


EVENIMENT

O mașină scăpată de sub control pe DN 14, în județul Sibiu, s-a izbit de un cap de pod. Trei persoane au fost rănite

Publicat

ambulanta suceava1

Un accident rutier s-a petrecut duminică dimineața, DN 14, km. 58, în afara localitatii Brateiu, în județul Sibiu. Șoferul unui autoturism a pierdut controlul asupra directiei de mers și s-a izbit cu mașina de un cap de pod. În urma impactului trei persoane au fost rănite.

Potrivit IPJ Sibiu, un tânăr de 20 de ani în timp ce conducea o mașină pe DN 14, spre Medias, într-o curba la stânga  derapeaza, loveste parapetul unui pod și apoi un cap de pod.

Cei trei ocupanti primesc ingrijiri medicale si vor fi transportati la spital. Conducator auto, bărbat, 20 de ani, pasageri o tânără în vârstă de 19 ani și un bărbat în vârstă de 50 de ani, toti din jududețul Nemț. Au fost transportate la CPU Mediaș de către echipajul SMURD.

Politistii rutieri desfasoara cercetari in vederea stabilirii cauzei producerii acestui autoaccident.

Traficul este îngreunat.

Citește mai departe

EVENIMENT

Mașină scăpată de sub control în județul Mureș. O persoană rănită

Publicat

masina politia 1 590x354 1

Un accident rutier a avut loc duminică dimineața, între localitatile Eremitu și Câmpu Cetății. județul Mureș. Șoferul unui autoturism a pierdut controlul asupra direcției de mers și a ieșit cu mașina de pe drum. În urma impactului o persoană a fost rănită.

La fața locului au intervenit  pompierii militari de la Punctul de lucru Sovata, pompierii voluntari din cadrul SVSU Eremitu și o ambulanță SMURD.

Potrivit ISU Mureș, în accident este implicat un singur autoturism, iar in urma impactului o persoana a fost preluată de ambulanta SMURD, iar celelelte două persoane care se aflau în autoturim în momentul accidentului, nu necesita ingrijiri medicale.

Se circula alternativ pe un singur sens de mers.

Pompierii militari asigura masurile specifice de prevenire si stingere a incendiilor.

Citește mai departe

EVENIMENT

Sfântul Nicolae, marele făcător de minuni de la Mira Lichiei – tradiţii

Publicat

nicu4

Sfântul Nicolae a trăit în timpul împăraţilor romani Diocleţian (284-305) şi Maximian (286-305), într-un oraş din Asia Mică, Patara. A fost hirotonit preot, apoi episcop al cetăţii Mira din ţinutul Lichia (astăzi localitatea Demre din Turcia, aflată pe malul Mării Mediterane).

A fost întemniţat în timpul persecuţiilor împotriva creştinilor decretate de împăraţii romani Diocleţian şi Maximilian. În urma Edictului de la Milan din 313 dat de Constantin cel Mare, care acorda libertate deplină creştinismului, Sfântul Nicolae s-a întors în scaunul episcopal din cetatea Mirei. A participat la primul Sinod ecumenic de la Niceea din 325 şi s-a dovedit un puternic apărător al credinţei creştine împotriva ereziei ariene.

Sfântul Ierarh Nicolae este patronul marinarilor şi al copiilor, salvatorul celor din temniţă şi primejdii, ajutătorul săracilor şi al celor nedreptăţiţi, protector al fecioarelor şi al călugărilor.

De s-ar fi povestit milele lui una câte una şi câte îndurări a arătat către cei săraci, pe câţi flămânzi a hrănit, pe câţi goi a îmbrăcat şi pe câţi a răscumpărat de la datornici, apoi nici vremea n-ar fi de ajuns a le povesti, se spune în viaţa Sfântului Nicolae.

Una din relatările ce privesc faptele minunate ale Sfântului Nicolae arată cum a fost miluit un sărac din oraşul său, un om care avea trei fete.

Şi pentru că nu avea cu ce trăi, omul acesta se gândea să le de-a spre desfrânare, ca prin aceasta să-şi câştige existenţa. Căci sărăcia şi lipsa aruncă pe om în multe păcate, spune părintele Cleopa Ilie.

Auzind de aceasta, Sfântul Nicolae s-a dus noaptea, pe ascuns, la casa săracului şi i-a aruncat o pungă cu galbeni pe fereastră, apoi s-a întors la episcopie neştiut de nimeni. Aflând banii, tatăl a mulţumit lui Dumnezeu şi cu ei şi-a căsătorit prima fiică.

După un timp, Sfântul Nicolae a aruncat noaptea prin fereastra săracului o altă pungă cu galbeni şi îndată s-a făcut nevăzut. Aşa omul a căsătorit-o şi pe cea de-a doua fiică. Când Sfântul Nicolae a aruncat pe fereastră şi a treia pungă cu galbeni pentru cea de-a treia fiică, îndată tatăl fetelor a alergat după el şi ajungându-l l-a cunoscut şi i-a mulţumit cu multe lacrimi pentru mila lui cea mare.

Episcopul din Mira Lichiei este cel care face adevărată povestea lui Moş Crăciun, arată pr. dr. Ioan-Lucian Radu în documentarul „Cum s-a născut Moş Crăciun?” (https://doxologia.ro)

De-a lungul secolelor s-au spus multe poveşti şi întâmplări despre viaţa şi faptele Sfântului Nicolae, fiind venerat de către creştinii ortodocşi şi catolici şi cinstit de protestanţi. Prin exemplul său de generozitate arătată celor aflaţi în nevoie, în special copiilor, Sfântul Nicolae este un model de viaţă plină de compasiune.

În Occident, cultul Sfântului Nicolae, înainte de Reformă, era cel mai puternic cult dedicat unui sfânt nebiblic. Studiile arată că existau peste 2.000 de locaşuri de cult închinate lui în Germania, Franţa şi Ţările de Jos, înainte de anul 1500, potrivit documentarului citat.

Sărbătoarea Sfântului Nicolae a început să fie popularizată şi pe tărâm american, începând din secolul al XVIII-lea, ca un prilej în care se făceau cadouri, fără vreun interes comercial. Odată ce latura comercială s-a făcut prezentă şi numele Sfântului Nicolae s-a schimbat treptat în Moş Crăciun (Santa Claus).

Numele de Santa Claus este o versiune americană a cuvântului olandez „Sinterklaas”, o formă prescurtată pentru „Sint Nikolaas” (Sfântul Nicolae).

Sfântul Nicolae, iubitorul de săraci şi Sfântul ocrotitor al copiilor, rămâne însă un model pentru felul în care creştinii trebuie să trăiască.

„Un episcop, Nicolae L-a pus pe Iisus Hristos în centrul întregii sale existenţe. Aşa şi noi, nu trebuie să uităm că centrul acestor sărbători, care ne stau în faţă nu este nimeni altcineva, decât Hristos, care se naşte pentru noi în ieslea din Betleem”, subliniază pr. dr. Ioan-Lucian Radu. (surse: https://doxologia.ro; „Predici la praznice împărăteşti şi la sfinţii de peste an”, arhim. Cleopa Ilie, 1996) AGERPRES

 

Sursa fotografiei: crestinortodox.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Accident între un microbuz și un autocar pe autostrada Deva-Nădlac

Publicat

Un accident în care au fost implicate un microbuz și un autocar a avut loc duminică dimineața pe autostrada Deva-Nădlac, în județul Arad. Două persoane din microbuz au fost rănite și transportate la spital.

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române, accidentul a avut loc pe Autostrada A1 pe sensul Deva către Nădlac, la kilometrul 582, în zona localității Nădlac, județul Arad.

În accident au fost implicate un microbuz și un autocar, care s-au lovit față-spate.

Două persoane din microbuz au fost rănite și au fost duse la spital.

Traficul în zonă este restricționat. Se circulă dirijat, pe banda de urgență, valorile de trafic fiind reduse.

Sursa: Mediafax

Citește mai departe