Connect with us

ACTUALITATE

Primul turist în spaţiu. Zborul istoric al miliardarului Richard Branson are loc duminică

Publicat

Arhivă foto

A început numărătoarea inversă până la momentul în care miliardarul Richard Branson se va urca în racheta Unity şi se va duce către spaţiu. Alături de Branson vor fi cinci specialişti, iar Dave Mackay este pilotul principal. Va fi pentru a treia oară când duce Unity în spaţiu.

Pilotul Mackay are 64 de ani şi înainte de a deveni astronaut a fost pilot al Royal Air Force, pilot de teste şi a primit distincţia Air Force Cross în 1992. Dave Mackay a făcut un test cu VSS Unity în februarie 2019.

„Experienţa este chiar extraordinară. Am fost mirat de cât de mult am putut să văd şi cât de departe am putut să văd. Vedeam atât de departe încât nu puteam să recunosc lucruri. Uitându-mă în jos era totul foarte clar, nu era ceaţă sau altceva. Cerul este incredibil de întunecat, atmosfera este foarte subţire şi frumoasă”, a declarat Dave Mackay după primul zbor.

„Când eram azi pe scenă, după aterizare, am realizat că întreaga experienţă a fost suprarealistă. Cred că este copleşitor să faci parte dintr-o organizaţie, o comunitate de oameni care încearcă să atingă acest scop de a deschide spaţiul pentru din ce în ce mai mulţi oameni”, a spus și pilotul Michael Mascci.

La bord se va afla şi un astronaut, Sirisha Bandla. Este a doua femeie născută în India care ajunge în spaţiu.

Într-un interviu pentru NPR, Sirisha Bandla a spus că este entuziasmată. Era de faţă când Branson a anunţat că vrea să facă o companie pentru ca oamenii să poată ajunge în spaţiu.

„Noi suntem doar un echipaj dintr-o mulţime de oameni care vor călători spre spaţiu în viitor”

„În acel moment credeam că nu am să pot să ajung în spaţiu din cauză că aveam probleme mari cu vederea. Şi apoi l-am văzut pe Richard şi am ştiut că am şi eu o şansă. Noi suntem doar un echipaj dintr-o mulţime de oameni care vor călători spre spaţiu în viitor”, a afirmat Sirisha Bandla.

Colin Bennett se va ocupa cu evaluarea procedurilor din cabină. Iar cea care va coordona totul va fi Beth Moses. Singurul turist va fi chiar Richard Branson. Iar înainte de zbor, el a anunţat că începe era turismului spaţial.

Unity este nava care va duce primul turist în spaţiu

Poate că numele Unity nu înseamna prea mult acum câteva zile. Poate că nici acum nu înseamnă. De astăzi însă, Unity devine nava care duce primul turist în spaţiu. Aşa cum şi-a imaginat Stephen Hawking în urmă cu 5 ani.

„Mereu am visat la zborul în spaţiu. Însă pentru mulţi am crezut că este doar atât, un vis. Este speranţa mea că într-o zi viitoarele generaţii vor privi în urmă la eforturile noastre şi vor recunoaşte că prin deschiderea apaţiului am ajutat să schimbăm lumea pentru totdeauna. Vă rog să primiţi nava Unity”, spunea Stephen Hawking.

Stephen Hawking a ales numele navei care va călători spre spaţiu. După ce va fi lansată de aeronava White Knight Two la o altitudine de 15.000 de metri, cu o viteză de până la 3.600 de kilometri pe oră, Unity se va îndrepta spre spaţiu, până la 80 de kilometri deasupra Pământului.

Va pluti șase minute, la fel şi cei aflaţi înăuntru, înainte să revină spre Pământ. Unity a efectuat până acum patru lansări. Una dintre ele a fost oprită în ultima clipă. Celelalte au avut succes, ultima chiar în luna mai. Suficient să-l convingă pe Richard Branson, şeful Virgin Galactic, să se urce în navă duminică.

„În timp ce priveam Unity şi curajoşii piloţi gonind spre spaţiu astăzi, privirea mi-a fost înceţoşată de lacrimi. Puteam să aud vocea străbunicului în timp ce îmi şoptea din nou în ureche: viaţa este, într-adevăr, grozavă”, a spus Richard Branson.

sursa: mediafax.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Se oprește apa la marginea municipiului Botoșani. Anunțul Nova Apaserv

Publicat

1711463397 nova apaserv.jpg

Din cauza unei avarii apărută pe conducta de distribuție apă din Azbo Dn 125 mm, localizată în zona străzii Parcul Tineretului,  S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani a oprit sistemul de alimentare cu apă, astăzi 26 martie 2024 începând cu ora 14:00, până mâine 27 martie 2024 ora 10:00, către utilizatorii din municipiul Botoșani strada Parcul Tineretului nr. 3, scările A, B, C, Aleea Parcul Tineretului nr. 8, scările A, B, Aleea Zimbrului.

„Ne cerem scuze pentru disconfortul creat prin această intervenție bruscă!”, au transmis reprezentanții Nova APaserv.

 

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Ludoteca de la Botoșani, proiectul unic care dă speranțe copiilor cu probleme de vedere sau de auz

Publicat

index 7 1000x600.webp.webp

În municipiul Botoșani se află un centru educațional unicat în România. Este vorba despre o ludotecă specializată pentru copii cu deficiențe de auz și văz. Ludoteca beneficiază de jocuri și materiale didactice personalizate pentru aceste deficiențe, dar și de creații originale, scrie Adevărul.

Copiii la joacă FOTO Adevărul
Copiii la joacă FOTO Adevărul

În România, sunt numeroși copii cu deficiențe de văz și auz care nu au parte de o șansă reală de integrare în societate, mai ales din cauza lipsei spațiilor gratuite pentru terapie sau a materialelor educaționale adaptate nevoilor acestora.

În județul Botoșani, o echipă de voluntari condusă de Laura Dănilă, un apreciat specialist în logopedie și psihologie pediatrică, a reușit, în 2021 să deschisă prima…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Beat criță, așa a condus un bărbat din municipiul Botoșani. Polițiștii l-au dat jos de la volan la Stăuceni

Publicat

razie 4 1000x600.jpeg

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit luni pe drumul național, DN 29D, în comuna Stăuceni, un autoturism condus de un bărbat, de 62 de ani, din municipiul Botoșani.

 

În urma testării cu aparatul etilotest, valoarea rezultată a fost de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior,  bărbatul a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe botosani24

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Locuri de muncă disponibile la Botoșani. 492 de locuri pe LISTA comunicată de AJOFM

Publicat

bucatar1.jpg

AJOFM Botoșani a anunțat astăzi că nu mai puțin de 492 locuri de muncă sunt disponibile astăzi la nivelul județului Botoșani, conform datelor centralizate de de la agenții economici.

Iată și lista completă cu locurile de muncă comunicate de AJOFM Botoșani:

UNITATEA
DIRECTOR TEHNIC SC TAMIŞTEF SRL

Str. Pacea nr.37A

E-mail:tamistef@yahoo.com

DIRECTOR TEHNIC SC ELLY FOOD TRADITIONAL SRL; Flamanzi

Tel:0231/552255

MANAGER SPITALUL JUDETEAN DE URGENTA „MAVROMATI” BOTOSANI

Str. Marchian nr. 11

Tel:0231/518812

SEF FERMA AGRICOLA SC ELLY FOOD TRADITIONAL SRL; Flamanzi

Tel:0231/552255

INGINER CONSTRUCTII CIVILE,INDUSTRIALE SI AGRICOLE SC BRAMIS REBUILD SRL

Str. O. Onicescu nr.3,parter

Tel. 0745521363

INGINER CONSTRUCTII CIVILE,INDUSTRIALE SI…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe