Connect with us

EVENIMENT

Primul vaccin spaniol anti-COVID a fost autorizat pentru testare internaţională

Publicat

Vaccinul RUTI împotriva COVID-19, dezvoltat de un cercetător la Spitalul Germans Trias i Pujol din Catalonia (Spania) şi fabricat de compania farmaceutică Archivel Farma, este primul de origine spaniolă care primeşte autorizaţia pentru a realiza teste clinice internaţionale care vor fi efectuate în Argentina, relatează miercuri EFE.

Aşa cum a informat compania, vaccinul, realizat iniţial împotriva tuberculozei, se preconizează a fi eficace şi împotriva altor infecţii virale precum noul coronavirus, astfel încât a primit aprobarea Administraţiei Naţionale a Medicamentelor, Alimentelor şi Dispozitivelor Medicale (ANMAT) din Argentina pentru desfăşurarea de teste clinice.

Este vorba despre un studiu ”dublu-orb” (double-blind) cu placebo, pe o durată de 9 luni, pentru a evalua eficacitatea vaccinului RUTI în prevenirea infectării şi diminuării ratei de mortalitate provocată de virusul SARS-CoV-2 în rândul personalului sanitar.

Vaccinul a fost dezvoltat de dr. Pere-Joan Cardona, de la Serviciul de Microbiologie din Can Ruti, şi se bazează pe aşa numita „imunitate înnăscută antrenată”, altfel spus pe stimularea cu ajutorul vaccinului a imunităţii corpului şi „dotarea sa cu memorie”, pentru a genera un răspuns mai bun şi mai rapid la expunerea la virus.

Dacă se va dovedi eficient, RUTI ar putea sta la baza unor vaccinuri antivirale cu spectru larg, graţie mecanismului său alternativ la generarea de anticorpii pe care îi produce vaccinarea clasică. Această nouă opţiune terapeutică ar putea fi folosită şi ca primă soluţie în epidemiile provocate de noi virusuri sau în cazul mutaţiilor suferite de un virus pandemic în urma cărora vaccinurile existente îşi pierd eficienţa iniţială.

Ar putea fi de asemenea folosit pentru întărirea imunităţii la categoriile de populaţie care nu răspund la vaccinurile specifice sau complementar la vaccinurile care generează anticorpi, de exemplu cele dezvoltate împotriva COVID-19.

După ce a primit avizul autorităţilor argentiniene, compania RUTI Immune, creată de Archivel Farma pentru a produce vaccinul, a demarat deja procedurile pentru ca dozele să poată ajunge în ţara sud-americană unde vor fi administrate unui număr de 369 de angajaţi din diferite centre sanitare.

În Spania, potrivit companiei, vaccinul va putea fi testat curând în cadrul unui test clinic, similar celui din Argentina, prin intermediul Institutului Germans Trias i Pujol (IGTP). Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

VIDEO: Sfântul Gheorghe, purtătorul de biruință, sărbătorit de Biserică în 23 aprilie. Semnificații pentru credincioși

Publicat

video: sfântul gheorghe, purtătorul de biruință, sărbătorit de biserică în

Sfântul Gheorghe: purtătorul de biruință, este sărbătorit de Biserică în 23 aprilie. Această sărbătoare aduce în atenția credincioșilor o serie de semnificații din viața sfântului.

Este unul dintre cei mai cunoscuți apărători ai creștinismului. De asemenea, este considerat patronul spiritual al militarilor din forţele terestre.

Sfântul Gheorghe, a fost fiu de părinţi creştini vestiţi. A învăţat buna credinţă din copilărie. Tatăl său a fost omorât pentru…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Lansare de carte Gaudeamus Cluj. „Despre iubire ca fapt divers. În sala pașilor pierduți”, autori Daniela și Felix Ostrovschi

Publicat

felix 1.jpg

O nouă carte aparținând istoricului Felix Ostrovschi va fi lansată în cadrul Târgului de Carte „Gaudeamus” din Cluj-Napoca, în ziua de joi, 25 aprilie, la ora 15.

Deja suntem familiarizați cu modul de abordare a recuperării trecutului de către istoricul Felix Ostrovschi care ne-a convins, de altfel, prin cele trei volume deja publicate, „Faptul divers în Clujul interbelic”, „Cartierele Clujului în anul 1937” și „Vremea vremurilor. Oameni sub povara…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Șapte elevi de la Liceul de Arte din Alba Iulia au obținut premii importante la Olimpiada națională de interpretare 2024

Publicat

Șapte elevi de la liceul de arte din alba iulia

Șapte elevi de la Liceul de Arte din Alba Iulia au obținut premii importante la Olimpiada națională de interpretare și studii teoretice muzicale din anul 2024. Aceștia au participat la faza națională de la Craiova, în perioada 17-21 aprilie.

Rezultatele obținute de elevii Liceului de Arte ”Regina Maria” din Alba Iulia au fost prezentate de reprezentanții unității de învățământ.

Este vorba despre Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală, Vocală și Studii…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Absolvenții de liceu își vor putea mări nota la cel puțin una dintre probele de Bacalaureat. Care este varianta propusă

Publicat

evaluare națională și bacalaureat 2024: profesorii nu vor mai corecta

Absolvenții de liceu își vor putea mări nota la cel puțin una dintre probele de Bacalaureat. Un proiect în acest sens a fost depus la Parlament. Acesta modifică Legea învățământului preuniversitar.

Opțiunea pentru majorarea notei o vor avea absolvenții de liceu care aleg, la cerere, să participe la o nouă sesiune de examen. După reexaminarea pentru mărirea notei, aceasta se modifică doar dacă este mai mare față de cea inițială.

Inițiatorii proiectului susțin că…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe