Connect with us

EVENIMENT

Principala clădire a SJU Craiova nu este autorizată din punct de vedere al securității la incendiu. Amendă de 25.000 de lei

Publicat

spital craiova

Principala clădire a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Craiova, de înălţime S+P+10, cea mai mare clădire monobloc a unui spital din ţară, nu este autorizată din punct de vedere al securităţii la incendiu, motiv pentru care la ultimul control efectuat de ISU Dolj a fost amendată cu 25.000 lei.

Potrivit ISU Dolj, această clădire a suferit, de la punerea în funcţiune şi până în prezent, modificări structurale şi nestructurale care au presupus obţinerea de avize de securitate la incendiu, pe care SJU Craiova nu le-a obţinut.

„În ceea ce priveşte avizarea/autorizarea spitalelor din judeţul Dolj vă comunicăm următoarele:

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova are în folosinţă 7 corpuri de clădire, pentru care au fost emise două autorizaţii de securitate la incendiu pentru două corpuri de clădire;

Trei avize de securitate la incendiu pentru trei corpuri de clădire;

Un corp de clădire nu necesită aviz/autorizaţie de securitate la incendiu, iar clădirea S+P+10 nu este autorizată din punct de vedere al securităţii la incendiu, aceasta suferind de la punerea în funcţiune până în prezent modificări structurale şi nestructurale care au presupus obţinerea de avize de securitate la incendiu, aceasta fiind sancţionată contravenţional conform prevederilor legale în vigoare.

Din informaţiile primite de la spital, evacuarea pe scara centrală se desfăşoară normal”, a informat, marţi, ISU Dolj.

Conform sursei citate, Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie Craiova are în administrare şase clădiri, cinci în municipiul Craiova şi o clădire în localitatea Melineşti, pentru care au fost emise cinci autorizaţii de securitate la incendiu, iar pentru o clădire nu este necesară obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu, deoarece nu au fost efectuate modificări structurale care să impună obţinerea avizului/autorizării de securitate la incendiu.

În ceea ce priveşte Spitalul Municipal „Filantropia” Craiova, acesta are în administrare şase clădiri, pentru care au fost emise două autorizaţii de securitate la incendiu, un aviz de securitate la incendiu, iar trei nu se supun avizării/autorizării, nefiind efectuate modificări structurale care să impună obţinerea avizului/autorizaţiei de securitate la incendiu.

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş” Craiova are în administrare şase clădiri, pentru care a fost emis un aviz de securitate la incendiu, lucrările fiind în curs de derulare, urmând ca la finalizarea lor să fie solicitată autorizaţia de securitate la incendiu, iar la cinci clădiri nu au fost executate lucrări de investiţii care să presupună modificări structurale care impun obţinerea avizului de securitate la incendiu.

Spitalul Orăşenesc „Aşezămintele Brâncoveneşti” Dăbuleni are în administrare nouă clădiri, pentru care au fost emise patru autorizaţii de securitate la incendiu pentru patru corpuri de clădiri, două corpuri de clădire nu necesită obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu având în vedere anul punerii în funcţiune şi faptul că nu au suferit modificări, iar trei clădiri nu se supun avizării/autorizării.

ISU Dolj a mai informat că celelalte spitale din judeţ – Spitalul Clinic Căi Ferate Craiova, Spitalul Municipal Calafat, Spitalul Municipal „Profesor Doctor Irinel Popescu” şi Spitalul Orăşenesc Segarcea – nu au în administrare clădiri care necesită obţinerea avizului/autorizaţiei de securitate la incendiu.

Acestea spitale se află în una din următoarele situaţii:

Construcţiile/amenajările pot fi construite anterior anului 1990, iar până în prezent nu au suferit modificări structurale care să necesite obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu;

Construcţiile/amenajările se pot afla în procesul de autorizare la momentul actual;

Încă nu s-a solicitat obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu.

Începând de marţi, ISU Dolj efectuează controale la secţiile ATI ale spitalelor din judeţ. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


EVENIMENT

Bărbat prins sub cabina unui camion de mare tonaj, în județul Hunedoara. A fost solicitat elicopterul SMURD

Publicat

pompieri noaptea general

Un bărbat de 30 de ani, care prezenta multiple traumatisme, după ce a fost prins sub cabina unui camion de mare tonaj, în municipiul Orăştie, a scăpat cu viaţă datorită intervenţiei prompte a pompierilor militari din localitate, a informat ISU Hunedoara.

Pompierii militari au reuşit să scoată victima la timp de sub autovehicul, aceasta fiind transportată ulterior cu un elicopter SMURD la o clinică din Timişoara.

Incidentul a avut loc în timp ce bărbatul efectua lucrări de reparaţii la camion, pe o stradă din Orăştie.

„În doar câteva minute a intervenit un echipaj al Detaşamentului Orăştie, specializat în descarcerare, care a extras la timp victima, strivită de cabină, cu ajutorul echipamentelor aflate în dotarea autospecialei mixte. Ulterior, bărbatul în vârstă de 30 de ani, ce prezenta multiple traumatisme prin compresie, a fost preluat de echipajul SMURD şi transportat în stare gravă la Spitalul Municipal Orăştie”, a precizat ISU Hunedoara.

Victima a fost transferată, în scurt timp, cu un elicopter SMURD, la o clinică din Timişoara. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Avertisment Bitdefender: Val de peste 100.000 de SMS-uri cu linkuri infectate

Publicat

securtitate-cibernetica

Cercetătorii în securitate informatică de la Bitdefender au interceptat un val de cel puţin 100.000 de mesaje SMS, parte dintr-o campanie globală de răspândire a ameninţării informatice Flubot, care urmăreşte infectarea dispozitivelor cu sistem de operare Android.

Potrivit unui comunicat al Bitdefender, cei din spatele ameninţării informatice schimbă din mers ţările vizate şi modifică tacticile continuu pentru a-i convinge pe utilizatori să acceseze linkurile infectate.

Dacă în luna decembrie, victimele vizate proveneau din Australia (40%), Germania (32%) şi Polonia (8,6%), în ianuarie hackerii s-au concentrat mai ales pe victime din România (72%).

Ameninţarea Flubot foloseşte spam-ul prin SMS ca mijloc de livrare

Dacă victima accesează linkul din mesaj, Flubot se instalează pe dispozitive şi sustrage date bancare, date din agenda telefonului, SMS-uri şi alte tipuri de date private şi, în plus, cuprinde un arsenal de alte comenzi, inclusiv capacitatea de a trimite mesaje SMS la alte numere de telefon, inclusiv cu suprataxă.

Atenție la SMS-uri ce par a veni de la firme de curierat

Peste jumătate dintre mesajele SMS trimise de către hackeri par a veni de la companii de curierat, în timp ce un sfert folosesc înşelătorii de tipul „Tu eşti în acest video?”.

În plus, în cadrul investigaţiei despre Flubot, cercetătorii Bitdefender au descoperit o nouă campanie, care utilizează reclame infectate introduse în aplicaţii populare găzduite în Google Play Store. Odată instalată pe telefon sau tabletă, ameninţarea Teabot dă dreptul atacatorilor să intercepteze mesaje, să fure codurile de autentificare Google şi chiar să preia controlul complet de la distanţă al dispozitivelor cu sistem de operare Android.

Chiar dacă cele două campanii nu au în comun acelaşi mecanism de atac şi nici aceeaşi ameninţare, acestea arată apetitul atacatorilor de a se folosi de mesaje periculoase pentru a păcăli ţintele, precizează sursa citată.

Recomandările specialiștilor

În aceste condiţii, Bitdefender recomandă utilizatorilor să folosească o soluţie de securitate performantă pe toate dispozitivele şi să verifice numărul de telefon de la care provine orice mesaj scris înainte de a accesa linkurile din SMS.

Bitdefender oferă soluţii superioare de prevenţie, detecţie şi răspuns la incidente de securitate cibernetică. Milioane de sisteme folosite de oameni, companii şi instituţii guvernamentale sunt protejate de soluţiile companiei, ceea ce face Bitdefender unul dintre cei mai de încredere experţi în combaterea ameninţărilor informatice, în protejarea intimităţii şi datelor şi în consolidarea rezilienţei la atacuri.

Ca urmare a investiţiilor susţinute în cercetare şi dezvoltare, laboratoarele Bitdefender descoperă peste 400 de noi ameninţări informatice în fiecare minut şi validează zilnic în jur de 30 de miliarde de interogări privind ameninţările. Fondată în 2001, compania Bitdefender are clienţi în peste 170 de ţări şi birouri pe toate continentele.

Agerpres

Citește Romania24.ro pe Google News

Citește mai departe

EVENIMENT

O mașină scăpată de sub control s-a răsturnat pe DN 22, în Constanța. Două persoane rănite

Publicat

pompieri general 1

Un accident rutier a avut loc joi seara, pe DN 22, în dreptul localității Cogealac, județul Constanța. Șoferul unui autoturism a pierdut controlul asupra direcției de mers și s-a răsturnat cu mașina pe câmp. În urma impactului două persoane au fost rănite.

Potrivit ISU Constanța, accidentul s-a petrecut, în dreptul localității Cogealac, un autoturism s-a răsturnat, din care a rezultat două victime neâncarcerate.

La fața locului au intervenit o autospecială de stingere și un echipaj SMURD tip B.

Polițiștii efectuează cercetări.

Citește mai departe

EVENIMENT

Bărbat mort și mâncat de câini găsit pe un drum din Ilfov

Publicat

politia noaptea accident general

Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a fost sesizat de către o persoană, cu privire la faptul că pe DNCB- din Cernica se află un cadavru pe carosabil.

La fața locului s-au deplasat polițiștii din Pantelimon și ai Serviciului de Investigații Criminale, unde au constatat că aspectele sesizate se confirmă.

Din primele verificări polițiștii au observat cadavrul ca fiind parțial dezbrăcat și mâncat de câini, prezentând leziuni traumatice la nivelul membrelor și lipsa unei porțiuni din scalp.

A fost anunțat Serviciul de Medicină Legală, care urmează să se deplaseze la fața locului, pentru efectuarea de activități din competență.

 

 

Citește mai departe