Connect with us

EVENIMENT

Principala clădire a SJU Craiova nu este autorizată din punct de vedere al securității la incendiu. Amendă de 25.000 de lei

Publicatspital craiova

Principala clădire a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Craiova, de înălţime S+P+10, cea mai mare clădire monobloc a unui spital din ţară, nu este autorizată din punct de vedere al securităţii la incendiu, motiv pentru care la ultimul control efectuat de ISU Dolj a fost amendată cu 25.000 lei.

Potrivit ISU Dolj, această clădire a suferit, de la punerea în funcţiune şi până în prezent, modificări structurale şi nestructurale care au presupus obţinerea de avize de securitate la incendiu, pe care SJU Craiova nu le-a obţinut.

“În ceea ce priveşte avizarea/autorizarea spitalelor din judeţul Dolj vă comunicăm următoarele:

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova are în folosinţă 7 corpuri de clădire, pentru care au fost emise două autorizaţii de securitate la incendiu pentru două corpuri de clădire;

Trei avize de securitate la incendiu pentru trei corpuri de clădire;

Un corp de clădire nu necesită aviz/autorizaţie de securitate la incendiu, iar clădirea S+P+10 nu este autorizată din punct de vedere al securităţii la incendiu, aceasta suferind de la punerea în funcţiune până în prezent modificări structurale şi nestructurale care au presupus obţinerea de avize de securitate la incendiu, aceasta fiind sancţionată contravenţional conform prevederilor legale în vigoare.

Din informaţiile primite de la spital, evacuarea pe scara centrală se desfăşoară normal”, a informat, marţi, ISU Dolj.

Conform sursei citate, Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie Craiova are în administrare şase clădiri, cinci în municipiul Craiova şi o clădire în localitatea Melineşti, pentru care au fost emise cinci autorizaţii de securitate la incendiu, iar pentru o clădire nu este necesară obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu, deoarece nu au fost efectuate modificări structurale care să impună obţinerea avizului/autorizării de securitate la incendiu.

În ceea ce priveşte Spitalul Municipal “Filantropia” Craiova, acesta are în administrare şase clădiri, pentru care au fost emise două autorizaţii de securitate la incendiu, un aviz de securitate la incendiu, iar trei nu se supun avizării/autorizării, nefiind efectuate modificări structurale care să impună obţinerea avizului/autorizaţiei de securitate la incendiu.

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie “Victor Babeş” Craiova are în administrare şase clădiri, pentru care a fost emis un aviz de securitate la incendiu, lucrările fiind în curs de derulare, urmând ca la finalizarea lor să fie solicitată autorizaţia de securitate la incendiu, iar la cinci clădiri nu au fost executate lucrări de investiţii care să presupună modificări structurale care impun obţinerea avizului de securitate la incendiu.

Spitalul Orăşenesc “Aşezămintele Brâncoveneşti” Dăbuleni are în administrare nouă clădiri, pentru care au fost emise patru autorizaţii de securitate la incendiu pentru patru corpuri de clădiri, două corpuri de clădire nu necesită obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu având în vedere anul punerii în funcţiune şi faptul că nu au suferit modificări, iar trei clădiri nu se supun avizării/autorizării.

ISU Dolj a mai informat că celelalte spitale din judeţ – Spitalul Clinic Căi Ferate Craiova, Spitalul Municipal Calafat, Spitalul Municipal “Profesor Doctor Irinel Popescu” şi Spitalul Orăşenesc Segarcea – nu au în administrare clădiri care necesită obţinerea avizului/autorizaţiei de securitate la incendiu.

Acestea spitale se află în una din următoarele situaţii:

Construcţiile/amenajările pot fi construite anterior anului 1990, iar până în prezent nu au suferit modificări structurale care să necesite obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu;

Construcţiile/amenajările se pot afla în procesul de autorizare la momentul actual;

Încă nu s-a solicitat obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu.

Începând de marţi, ISU Dolj efectuează controale la secţiile ATI ale spitalelor din judeţ. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

Impact violent între un microbuz în care se aflau șapte persoane și un autoturism, în Sinaia

Publicat

Un accident rutier a avut loc joi seara în Sinaia pe platou, în județul Prahova. Un  microbuz în care se aflau șapte persoane s-a ciocnit cu un autoturism.

Din primele informații, un microbuz în care se aflau conducătorul auto și șase pasageri a intrat în coliziune cu un autoturism.

Potrivit ISU Prahova se pare ca nu sunt persoane rănite.

La fața locului au fost mobilizate un echipaj de stingere și o ambulanta Smurd.

Polițiștii efectuează cercetări la fața locului pentru a stabili circumstanțele producerii accidentului.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Pact între marile farmacii pentru distribuirea vaccinului anti-Covid-19

Publicat

arhivă

Membrii Asociaţiei Distribuitorilor şi Retailerilor Farmaceutici din România (ADRFR) au semnat un pact de solidaritate privind asigurarea condiţiilor tehnice necesare pentru facilitarea accesului pacienţilor români la vaccinul anti-Covid-19 şi pentru a veni în sprijinul autorităţilor în implementarea strategiei şi a planului de acţiuni privind vaccinarea, potrivit unui comunicat al Asociaţiei, remis joi, 3 decembrie.

“Salutăm demersul de realizare a unei Strategii Naţionale de Vaccinare şi apreciem rolul strategic asumat de către Administraţia Prezidenţială în dezvoltarea unui mecanism de implementare care să coalizeze toţi actorii relevanţi. În acest context, considerăm că sectorul de distribuţie şi retail farmaceutic reprezintă o verigă importantă a sistemului de sănătate din România şi trebuie să fie parte integrantă din infrastructura reţelei de vaccinare avută în vedere în cadrul strategiei naţionale.

Tocmai de aceea, pentru a veni în întâmpinarea acestui demers, am decis semnarea unui Pact de solidaritate care ne va permite să realizăm acţiuni de sprijin sub tutela şi directa organizare şi supraveghere a autorităţilor competente, fără a implica vreo acţiune concertată de aliniere între membrii ADRFR”, a declarat Iulian Trandafir, preşedintele ADRFR.

ADRFR reuneşte companii cu experienţă solidă în distribuţia şi comercializarea de medicamente, care operează o reţea de depozite şi farmacii comunitare cu acoperire naţională.

Membrii ADRFR îşi manifestă disponibilitatea de a pune la dispoziţia instituţiilor statului expertiza în domeniu, resurse materiale şi umane.

“În această perioadă premergătoare campaniei de vaccinare anti-COVID-19, la nivel global, toţi distribuitorii din sectorul farmaceutic urmăresc cu maximă atenţie comunicările producătorilor privind condiţiile de stocare şi transport ale vaccinului, deoarece acestea sunt esenţiale în stabilirea procesului de punere pe piaţă.

Companiile din cadrul ADRFR depun toate eforturile pentru a fi pregătite să sprijine autorităţile în momentul demarării campaniei naţionale de imunizare”, a adăugat Trandafir.

Asociaţia Distribuitorilor şi Retailerilor Farmaceutici din România reuneşte principalii operatori de distribuţie şi retail farmaceutic din România.

ADRFR este membru cu drepturi depline al Groupement International de la Repartition Pharmaceutique (GIRP-Asociaţia Europeană a Distribuitorilor Farmaceutici) şi al European Federation of Pharmachy Chains (EFPC – Federaţia Europeană a Lanţurilor de Farmacii), din anul 2019. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Mii de europeni aflaţi în UK riscă să-şi piardă drepturile în urma BREXIT

Publicat

Mii de europeni vulnerabili care trăiesc în Regatul Unit riscă să-şi piardă drepturile din cauza Brexitului, au avertizat joi militanţi ai asociaţiei The3Million, care apără interesele cetăţenilor europeni în Regatul Unit, transmite AFP.

Regulile în materie de imigraţie se schimbă pentru europenii care sosesc în Regatul Unit începând din ianuarie 2021; cei care locuiesc deja acolo îşi vor păstra drepturile cu condiţia prezentării unei cereri privind statutul de rezident.

Potrivit datelor oficiale, autorităţile britanice au primit 3,9 milioane de cereri, 56% dintre solicitanţi primind statutul de rezident permanent acordat persoanelor care au trăit o perioadă continuă de cel puţin cinci ani pe teritoriul britanic, ceea ce le va permite să continue să lucreze şi să beneficieze de ajutoare sociale după Brexit.

Regatul Unit a părăsit oficial Uniunea Europeană pe 31 ianuarie acest an, după 47 de ani de apartenenţă la blocul comunitar, dar a intrat într-o perioadă de tranziţie în care relaţiile dintre Londra şi Bruxelles sunt guvernate de legile UE, pentru a le oferi cetăţenilor şi companiilor timp pentru a se adapta.

Londra a exclus deja posibilitatea amânării încheierii perioadei de tranziţie dincolo de 31 decembrie 2020, în pofida faptului că a trebuit să se concentreze pe combaterea epidemiei de COVID-19, care a consumat resurse financiare substanţiale ale guvernului britanic.

În absenţa unui acord, viitoarea relaţie comercială dintre UE şi Regatul Unit va fi guvernată de regulile Organizaţiei Mondiale a Comerţului şi pentru Londra există riscul unei rupturi economice brutale de blocul comunitar. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Incendiu puternic la un centru de copii din județul Brașov. Pompierii sunt în alertă

Publicat

Un incendiu violent a izbucnit joi seara la un centru de copii din Tarlungeni. În interior se aflau 12 copii și un adult care au reușit sa se autoevacueze.

Pompierii ajunși la fața locului acționează cu trei autospeciale de stingere a incendiilor cu apă și spumă, 1 autoscara mecanică si un echipaj SMURD.

Incendiul se manifesta la camera centralei cu posibilitatea de extindere la clădirea de locuit.

Incendiul a fost localizat, se lucrează la lichidare.

Citește mai departe