Connect with us

EVENIMENT

Principalele lacuri de acumulare din România au un grad de umplere de 88,79%

Publicat

lac general
Arhivă foto

Pe pagina oficială de Facebook a Administrației Naționale „Apele Române” (ANAR) s-a menționat că, în prezent, coeficientul de umplere în cele 40 de lacuri de acumulare principale din România este de 88,79%. Această valoare este suficientă pentru a satisface necesarul de apă al tuturor beneficiarilor, inclusiv populația, producția de energie electrică, industria și agricultura.

Potrivit sursei citate, cerinţa de apă a crescut, în ultimii cinci ani, de la 6,96 miliarde de metri cubi (mc), în 2018, la 8,60 miliarde mc, în 2022.

În prezent, pentru cele trei categorii de utilizatori, situaţia se prezintă astfel: Agricultura – de la 1,62 de miliarde mc (2018) la 2,80 miliarde mc (2022); Industrie – de la 4,08 miliarde mc (2018) la 4,45 miliarde mc (2022); Populaţie – de la 1,16 miliarde mc (2018) la 1,35 miliarde mc (2022).

Principalele lacuri de acumulare din România au un grad de umplere de 88,79%. Ce susține Administrația Națională „Apele Române”

„În schimb, dacă ne raportăm la cerinţa de apă din 2003 (9,19 miliarde de metri cubi) de apă, aceasta a scăzut în ultimii 20 de ani, cu 59 de milioane de metri cubi de apă (8,60 miliarde mc de apă).

Dintre cele trei categorii de utilizatori, doar pentru cei din agricultură, tendinţa de creştere a cerinţei de apă se menţine: 1,86 (2002) la 2,80 de miliarde de metri cubi de apă (2022). Astfel, pentru a veni în sprijinul agricultorilor, specialiştii noştri au inclus recent în legislaţia românească posibilitatea reutilizării apelor uzate epurate corespunzător în agricultură, ca o măsură de gestionare eficientă şi, după caz, de economisire a apei”, precizează ANAR.

În termen de 180 de zile de la data intrării în vigoare a OUG nr. 52/2023, Guvernul va adopta prin Hotărâre stabilirea unor măsuri pentru aplicarea Regulamentului (UE) 2020/741 al Parlamentului European şi al Consiliului din 25 mai 2020 privind cerinţele minime pentru reutilizarea apei, notează instituţia. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Nelu Varga (CFR Cluj) l-a ÎMPRUMUTAT cu bani pe Mircea Geoană. „Suntem prieteni, l-am AJUTAT ca om”

Publicat

varga e1732091678910.jpg

Nelu Varga, patronul echipei de fotbal CFR Cluj, l-a împrumutat pe candidatul independent la prezidențiale Mircea Geoană cu o sumă de sub 100.000 de euro. Omul de afaceri clujean a explicat că Geoană i-a promis că îi va returna banii în decembrie 2024 și că l-a împrumutat în virtutea prieteniei pe care o au de zeci de ani, scrie Context.ro. Oare banii împrumutați lui Geoană sunt din cele peste 60 de milioane de euro pe care Varga i-a luat, la rândul său, cu împrumut de la…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Analiză UBB a antreprenoriatului din România. Daniel David: Politicienii au intenții bune, dar trebuie evitate extremele

Publicat

whatsapp image 2024 11 20 at 13.29.37 1.jpeg

Situația antreprenoriatului din România a fost analizată de o echipă de cercetători de la FSEGA din cadrul UBB. Rezultatele arată că peste 63% dintre români consideră că există condiții favorabile pentru a începe o afacere în zona în care locuiesc

O echipă de cercetători de la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) a lansat miercuri, 20 noiembrie, Raportul de țară…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Ninge în Apuseni și Șureanu: La munte, iarna a venit din 20 noiembrie. Imagini surprinse de camerele video de pe pârtiile de schi

Publicat

ninge în apuseni și Șureanu: la munte, iarna a venit

În seara de 20 noiembrie 2024,  prima ninsoare s-a așternut peste Munții Apuseni și Munții Șureanu. Imaginile capturate de camerele live din Arieșeni și Șureanu arată pârtii și împrejurimi acoperite de zăpadă, pregătind terenul pentru activitățile specifice sezonului rece.

Prognozele meteo indică faptul că temperaturile scăzute din zonă vor continua, ceea ce poate favoriza acumularea zăpezii și pregătirea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

La sfârșitul lunii noiembrie va fi lansat Patronatul Societăților din Construcții, Filiala Transilvania

Publicat

academia de muzica constructie 1 e1709285973888.jpg

Evenimentul va avea loc în data de 28 noiembrie și va marca o etapă importantă în creșterea reprezentativității asociației în zona de centru și nord.

Patronatul Societăților din Construcții – Filiala Transilvania este o subdiviziune care se ocupă de specificul pieței și al regiunii Transilvania, care include județele din centrul și nordul țării și reprezintă interesele angajatorilor din domeniul construcțiilor din zona Transilvaniei, unii dintre cei mai…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe