Connect with us

EVENIMENT

Prințul Harry a recunoscut ce i s-a întâmplat în Afganistan. Mărturia tulburătoare despre perioada în care a fost pilot de elicopter militar

Publicat

prințul harry a recunoscut ce i s a întâmplat în afganistan.

Prințul Harry vorbește în autobiografie despre foarte multe lucruri, printre care și experiențele sale din Afganistan. Ducele de Sussex a dezvăluit faptul că a zburat în șase misiuni care au dus la „luarea de vieți omenești”, lucru de care spune că nu este nici mândru, nici rușinat. Iată mărturia tulburătoare a fiului regelui Charles.

Prințul Harry a dezvăluit că a ucis 25 de persoane

Ducele de Sussex a vorbit în cartea sa de memorii, Spare, despre una dintre misiunile particulare care a avut ca rezultat „luarea de vieți omenești”. Acesta a dezvăluit faptul că a ucis 25 de persoane în timpul celui de-al doilea tur de serviciu în Afganistan, ca pilot de elicopter Apache.

Soțul lui Meghan Markle a spus că la momentul respectiv a fost pur și simplu munca sa de soldat și nu își vedea victimele ca…

Citește mai mult pe impact.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO: Trafic restricționat pe Autostrada A1, în județul Dâmbovița, după un incendiu produs la un TIR

Publicat

incendiu a1 tir 2

Traficul rutier este restricționat luni la amiază, după ce un incendiu produs la un TIR, pe A1.

Potrivit Centrului INFOTRAFIC din  cadrul Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe A1 București – Pitești, la  km 47, loc. Corbii Mari, județul Dâmbovița, pe sensul către capitală, arde cabina unui autotren.

Traficul rutier a fost oprit, pe ambele sensuri de mers din cauza vizibilității reduse(fum gros).

incendiu a1 tir 1

Nu au fost victime sau alte vehicule implicate în evenimente rutiere.

Se estimează reluarea circulației în condiții normale, în 45 de minute.

UPDATE: Trafic restricționat pe A1. Precizările pompierilor

Un cap tractor a luat foc luni, în jurul prânzului, pe A1 București-Pitești, la km 47.

Evenimentul s-a produs pe sensul de mers spre capitală.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Bolintin Deal, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD.

Când au ajuns pompierii, capul tractor ardea generalizat, cu degajări mari de fum. Conducătorul auto a reușit să iasă la timp din cabină și să ceară ajutor.

Cel mai probabil, incendiul s-a produs din cauza unui scurtcircuit.

Citește mai departe

EVENIMENT

A scăzut numărul salariaţilor din Bucureşti. Cât era salariul mediu brut, la finele lunii decembrie

Publicat

oameni
Arhivă foto

Numărul salariaţilor din Capitală era, la finele lunii decembrie 2022, de 1.055.748 persoane, în scădere cu 3.521 persoane (minus 0,34%) faţă de luna precedentă.

Conform datelor centralizate de Institutul Naţional de Statistică, câştigul salarial mediu brut era, la finele lunii decembrie 2022, de 9.643 lei (8.687 lei în noiembrie), iar cel net de 5.904 lei (5.329 lei în luna precedentă).

Pe de altă parte, la finele anului trecut, în Bucureşti erau înregistraţi 12.798 şomeri (minus 26 persoane faţă de noiembrie 2022), iar rata şomajului se situa la 1%.
Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Silvicultorii vor protesta marţi la Camera Deputaţilor

Publicat

prostest silvicutori sursa foto fb arhiva
sursa foto: Facebook / Confederatia Sindicala Nationala MERIDIAN, arhivă foto

Federaţia Sindicatelor din Silvicultură Silva va organiza în ziua de 21 martie 2023, un protest la Camera Deputaţilor, cu ocazia Zilei Internaţionale a Pădurilor.

La protest vor participa membri de sindicat din întreaga ţară, alături de reprezentanţi ai Confederaţiei Sindicale Naţionale Meridian şi ai unor asociaţii profesionale şi patronale din domeniu.

Potrivit silvicultorilor, principalele revendicări care vor fi susţinute cu ocazia acţiunii de marţi se referă la: exceptarea administrării pădurilor proprietate publică de la aplicarea guvernanţei corporative şi menţinerea activităţilor economice în cadrul structurilor actuale de administrare a pădurilor.

„Guvernul României a iniţiat, la sfârşitul lunii decembrie 2022, fără consultarea partenerilor sociali şi, extrem important, fără o evaluare a impactului socio-economic, a impactului financiar şi impactului juridic un Proiect de lege pentru modificarea şi completarea O.U.G 109 din 2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, cu scopul declarat de a răspunde recomandărilor Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, la care România doreşte să acceadă, dar şi angajamentelor asumate, în acest caz, total neinspirat, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Prin acest proiect de act normativ aprobat de Guvern, transmis apoi Senatului României pentru adoptare în procedură de urgenţă, se dă o lovitură decisivă majorităţii regiilor autonome ale statului, forţând desfiinţarea acestora şi reorganizarea prin divizarea activităţilor de serviciu public de activităţile comerciale”, se menţionează într-un comunicat de presă al Federaţiei Silva, transmis luni AGERPRES.

Silvicultorii vor protesta marţi la Camera Deputaţilor.  Ce proiect de lege a aprobat Senatul României la începutul lunii martie 2023

Ulterior, Senatul României a aprobat cu amendamente, la începutul lunii martie 2023, proiectul de lege, care prevede faptul că întreprinderile publice care desfăşoară în principal activităţi economice şi funcţionează ca regii autonome se pot reorganiza de către autorităţile tutelare prin separarea serviciilor publice de activităţile comerciale.

Astfel, activităţile comerciale divizate vor fi organizate în societăţi pe acţiuni sau în societăţi cu răspundere limitată, într-un interval de trei ani de la intrarea în vigoare a legii.

Actul normativ aprobat de Senat va intra în regim de urgenţă, începând din această săptămână, la dezbateri în comisiile de specialitate.

„Dacă forma adoptată de Senat a actului normativ va fi aprobată şi de către Camera Deputaţilor, oricând va dori Guvernul, activităţile comerciale ale regiilor autonome vor putea fi transformate în societăţi pe acţiuni sau cu răspundere limitată, în termenul de 3 ani prevăzut de lege, iar activităţile de serviciu public vor deveni bugetare.

Prin acelaşi act normativ, statul român se angajează, în mod cel puţin surprinzător, că nu va mai înfiinţa regii autonome care să desfăşoare activităţi economice.

Una dintre întreprinderile publice vizate în mod direct de această lege, alături de multe alte regii ale statului (în total sunt 236), este Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva, regie autonomă de interes naţional, care administrează în prezent o suprafaţă de 3,1 milioane ha păduri proprietate publică a statului, la care se adaugă 1,1 milioane hectare păduri aparţinând altor categorii de proprietari, pentru care se asigură administrarea şi serviciile silvice”, notează federaţia sindicală Silva.

Silvicultorii vor protesta marţi la Camera Deputaţilor. Federaţia Sindicatelor Silva a solicitat sprijinul preşedintelui Camerei Deputaţilor pentru introducerea unui amendament la proiectul de lege

În opinia sindicatelor, prin această modificare legislativă, se pune în pericol administrarea pădurilor proprietate publică, bun de interes naţional, întrucât, după înfiinţarea acestor societăţi pe acţiuni, statul le va lista la bursă, iar marii operatori economici interesaţi de păduri şi de lemnul românesc vor putea achiziţiona pachete importante de acţiuni la societăţile statului.

„Astfel, pădurile proprietate publică de stat şi lemnul românesc, poate unica resursă pe care astăzi România o mai deţine în patrimoniul public, vor încăpea în mod premeditat, pe mâna unor grupuri de interese, care, cel mai probabil, urmăresc acest lucru de mult timp, inclusiv prin forţarea reorganizării Romsilva, ca angajament în PNRR, într-un moment în care această unitate economică de interes naţional funcţionează la parametri optimi, cu rezultate economice deosebite.

Având în vedere faptul că aplicarea acestor prevederi, în cazul regiei care administrează pădurile proprietate a statului, va avea mai multe consecinţe negative asupra gestionării durabile a pădurilor decât beneficii, Federaţia Sindicatelor Silva a solicitat sprijinul preşedintelui Camerei Deputaţilor pentru introducerea unui amendament la proiectul de lege, prin care administratorii pădurilor proprietate publică să fie exceptaţi de la aplicarea guvernanţei corporative, cu păstrarea obligaţiilor de raportare şi transparenţă prevăzute de lege”, sunt de părere reprezentanţii silvicultorilor.

Aceştia consideră că reorganizarea Romsilva, prin divizarea activităţilor de serviciu public de cele comerciale şi transferarea către societăţi comerciale a activităţilor economice, va conduce la încălcarea prevederilor Constituţiei României, ale Codului Silvic şi ale Codului Civil în ceea ce priveşte dreptul de administrare a bunurilor proprietate publică, va pune în pericol administrarea proprietăţii publice a statului în materie de păduri, prin neasigurarea resurselor necesare gestionării durabile şi unitare a fondului forestier „şi va conduce la afectarea a zeci de mii de locuri de muncă din zona de administrare, exploatare şi prelucrare a lemnului, dând naştere unui impact socio-economic semnificativ”. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Accident GRAV într-o localitate din Gorj. Patru victime, dintre care doi copii. Carambol cu cinci autovehicule

Publicat

acc gorj (2)
sursa foto-video: Gazeta Olteniei

Un grav accident rutier a avut loc, luni la amiază pe o șosea din Gorj. Trei persoane au fost rănite, dintre care doi copii. Unul dintre copii este în stare gravă.

Potrivit ISU Gorj, s-a intervenit pentru gestionarea unei situații de urgenta generata de un accident rutier produs pe raza localității Țânțăreni, în care au fost implicate patru autoturisme și un autotren.

UPDATE ora 12.20: Fetița a fost preluata de elicopterul SMURD, a fost stabilizată și transportată la spitalul din Craiova.

acc gorj 13

La fața locului s-au deplasat 3 autospeciale pentru descarcerare și o ambulanta SMURD din cadrul ISU Gorj, 3 ambulante din cadrul SAJ Gorj, precum și o ambulanță SMURD din cadrul ISU Dolj și o ambulanță din cadrul SAJ Dolj.

acc gorj (9)

Echipajele sosite la fața locului au constatat ca în urma accidentului 4 persoane au suferit leziuni.

acc gorj 11

Este vorba despre un băiețel în vârstă de 10 ani, conștient, care a fost preluat de echipajul SMURD si transportat la Spitalul din Filiași, o fetiță în vârstă de 11 ani, stare de inconștiență, cu funcții vitale, pentru care a fost solicitat elicopterul SMURD din cadrul punctului aeromedical Craiova, o femeie în vârstă de 36 de ani, conștienta, transportata la Spitalul din Craiova, iar bărbatul, în vârstă de 32 de ani a suferit leziuni minore și a refuzat sa fie transportat la spital.

sursa foto-video: Gazeta Olteniei

Citește mai departe