Connect with us

ACTUALITATE

Prinţul Harry şi Meghan au rambursat banii folosiţi pentru renovarea reşedinţei lor de pe domeniul Windsor

Publicat

Prinţul Harry al Marii Britanii şi soţia sa, Meghan, au rambursat 2,4 milioane de lire sterline (3,16 milioane de dolari), bani publici folosiţi pentru renovarea reşedinţei lor de pe domeniul Castelului Windsor după ce au semnat un contract multianual cu platforma de streaming Netflix pentru care vor produce mai multe programe TV, relatează luni Reuters.

Frogmore Cottage a devenit anul trecut reşedinţa oficială a cuplului, însă după ce au anunţat în ianuarie că vor renunţa la calitatea de membri cu roluri active în rândul casei regale britanice, Harry şi Meghan au afirmat că vor rambursa banii cheltuiţi pentru renovarea imobilului.

„O contribuţie a fost făcută către Sovereign Grant (sistemul financiar care subvenţionează monarhia britanică) de către ducele de Sussex (Harry)”, a spus un purtător de cuvânt al cuplului.

„Această contribuţie oferită de prinţul Harry acoperă integral costurile necesare renovării Frogmore Cottage, proprietate a Majestăţii Sale Regina, şi care va rămâne reşedinţa din Marea Britanie a ducelui şi familiei sale”, a mai spus el.AGERPRES


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ACTUALITATE

Aproape 130.000 de români au fost vaccinați în ultimele 24 de ore. Peste 86.000 cu prima doză

Publicat

persoane vaccinate 22 octombrie

Aproape 130.000 de români au fost vaccinați în ultimele 24 de ore, din care peste 86.000 au făcut prima doză, conform statisticii realizate de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

128.014 persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, din care 86.385 cu prima doză, 10.476 cu doza a doua și 31.153 cu doza a treia.

39.795 de români au primit vaccinul Johnson&Johnson, 45.395 prima doză de Pfizer BioNTech, 10.248 a doua doză de Pfizer BioNTech și 29.195 a treia doză, 1.238 prima doză de Moderna, 204 doza a doua și 1.954 a treia doză, 27 români s-au vaccinat cu AstraZeneca, iar 24 au făcut rapelul cu același ser.

În total, România are 6.242.319 persoane vaccinate, din care 5.828.457 cu schema completă și 661.239 inclusiv cu a treia doză.

Din 27 decembrie 2020, au fost folosite 11.612.914 doze de vaccin: 8.857.091 Pfizer BioNTech, 785.056 Moderna, 851.664 AstraZeneca şi 1.119.103 Johnson&Johnson.

În ultimele 24 de ore au fost 36 de reacţii adverse la vaccinare.

În ceea ce priveşte numărul total de reacţii adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare, începând din 27 decembrie 2020, sunt 17.989 de reacţii comune şi minore.

124 de reacții adverse sunt în curs de investigare.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

ACTUALITATE

Caravană mobilă de vaccinare în faţa bisericilor din Târgu Mureş, în fiecare duminică

Publicat

catedrala mare targu mures sursa foto wikipedia.org
sursa foto: wikipedia.org

Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş a anunţat, vineri, că o caravana mobilă de vaccinare va ajunge în faţa bisericilor din municipiul Târgu Mureş, în fiecare duminică, prima fiind organizată la acest sfârşit de săptămână, la Catedrala Mare Ortodoxă.

„Mulţumim Bisericii Ortodoxe din Târgu Mureş pentru sprijin. Continuăm acţiunile de vaccinare fără programare. Ne vedem duminică, la Catedrala Mare”, a arătat prefectul judeţului Mureş, Mara Togănel, într-un comunicat de presă.

Prefectul a precizat că activitatea în cadrul centrului mobil de vaccinare se va desfăşura într-o ambulanţă şi este asigurată de o echipă formată din medici şi asistenţi medicali.

Imunizarea se va face cu vaccinul Johnson&Johnson

„Imunizarea, care se va face cu vaccinul Johnson&Johnson, este gratuită şi nu este nevoie de programare, ci numai de un act de identitate valabil.

În timpul săptămânii, caravana va fi prezentă în toate cartierele municipiului Târgu Mureş, iar în zilele de duminică, în proximitatea bisericilor din oraş, după un program care va fi anunţat la începutul săptămânii viitoare”, a precizat Mara Togănel.

Acţiunea este organizată de Instituţia Prefectului-Judeţul Mureş, Serviciul Judeţean de Ambulanţă Mureş, Direcţia de Sănătate Publică Mureş cu sprijinul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale Mureş.

Prima caravană mobilă de vaccinare se va afla, duminică, în faţa Catedralei Mari din Târgu Mureş între orele 10,30 şi 13,00. Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

Slujba de înmormântare a Episcopului Devei va avea loc sâmbătă

Publicat

episcopul devei gurie

Slujba de înmormântare a Episcopului Devei, Gurie, va avea loc sâmbătă, începând cu ora 12,00, la Catedrala Episcopală din Deva, credincioşii având posibilitatea să se reculeagă la căpătâiul înaltului prelat până în ziua înhumării.

„Vineri seară, începând cu ora 19,00, se va săvârşi Slujba de Priveghi. Înmormântarea Preasfinţitului Părinte Episcop Gurie se va oficia sâmbătă, 23 octombrie 2021, începând cu ora 12,00, după săvârşirea Sfintei Liturghii arhiereşti, cu începere de la ora 9,30. Pe tot parcursul acestor zile, se va rosti rugăciune neîncetată pentru sufletul blând al arhipăstorului hunedorean plecat la Domnul, iar cei care doresc se pot reculege la căpătâiul său până în ziua înmormântării”, a informat Episcopia Devei.

Trupul neînsufleţit al părintelui episcop Gurie a fost aşezat, joi seara, în Catedrala Episcopală din Deva, acolo unde, în urmă cu 12 ani, a fost întronizat ca primul episcop al nou-înfiinţatei Episcopii a Devei şi Hunedoarei.

Mitropolitul Ardealului, Laurenţiu, şi episcopul vicar Nestor Hunedoreanul, alături de mai mulţi preoţi, monahi şi diaconi au săvârşit o slujbă de pomenire, urmată de Slujba Prohodului.

Episcopul Devei şi Hunedoarei, Gurie, grav bolnav de COVID-19, a murit joi, la Deva, în urma unui stop cardio-respirator, înaltul prelat bisericesc având plămânii afectaţi în proporţie de 85% din cauza infecţiei cu SARS-CoV-2.

Decesul a survenit în timpul procedurilor de transfer al bolnavului la un elicopter care ar fi urmat să-l transporte la spitalul judeţean din Târgu Mureş.

Părintele episcop Gurie a fost internat vineri, 8 octombrie, la spitalul judeţean din Deva, fiind transferat ulterior la secţia ATI. Starea sa de sănătate s-a agravat în cursul acestei săptămâni, motiv pentru care a fost intubat în urmă cu câteva zile.

La ultima evaluare la tomograf s-a concluzionat că plămânii bolnavului au fost afectaţi în proporţie de 85%, a precizat directorul medical al SJU Deva, dr. Lucian Miron.

Episcopul Devei şi Hunedoarei, Gurie, ar fi urmat să împlinească 53 de ani în luna decembrie a acestui an. AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

Atenţionare de călătorie în Franța din cauza unei greve în domeniul feroviar

Publicat

O grevă a sindicatelor din transportul feroviar va da peste cap circulația trenurilor în Franța. Protestul va afecta în special zonele de vest și sud-vest ale țării.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Franceză că personalul din transportul feroviar (din zonele de vest și sud-vest) a anunțat intrarea în grevă, cu asigurarea serviciului minim al circulației trenurilor.

Astfel, rețeaua feroviară în zonele Bretagne, Pays de la Loire, Centre-Val de Loire, Nouvelle-Aquitaine și Occitanie va fi perturbată de vineri până duminică.

MAE recomandă consultarea informaţiilor actualizate privind condiţiile de transport, disponibile pe site-ul SNCF.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe