Connect with us

EVENIMENT

Priză în flăcări la Centrul de vaccinare din Spitalul CFR Brașov

Publicat O priză a luat foc, marți, la Centrul de vaccinare din Spitalul CFR Brașov.

„Am fost solicitați să intervenim la un început de incendiu la Centrul de vaccinare ce se amenajează la Spitalul CFR”, a anunțat ISU Brașov, conform MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, o priză a luat foc, iar personalul a intervenit cu un stingător.

Când au ajuns pompierii, „s-au asigurat că totul este în regulă și că nu sunt probleme”.

EVENIMENT

Campania naţională de vaccinare anti-COVID: Începe etapa a II-a de imunizare

Publicat

A doua etapă de vaccinare anti-COVID începe vineri, 15 ianuarie 2021, pentru populaţia cu grad ridicat de risc şi lucrătorii care desfăşoară activităţi în domenii-cheie, esenţiale. Preşedintele Klaus Iohannis urmează să se vaccineze public, în cursul acestei zile.

Din categoria celor cu grad ridicat de risc fac parte adulţii cu vârsta peste 65 de ani, precum şi persoanele aflate în evidenţă cu boli cronice, indiferent de vârstă, în funcţie de indicaţiile vaccinurilor utilizate.

Conform Comitetului naţional pentru coordonarea activităţilor privind vaccinarea anti-COVID, în conformitate cu dovezile ştiinţifice actuale, în categoria “boli cronice” se încadrează oricare dintre următoarele afecţiuni:

* diabet zaharat
* obezitate
* alte boli metabolice, inclusiv congenitale
* afecţiuni cardiovasculare
* afecţiuni renale
* afecţiuni oncologice
* afecţiuni pulmonare
* afecţiuni neurologice, inclusiv sindromul Down
* afecţiuni hepatice moderate/severe
* afecţiuni autoimune
* imunodepresii severe: pacienţi transplantaţi, cu consult medical prealabil, pacienţi care urmează terapii biologice sau terapie de lungă durată cu corticosteroizi, pacienţi infectaţi cu HIV/SIDA.

Tot în această etapă vor fi imunizaţi lucrătorii care desfăşoară activităţi în domenii-cheie, esenţiale:

* personal cheie pentru funcţionarea instituţiilor statului (Administraţia Prezidenţială, Parlament, Guvern, ministere şi instituţii subordonate acestora);
* personalul din domeniul apărării, ordinii publice, siguranţei naţionale şi autorităţii judecătoreşti;
* personalul din sectorul economic vital: procesare, distribuţie şi comercializare a alimentelor de bază (panificaţie, lactate, carne, fructe şi legume); uzine de apă, epurare, transport şi distribuţie apă; centrale electrice, producţie, transport şi distribuţie curent electric; unităţi de producţie, transport şi distribuţie gaze; unităţi de producţie, transport şi distribuţie combustibili lichizi şi solizi; unităţi de producţie, transport şi distribuţie medicamente şi materiale sanitare; transport de persoane şi mărfuri; noduri feroviare, aeroporturi civile şi militare, porturi esenţiale; comunicaţii (Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, Radio şi Televiziune naţionale); personalul din unităţile de învăţământ şi creşe; personalul poştal şi din servicii de curierat; personalul cultelor religioase; personalul din mass-media care desfăşoară activităţi cu risc crescut de expunere la infecţia cu SARS-CoV-2 (ex: reportaje în unităţi medicale); personalul din domeniul salubrităţii şi deşeurilor.

“Vaccinarea în masă reprezintă singura soluţie pentru a ne întoarce, cât mai rapid, la normalitate şi a ne relua în siguranţă toate activităţile care ne-au lipsit enorm în ultimul an. De succesul campaniei de vaccinare depind în egală măsură relansarea economiei şi evitarea unor crize profunde, ale căror efecte pot lăsa urme adânci în societate, educaţie şi economie”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, marţi, într-o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni.

Președintele a anunţat că, vineri, se va vaccina anti-COVID-19.

“Nu am dorit nici eu, nici premierul, ca să zic aşa, în ghilimele, să ne băgăm în faţă. Ar fi fost, probabil, mesajul greşit, dar vineri, în 15 ianuarie, începe a doua etapă de vaccinare în care este prevăzută vaccinarea, de exemplu, a personalului de învăţământ, a persoanelor de peste 65 de ani şi a persoanelor cu comorbidităţi, cu boli cronice, dar şi a personalului numit esenţial, de exemplu Administraţia Prezidenţială, Guvernul şi aşa mai departe. Şi pentru a marca debutul campaniei de vaccinare din etapa a doua, eu mă voi vaccina public vineri”, preciza Klaus Iohannis. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Cutremur de 2,9 grade în județul Buzău. Seismul s-a produs la adâncimea de 111 kilometri

Publicat

cutremur

Un cutremur cu magnitudinea de 2,9 grade pe scara Richter a avut loc vineri dimineața în județul Buzău.

Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, seismul a avut loc vineri dimineața, la ora 5.37, în județul Buzău, zona seismică Vrancea.

Cutremurul cu magnitudinea de 2,9 grade pe scara Richter a avut loc la adâncimea de 111 kilometri.

Cutremurul s-a produs în apropierea oraşelor Ploiești (61 km), Brașov (69 km), București (112 km), Brăila (122 km), Galați (126 km), Bacău (132 km), Pitești (139 km).

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO/ VIDEO: Explozie urmată de incendiu într-un bloc din Găești – Dâmbovița. Zeci de locatari, evacuați

Publicat

arhiva foto

Locuitorii unui bloc din orașul Găești, județul Dâmbovița, au trăit clipe de coșmar, după ce o explozie urmată de incendiu s-a produs, vineri dimineața.

Potrivit ISU Dâmbovița, deflagrația s-a produs la un apartament situat la etajul doi.

La fața locului au intervenit de urgență pompierii militari din cadrul Detașamentului Găești cu două autospeciale cu apă și spumă, un echipaj SMURD, precum și o autospecială aparținând Serviciului de Ambulanță Județean.

Au fost evacuați toți locatarii din bloc – 38 persoane, din 24 apartamente. Un bărbat de aproximativ 48 de ani a suferit răni ușoare, fiind transportat la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Pompierii au localizat și lichidat rapid incendiul, iar la fața locului au ajuns și reprezentanți de la companiile de gaze și electricitate, de la Primăria Găești și Inspectoratul de Stat în Construcții, unde se fac cercetări pentru evaluarea pagubelor și stabilirea cauzei probabile a producerii evenimentului.

Citește mai departe

EVENIMENT

Avertizare meteo: Cod galben de ninsori și vânt puternic în zona montană din zece județe

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie a emis vineri, 15 ianuarie 2021, mai multe avertizări meteo Cod galben de ninsori și vânt puternic, valabile în zonele montane din zece județe.

Potrivit ANM, până la ora 9.00, la altitudini de peste 1800 de metri va ninge şi vor fi intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 70-90 km/h, viscolind zăpada şi determinând scăderea vizibilităţii.

Sunt vizate zonele de munte din județele: Gorj, Vâlcea, Alba, Brașov, Sibiu, Argeș, Prahova, Dâmbovița, Caraș-Severin și Hunedoara.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate