Connect with us

EVENIMENT

Probleme de integritate descoperite de ANI în cazul a 10 persoane. Printre acestea, un şef de la Drumuri, un manager de spital, un şef de penitenciar, poliţişti şi funcţionari

Publicat

1661329341 agentia nationala de integritate 1.jpg

Agenţia Naţională de Integritate a identificat 10 persoane cu probleme de integritate – averi nejustificate, incompatibilităţi şi conflicte de interese, printre care se află un şef de la Drumuri Constanţa, managerul unui spital de psihiatrie, un fost şef de penitenciar, mai mulţi poliţişti şi funcţionari.

Conform unui comunicat al ANI, cele 10 persoane sunt:

* Aurelian Drogeanu, şef al Secţiei de Drumuri Naţionale Constanţa din cadrul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Constanţa, nu poate justifica suma de 165.957 lei, reprezentând diferenţa între averea dobândită şi veniturile realizate împreună cu familia. În acest caz, a fost sesizată Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Constanţa.

* Zizi Doina Sandu, manager al Spitalului de Psihiatrie „Elisabeta Doamna” Galaţi, s-a aflat în conflict de interese, deoarece a aprobat şi semnat o serie de documente care au stat la baza schimbării funcţiei şi mutării în altă structură a soţului acesteia, angajat al spitalului. Astfel, soţul a fost schimbat din funcţia de referent în funcţia de economist şi a fost mutat din cadrul Serviciului Managementul Calităţii, la Serviciul resurse umane.

* Georgică Alexeev, fost director al Penitenciarului Timişoara, s-a aflat în conflict de interese întrucât a participat la luarea unor decizii cu privire la o societate comercială, al cărei asociat unic este creditorul unui împrumut, pe care Alexeev l-a menţionat în declaraţia de avere completată în anul 2021.

* Csaba Kiss – fost funcţionar public cu statut special în cadrul Poliţiei Capitalei s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 16 decembrie 2011 – 1 februarie 2021, întrucât a deţinut simultan alte funcţii în sectorul privat, aflate în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate de către acesta în calitate de funcţionar public cu statut special.

* Sebastian Popescu, funcţionar public cu statut special în cadrul IGPR – Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 11 februarie 2020 – 29 aprilie 2021 întrucât a deţinut şi exercitat simultan atât calitatea de organ de cercetare penală al poliţiei judiciare, cât şi calitatea de persoană fizică autorizată, obţinând venituri din activităţi independente/profesii libere şi comerciale.

* Florian Condrat, funcţionar public cu statut special în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Covasna, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 11 februarie 2020 – 26 mai 2021, întrucât a deţinut simultan atât calitatea de organ de cercetare penală al poliţiei judiciare, cât şi funcţia de administrator în cadrul unei societăţi comerciale.

* Lucian Lotoroşanu, funcţionar public în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Caraş-Severin, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 8 septembrie 2020 – 2 iunie 2022, întrucât a exercitat şi alte funcţii în sectorul privat.

* George Şerban Tănase, funcţionar public cu statut special în cadrul IPJ Argeş, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 11 februarie 2020 – 12 octombrie 2022, întrucât simultan cu deţinerea calităţii de organ de cercetare penală al poliţiei judiciare a deţinut şi funcţia de asociat şi administrator al unei societăţi comerciale.

* Anca Maria Cătălina Vasile, funcţionar în cadrul Primăriei Comunei Manasia, judeţul Ialomiţa, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 18 ianuarie 2021 – 19 decembrie 2022, întrucât în calitate de funcţionar public s-a aflat în raporturi ierarhice directe cu tatăl său, care ocupa funcţia de secretar general al comunei Manasia.

* Lucian Ioan Tomi, fost funcţionar în cadrul Primăriei Comunei Chinteni, judeţul Cluj, s-a aflat în conflict de interese deoarece a semnat, în calitate de consilier la Compartimentul Urbanism şi Amenajarea Teritoriului, din cadrul aparatului de specialitate al primarului comunei Chinteni, o serie de autorizaţii de construire acordate unor persoane fizice/juridice, în baza documentaţiilor tehnice elaborate de societăţi comerciale în cadrul cărora soţia sa deţinea calitatea de asociat şi administrator.

Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FCU Craiova 1948 – „U” Cluj. „Șepcile roșii” LUPTĂ pentru a obține primul loc în play-out

Publicat

438081789 1072291041018304 1759389965002682957 n e1714144230971.jpg

FCU Craiova 1948 și FC Universitatea Cluj se vor întâlni sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 17:30 pe Stadionul „Ion Oblemenco” din Craiova unde vor disputa partida din etapa cu numărul șapte a play-out-ului Superligii, deplasare în urma căreia „U” Cluj trebuie să obțină victoria pentru a deveni lider în play-out.

FC Universitatea Cluj vine după o victorie obținută pe teren propriu împotriva echipei Poli Iași, victorie care a îndepărtat-o la opt puncte de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Sâmbăta lui Lazăr sau Moșii de Florii, marea sărbătoare care precede Floriile. Tradiții, obiceiuri și semnificații

Publicat

calendar ortodox: 6 octombrie, apostolul toma, patronul arhitecților. de unde

Sâmbăta lui Lazăr sau Moșii de Florii, este o sărbătoare creștină ortodoxă care precede Floriile și Săptămâna Mare sau Săptămâna Patimilor (Săptămâna Sfântă).

Această sărbătoare cade în fiecare an în sâmbăta dinaintea Duminicii Floriilor și este celebrată pentru a comemora evenimentul biblic al învierii lui Lazăr din Betania de către Isus Hristos, așa cum este relatat în Evanghelia după Ioan (Ioan 11:1-45).

Învierea lui Lazăr

Potrivit Bibliei,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Podcast Cluj24. Alexandru Cordoș (PSD): Electoratul de stânga vrea o schimbare. Vor fi schimbări în județul Cluj

Publicat

cordos 2.jpg

Secretarul executiv al PSD Cluj, Alexandru Cordoș, a fost desemnat candidat al social-democraților la funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj. Fost consilier local la Cluj-Napoca, fost senator două legislaturi, în prezent consilier județean, acesta explică în podcastul ”Test de sinceritate”, realizat de Vasile Măgrădean, la Cluj24 de ce a decis să treacă la nivelul următor și să vizeze câștigarea funcției de președinte al CJ Cluj.

Alexandru…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Tânăr din Alba, prins la volan, beat și fără permis de conducere, pe DN 75. Ce alcoolemie avea și ce măsuri au luat polițiștii

Publicat

masina politia fb politia romana.jpg

Un tânăr din Alba a fost prins în timp ce conducea băut și fără permis. A fost oprit de polițiști pe DN 75, la Bistra.

Tânărul de 26 de ani, din comuna Vidra, a fost depistat în trafic în noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 3.50, de către polițiștii Postului de Poliție Bistra. Acesta conucea un autoturism, pe raza comunei Bistra, a anunțat IPJ Alba.

Se afla sub influența băuturilor alcoolice și nu avea permis de conducere pentru nicio categorie de…
Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe