Connect with us

EVENIMENT

Probleme la furnizarea apei potabile în localități din Alba, zona Apuseni, din cauza secetei. Zonele vizate

Publicat

avarie la rețeaua de apă potabilă din aiud. furnizarea apei,

Apa CTTA a anunțat sâmbătă că în mai multe localități din Apuseni, nu se poate asigura furnizarea apei potabile din sursa disponibilă, din cauza secetei.

”Din cauza lipsei precipitațiilor din ultima perioadă, sursa de apa potabilă care deservește consumatorii din comuna Gârda de Sus, satele: Ocoale, Hănășești, Mununa, Dealu Frumos, Gârda Seacă, Ghețar – nu poate asigura furnizarea apei potabile în localitățile sus menționate.

Furnizarea apei potabile se va face…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Doi inspectori de la ANAF, acuzaţi de DNA că luau zeci de mii de euro mită de la firmele controlate

Publicat

dna
Arhivă foto

DNA urmărește penal doi inspectori de la ANAF – Direcția Regională Antifraudă Fiscală București, aceștia fiind plasați sub control judiciar. Sunt acuzați că au primit mită în sume considerabile de la firmele supuse controlului lor.

Potrivit DNA, Dragoş Andrei Oltean este acuzat de luare de mită în formă continuată, fals intelectual, complicitate la evaziune fiscală (două fapte), omisiunea sesizării, trafic de influenţă şi dare de mită, iar Răzvan Conta este cercetat pentru luare de mită în formă continuată, fals intelectual, complicitate la evaziune fiscală (două fapte) şi omisiunea sesizării.

În dosar mai sunt cercetaţi administratorul unei firme (O.V.) şi o persoană fizică (M.L.M).

Procurorii susţin că, în perioada 22 august – 25 noiembrie 2022 şi în cursul lunii februarie 2023, în contextul efectuării unor controale la două societăţi comerciale, cei doi inspectori ar fi pretins şi primit de la reprezentanţii firmelor respective, printre care şi inculpatul O.V., sumele de 8.000 de euro şi 80.000 de lei.

Banii respectivi ar fi fost pretinşi şi primiţi de cei doi inspectori în scopul omisiunii întocmirii unei sesizări penale cu privire la problemele constatate şi implicit al finalizării controalelor într-un mod care să fie favorabil oamenilor de afaceri, prin diminuarea artificială a cuantumului taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat.

Cei doi inculpaţi ar fi facilitat prejudicierea bugetului de stat cu peste 200.000 de lei

Prin aceste demersuri, cei doi inculpaţi ar fi facilitat prejudicierea bugetului de stat cu suma totală de 225.913 lei.

De asemenea, în cursul lunii mai 2023, Dragoş Andrei Oltean ar fi pretins şi primit de la M.L.M. suma de 10.000 euro, în schimbul promisiunii că îşi va exercita influenţa pe care ar fi lăsat să se înţeleagă că ar avea-o asupra unor funcţionari din cadrul unui inspectorat şcolar, în vederea obţinerii în fals a duplicatului diplomei de bacalaureat, în condiţiile în care persoana respectivă nu ar fi susţinut niciodată examenul respectiv.

Pe 29 noiembrie 2023, Oltean ar fi remis suma de bani respectivă secretarului şef al unui colegiu naţional, care ar fi eliberat în fals documentul respectiv.

În cauză se desfăşoară acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Protest al GREFIERILOR la Cluj. Brad de Crăciun cu REVENDICĂRI

Publicat

protest 1 e1702024899555.jpg

Mai multe zeci de grefieri au protestat, vineri, în fața Curții de Apel din Cluj, nemulțumiți din cauza neplăţii integrale a salariilor şi a lipsei resurselor materiale necesare funcţionării, în condiţii normale, a activităţii instanţelor judecătoreşti.

În holul Curții de Apel Cluj a fost împodobit un brad cu revendicările protestatarilor. „Muncim pe datorie, rușine să vă fie”, „Niciun leu în plus timp de 6 ani” sau „Nu vrem majorări…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Care este culoarea anului 2024, anunțată de Institutul Pantone. Cum a fost aleasă și ce simbolizează

Publicat

care este culoarea anului 2024, anunțată de institutul pantone. cum

A fost aleasă culoarea anului 2024, a anunțat de Pantone Color Institute. Aceasta va influența lumea designului, în anul următor.

Culoarea anului 2024 este „Peach Fuzz”, informează site-ul postului public de televiziune din Canada (cbc.ca).

Potrivit unui mesaj publicat pe pagina de Instagram a institutului, nuanţa Peach Fuzz este descrisă ca semănând cu:

  • „o piersică delicată, catifelată, al cărei spirit atotcuprinzător îmbogăţeşte mintea, corpul şi inima”.Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Grefierii din Alba protestează. Sunt nemulțumiți că nu primesc salariile integral de câteva luni

Publicat

video: grefierii din alba protestează. sunt nemulțumiți că nu primesc

Grefierii din cadrul Curții de Apel Alba Iulia protestează, vineri, nemulțumiți de faptul că nu și-au primit integral salariile de mai multe luni.

Potrivit acestora, protestul se va desfășura până la ora 12.30.

Motivele protestului:

  • neplata integrală a salariilor timp de 7 luni
  • nerespectarea hotărârilor judecătorești
  • rezultatul întâlnirii din 7 decembrie de la Ministerul de Finanțe; nu se vor aloca bani pentru plata integrală a salariilor și nici pentru achitarea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe