Connect with us

ACTUALITATE

Procesele de minare de Bitcoin consumă anual de şapte ori mai multă energie decât Google

Publicat

Procesele de minare de Bitcoin consumă anual de şapte ori mai multă energie decât Google. Unei locuinţe tipice îi trebuie 13 ani pentru a mina o singură criptomonedă.

Preţul unui Bitcoin a crescut de aproape cinci ori în ultimul an. Rezultatele continuă să ducă la un consum de energie tot mai mare pentru criptomonedă, relatează Business Insider, citat de ZF.

 

Din ce în ce mai mulţi oameni concurează pentru a mina moneda

 

Situaţia se datorează în mare parte faptului că din ce în ce mai mulţi oameni concurează pentru a mina moneda – un proces care implică rezolvarea unor probleme matematice complexe prin intermediul cărora sunt verificate tranzacţiile. Minerii care rezolvă aceste puzzle-uri primesc o anumită cantitate de Bitcoin şi, pe măsură ce tot mai mulţi oameni încearcă să mineze, cantitatea de energie necesară creşte considerabil.

 

Anual, minarea Bitcoinului consumă circa 91 de terawatt-oră

 

Este extrem de dificilă estimarea exactă a cantității de energie pe care o consumă procesele de minare. Însă o analiză a The New York Times oferă o perspectivă nouă:

– Anual, minarea Bitcoinului consumă circa 91 de terawatt-oră (TWh), în condiţiile în care 1 TWh este echivalentul a un miliard de kilowatt-oră (KWh)

– Cantitatea este mai mare decât energia folosită anual de Finlanda, unde trăiesc aproximativ 5,5 milioane de oameni

– Numărul reprezintă 0,5% din totalul energiei consumate la nivel mondial, reprezentând o creştere de 10 ori faţă de 2016

– Este aproape aceeaşi cantitate de electricitate folosită în fiecare an în statul Washington şi aproximativ o treime din electricitatea folosită de sistemele de aer condiţionat din locuinţele americane

– Este de şapte ori peste cantitatea folosită de toate operaţiunile globale ale gigantului Google.

Ţinând cont de creşterea puternică a preţului din ultimul an, consumul de energie are toate şansele să se majoreze în viitorul apropiat. Bitcoinul valorează în prezent circa 50.000 de dolari, în contextul în care era cotat la 500 de dolari în urmă cu cinci ani.

Pe măsură ce competiţia devine tot mai acerbă, procesele de minare au devenit o industrie în sine. E nevoie de servere speciale, centre imense de date şi suficientă capacitate de răcire pentru a împiedica supraîncălzirea calculatoarelor.

Potrivit NYT, un singur computer personal putea mina cu uşurinţă Bitcoin în 2011. Atunci, criptomoneda nu păşise în spaţiul mainstream. Acum, este nevoie de aproape „întreaga energie consumată timp de 13 ani de o locuinţă tipică” pentru a mina un singur Bitcoin.

Conform unui studiu al Universităţii Cambridge, Bitcoinul foloseşte anual mai multă energie decât Argentina. Țara are 45 de milioane de locuitori.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Sancțiuni pentru mâncat semințe și mizerie în municipiul Botoșani: Amenzi de peste 4.500 de lei

Publicat

sancțiuni pentru mâncat semințe și mizerie în municipiul botoșani: amenzi

Publicitate

În perioada 19–21 mai, Poliția Locală Botoșani a aplicat 12 sancțiuni contravenționale în baza HCL nr. 44/2025 pentru fapte ce țin de nerespectarea regulilor de curățenie și gospodărire urbană. Au fost vizate persoane care au aruncat ambalaje pe jos, au deteriorat mobilier urban sau au comercializat produse pe domeniul public fără autorizație.

Cea mai gravă situație a fost înregistrată pe strada I.C. Brătianu, unde proprietarii unui imobil au…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Câtă durere! Apel la omenie: O mamă cu doi copii din Botoșani, răpusă în Belgia, are nevoie de ajutorul nostru pentru a fi adusă acasă

Publicat

câtă durere! apel la omenie: o mamă cu doi copii

Publicitate

Se spune că niciun drum nu e mai greu decât cel al unei mame care pleacă prea devreme, lăsând în urmă copii, visuri și o familie sfâșiată de durere.

Olivia Botușan, o tânără mamă din Botoșani, stabilită în Belgia în speranța unui viitor mai bun, s-a stins fulgerător, lăsând în urmă un gol imposibil de umplut.

Două suflete de copii și o familie întreagă își plâng acum fiica, sora și mama. Însă, dincolo de această pierdere…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Liceul Tehnologic din Bucecea va fi reabilitat cu fonduri de la Uniunea Europeană. Investiție de peste 10 milioane de lei

Publicat

liceul tehnologic din bucecea va fi reabilitat cu fonduri de

Publicitate

Orașul Bucecea marchează o reușită majoră în domeniul educației: Liceul Tehnologic Bucecea va fi reabilitat complet, în urma obținerii unei finanțări europene de peste 10,6 milioane de lei.

Anunțul a fost făcut de primarul Angel Gheorghiu, care a subliniat că este pentru prima dată când Primăria reușește să atragă fonduri de la Agenția pentru Dezvoltare Regională pentru un proiect de o asemenea anvergură.

„Este o investiție esențială…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Comuna Gorbănești trece la colectarea deșeurilor „din poartă în poartă” începând cu 1 iulie

Publicat

comuna gorbănești trece la colectarea deșeurilor „din poartă în poartă”

Publicitate

Locuitorii comunei Gorbănești vor beneficia, începând cu data de 1 iulie 2025, de un nou sistem de colectare a deșeurilor menajere, care va funcționa direct „din poartă în poartă”.

Anunțul a fost făcut de primarul Ionuț Melinte, care a explicat că această schimbare vine în sprijinul cetățenilor și are ca scop principal modernizarea procesului de gestionare a deșeurilor la nivel local.

„Ne dorim o comună mai curată, un mediu sănătos și,…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe