Connect with us

ACTUALITATE

Procesiune cu sfintele moaște ale mai multor sfinți la hramul unei biserici din municipiul Botoșani

Publicat

278300932 1125549508229504 3734476557780983822 n.jpg

Vineri în Săptămâna Luminată, Biserica „Izvorul Tămăduirii” își serbează hramul. Cu acest prilej, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit Teofan, botoșănenii au bucuria de a se închina la racla cu Sfintele moaște ale Sfinților: Ecaterina, Ioan Rusul și Efrem cel Nou și la icoana Maicii Domnului „PORTĂRIȚA”, aflată în biserică.

Aceste Sfinte odoare vor fi purtate în procesiune în jurul parohiei, după care vor fi așezate într-un baldachin special amenajat în curte pentru închinarea și folosul sufletesc al credincioșilor.

Programul slujbelor prilejuite de sărbătoare la Biserica Izvorul Tămăduirii :

Joi, 28 aprilie 2022

ora 17:00 – Întâmpinarea Sfintelor moaște ale Sfinților: Ecaterina, Ioan Rusul și Efrem cel Nou;

ora 17:15 – Procesiune cu Sfintele moaște și cu icoana „Portărița” pe traseul: Str. Săvenilor (la intersecția cu Str. Tudor Vladimirescu), Aleea Parcul Tineretului, Str. Parcul Tineretului și Biserică;

ora 18:00 – Vecernia Hramului cu Litie.

Vineri, 29 aprilie 2022

ora 07:00 – Utrenia, Sfânta Liturghie, Sfințirea mică a apei;

ora 17:00 – Taina Sfântului Maslu de obște.

„Cu prilejul hramului „Izvorul Tămăduirii” al parohiei noastre, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit Teofan, avem bucuria de a ne închina la racla cu Sfintele moaște ale Sfinților: Ecaterina, Ioan Rusul și Efrem cel Nou și la icoana Maicii Domnului „PORTĂRIȚA” de la Biserica noastră. Aceste Sfinte odoare vor fi purtate în procesiune în jurul parohiei, după care vor fi așezate într-un baldachin special amenajat în curte pentru închinarea și folosul sufletesc al credincioșilor.

Vă aşteptăm cu bucurie duhovnicească!. Bunul Dumnezeu să reverse Sfânta Lumină a învierii în casele şi inimile dumneavoastră”, a binecuvântat preotul paroh, Ioan Alupoaiei.

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News


Vezi mai mult pe Botosani24.ro

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Radare de weekend: Amplasarea radarelor pe drumurile județului Alba, în perioada 2 – 4 iulie

Publicat

radar.jpg

IPJ Alba a anunțat lista drumurilor pe care vor fi amplasate radare de supraveghere a traficului, în acest sfârșit de săptămână. Polițiștii din județ se vor afla pe majoritatea arterelor importante, dar și în orașe. 

Amplasarea radarelor în perioada 2 – 4 iulie 2022:

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru – Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7 Săliştea – Șibot – limită cu judeţul Hunedoara


Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

În gardă, cavaleri! Festivalul Medieval din Cetatea Oradea a fost bogat în demonstraţii spectaculoase încă din prima seară (FOTO)

Publicat

festival medieval 02072022 48.jpg

Sute de persoane au intrat, vineri seară, în atmosfera specifică Evului Mediu, în Cetatea orădeană, unde au fost aşteptaţi de sute de luptători, menestreli, scutieri, domni şi domniţe de la curţile regeşti. Cele mai atractive momente ale primei seri de Festival medieval a fost campionatul european de full contact (turnirul) şi un spectacol cu foc susţinut de tinerii de la Ordinul Solomonarilor.
Citește mai mult pe eBihoreanul.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

MANELE estivale aproape de Cluj. ONE Festival se ține la Cămărașu în 1 și 2 iulie. Jandarmii vor fi la DATORIE

Publicat

festival.jpg

În zilele de 1 și 2 iulie, Clujul își diversifică paleta muzicală. După Electric Castle, Untold și Jazz in the Park, a apărut și One Festival, dedicat manelelor. Acesta se va desfășura la Cămărașu și-i va avea printre invitați pe Jador, Nicolae Guță, Aza și celebrul Rabă, gazda festivalului.

Biletul de intrare pentru două zile costă 315 lei.

Cu această ocazie, Jandarmeria Cluj a remis un comunicat:

„Pentru asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică, jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj – Napoca vor fi la datorie în acest sfârșit de săptămână și…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Biblioteca Județeană Alba organizează o nouă întâlnire a Clubulului ”SF, Fantasy și Horror”. Când va avea loc

Publicat

afis 3.20 sf fantasy horror club alba 6 iulie 2022 scaled e1656677091254 1000x600.jpg

Miercuri, 6 iulie 2022, de la ora 17.00, are loc întâlnirea lunară a clubului „SF, Fantasy & Horror Club Alba”. Clubul se adresează tuturor celor interesați de acest gen literar, indiferent de vârstă sau ocupație, și se va desfășura printr-o întâlnire online coordonată de scriitorul albaiulian Lucian Dragoș Bogdan și de bibliotecara Luiza Pop.

Link-ul de conectare către membrii clubului, pe platforma ZOOM, va fi transmis între 16:30 și 16:40, pe pagina de Facebook a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

Intrarea pe platforma ZOOM și…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe