Connect with us

EVENIMENT

Procurorii care vor să candideze pentru funcții de conducere la Parchetul General, DNA şi DIICOT, pot depune cereri la Ministerul Justiţiei

Publicat

Procedura de selecţie pentru propunerile de numire în funcţii de conducere la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie şi Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, a fost deschisă, luni, de Ministerul Justiţiei.

Potrivit MJ, procedura se va desfăşura în perioada 9 decembrie 2019 – 4 februarie 2020.

„Ministerul Justiţiei organizează, în perioada 9 decembrie – 4 februarie, selecţia procurorilor în vederea efectuării propunerilor de numire pentru ocuparea funcţiilor vacante de conducere, respectiv: prim adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ); adjunct al procurorului general al PICCJ; procuror şef secţie – Secţia de urmărire penală şi criminalistică al PICCJ; procuror şef secţie – Secţia parchetelor militare – PICCJ; procuror şef secţie – Secţia de resurse umane şi documentare – PICCJ; adjunct al procurorului şef al DIICOT; două funcţii de adjunct al procurorului şef al DNA; procuror şef secţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie – DNA; procuror şef secţie – Secţia de combatere a corupţiei- DNA”, se precizează în anunţul publicat pagina de internet ministerului.

Conform calendarului, candidaţii pot depune cereri de înscriere pentru funcţia de conducere vacantă până pe 30 decembrie inclusiv.

Cererile de participare la selecţie vor fi însoţite de dovada îndeplinirii condiţiilor de vechime, un proiect privind exercitarea atribuţiilor specifice funcţiei de conducere pentru care participă la selecţie, un curriculum vitae, minim 10 lucrări întocmite de procuror în compartimentele în care şi-a desfăşurat activitatea în ultimii cinci ani, ultimul raport de evaluare a activităţii profesionale a procurorului participant la selecţie şi orice alte înscrisuri relevante.

Lista procurorilor care îndeplinesc condiţiile legale de participare la selecţie şi programarea interviurilor vor fi afişate la sediul Ministerului Justiţiei şi pe site-ul instituţiei până la data de 14 ianuarie, urmând ca, în perioadele 20 – 21 ianuarie şi 27 – 31 ianuarie, candidaţii selectaţi să susţină interviurile cu ministrul Justiţiei.

Rezultatele selecţiei vor fi anunţate public pe 3 februarie.

„Propunerile ministrului Justiţiei vor fi înaintate Consiliului Superior al Magistraturii, în vederea obţinerii avizului acestei instituţii. Ulterior obţinerii avizului Consiliului Superior al Magistraturii, ministrul Justiţiei înaintează propunerea preşedintelui României în vederea numirii în funcţia de conducere”, se menţionează în anunţ. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Câți șomeri au fost angajați prin măsuri asigurate de ANOFM. Majoritatea au peste 45 de ani. Situația din Alba și din țară

Publicat

câți șomeri au fost angajați prin măsuri asigurate de anofm.

În primele două luni ale anului 2024, 31.895 de șomeri au fost angajați prin măsuri de stimulare a ocupării forței de muncă, anunță Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM). Majoritatea sunt în vârstă de peste 45 de ani.

Din totalul persoanelor ocupate până la data de 29 februarie 2024, 16.232 au peste 45 de ani. Alți 5.124 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 2.484 au între 30 și 35 de ani, 2.482 au între 25 și 30 de ani. Tineri sub 25 de ani…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Când se schimbă ceasul și când trecem la ora de vară. Dormim mai mult sau mai puțin?

Publicat

când se schimbă ceasul și când trecem la ora de

Când se schimbă ceasul și când trecem la ora de vară: Când se schimbă ceasul. În noaptea de sâmbătă, 30 martie, spre duminică, 31 martie, se schimbă ora și România trece la ora de vară 2024.

Concret, ceasul se dă cu o oră înainte, iar ora 03:00 devine ora 04:00, scrie Time & Date. Pentru că se schimbă ora, duminică devine cea mai scurtă zi din 2024.

Astfel, în mod popular se spune că ”dormim mai puțin”.

Ora de vară este o practică adoptată de multe țări din…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Vacanța de Paște 2024 pentru elevii catolici. Când nu trebuie să meargă la școală. Care este situația pentru profesori

Publicat

vacanța de paște 2024 pentru elevii catolici. când nu trebuie

Vacanța de Paște 2024 pentru elevii catolici. În acest an, Paștele catolic se sărbătorește înaintea celui ortodox, pe 31 martie. Potrivit legislației în vigoare, elevii și profesorii au dreptul la zile libere.

Ministerul Educației a comunicat inspectoratelor școlare că elevii catolici nu au obligația participării la cursuri în perioada 29 martie – 2 aprilie. Adică vor avea liber vineri, luni și marți.

În ceea ce-i privește pe profesorii catolici, recomandarea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Înscrieri în clasa pregătitoare la Cluj. Care este calendarul și ce trebuie să conțină dosarul copiilor

Publicat

scoala facebook emil boc 5.jpg

Inspectoratul Școlar Județean Cluj a afișat circumscripțiile școlare, precum și numărul claselor pregătitoare alocate fiecărei unități de învățământ preuniversitar, potrivit Planului de școlarizare propus pentru anul școlar 2024-2025.

Părinții ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2024, inclusiv, au obligația de a înscrie copiii în învățământul primar, în clasa pregătitoare.

Înscrieri în clasa pregătitoare la…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe