Connect with us

EVENIMENT

Procurorii cer ajutor pentru identificarea oribilei crime din Arad. A fost publicat portretul robot al fetiţei găsită moartă şi incendiată

Publicat

politia nu treceti

Procurorii din Arad au reuşit să facă un portret robot al fetiţei găsită moartă şi incendiată lângă un cimitir din municipiul Arad, anchetatorii autorizând publicarea în presă a unei fotografii în care sunt vizibile toate semnalmentele victimei, atât din faţă, cât şi din profil.

„Victima omorului găsită în 30.10.2021 în Arad, cartierul Bujac, pe o stradă laturalnică, lângă cimitir. Victima avea aproximativ 5 – 6 ani şi 1,10 – 1,20 m înălţime, ochi căprui, păr şaten aproximativ 25 cm, decesul survenind în urmă cu 1-2 zile înainte de data găsirii cadavrului”, este descrierea care însoţeşte fotografia publicată de procurori.

 În cartierul Bujac din municipiul Arad

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, organele de anchetă au fost sesizate că, în cartierul Bujac din municipiul Arad, în vecinătatea cimitirului, pe un drum lăturalnic – agricol, a fost identificat un fragment dintr-un membru inferior drept, de natură umană, parţial carbonizat.

După ce au ajuns la faţa locului, lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul P.M. Arad – Secţia 1 Urbană Vlaicu au constatat că cele sesizate se confirmă, anunţând echipa operativă din cadrul IPJ Arad – S.I.C. După izolarea locului faptei şi primele verificări efectuate, la o distanţă de aproximativ 50 metri de locul în care a fost găsită laba piciorului, a fost identificat şi cadavrul, care prezenta urme de carbonizare în partea inferioară şi lipsa membrelor inferioare. Zona în care a fost descoperit cadavrul a prezentat urmele unei incendieri.

Lucrătorilor de poliţie primii sesizaţi la locul faptei li s-a comunicat să marcheze zona şi să efectueze doar acte de urmărire penală urgente, în sensul strângerii datelor şi informaţiilor cu privire la existenţa infracţiunii şi identificarea persoanelor care au legătură cu fapta. De asemenea, s-a transmis lucrătorilor de poliţie judiciară să efectueze investigaţii specifice pentru identificarea tuturor camerelor de supraveghere amplasate pe spaţii private sau publice, în vederea eventualei valorificări a imaginilor stocate.

S-a început urmărirea penală „in rem” sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de omor, profanarea de cadavre sau morminte

În cauză s-a început urmărirea penală „in rem” sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de omor, profanarea de cadavre sau morminte. Ulterior, au fost extinse cercetările privind infracţiunile de violenţă în familie şi profanare de cadavre sau morminte.

„S-a întocmit procesul verbal de cercetare la faţa locului, cu precizarea că, datorită întunericului, aceasta a fost întreruptă şi continuată în data de 31.10.2021. De la faţa locului au fost prelevate mai multe urme, respectiv depozit subunghial de la ambele mâini, cât şi laba piciorului drept; un fir de păr de cca. 22 cm, identificat în pumnul închis al mâinii drepte; articolele de îmbrăcăminte, parţial afectate de foc; elastic pentru prinderea părului; piese osoase carbonizate, cât şi material carbonizat aflat sub cadavru, toate acestea fiind descrise în procesul-verbal întocmit cu ocazia cercetării la faţa locului”, spun procurorii.

Urmează a fi dispuse expertize complexe genetice-judiciare, fizico-chimice, toxicologice.

Totodată, s-a dispus efectuarea unei autopsii a cadavrului neidentificat la nivelul SJML Arad.

portret robot fetita arad

„În urma efectuării autopsiei medico-legale la care au participat şi organele de cercetare penală delegate în cauză s-a stabilit de către medicul legist că victima este de sex feminin, cu vârsta cuprinsă între 5 – 6 ani, că moartea a fost violentă şi s-a datorat posibil unui traumatism cranio-cerebral acut cu prezenţa unui hematom subdural, data morţii datează cu 24 – 48 ore anterior găsirii cadavrului”, explică anchetatorii.

Organele de cercetare penală din cadrul IPJ Arad efectuează investigaţii pentru identificarea şi vizionarea imaginilor stocate de camerele de supraveghere private şi publice din vecinătatea zonei în care a fost găsit cadavrul victimei.

De asemenea, organele de poliţie delegate verifică, cu sprijinul DGASPC, minorii instituţionalizaţi şi dispariţiile de minori înregistrate la nivel naţional.

Suspiciuni că s-a folosit un accelerator pentru producerea incendiului

Conform Parchetului, atât cu ocazia cercetării la faţa locului, cât şi după reluarea acestora, existând suspiciuni că s-a folosit un accelerator pentru producerea incendiului, s-a dispus lărgirea zonei de căutare a unor eventuale recipiente a căror conţinut a fost folosit pentru incendiere.

Procurorii au decis să ceară ajutorul populaţiei pentru identificarea victimei, prin publicarea unui portret robot.

„De asemenea, s-a reuşit, în urma toaletării cadavrului, obţinerea unei fotografii în care sunt vizibile toate semnalmentele victimei, atât din faţă, cât şi din profil. În baza art. 196 al. 2 C.p.p., procurorul de caz a autorizat publicarea de către mass-media a fotografiilor victimei în vederea identificării acesteia. Victima omorului găsită în 30.10.2021 în Arad, cartierul Bujac, pe o stradă lăturalnică, lângă cimitir. Victima avea aproximativ 5-6 ani şi 1,10 – 1,20 m înălţime, ochi căprui, păr şaten aproximativ 25 cm, decesul survenind în urmă cu 1 – 2 zile înainte de data găsirii cadavrului”, detaliază anchetatorii. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Boc, despre depunerea candidaturii: Aici sunt și aici m-am DEDICAT. Trebuie să CONTINUĂM lucrurile bune care sunt la Cluj

Publicat

emil boc1.jpg

Prezent, joi, prin telefon la Napoca Live, primarul Clujului, Emil Boc, a precizat de ce a ales candidatura la primăria Clujului în detrimentul altor variante vehiculate în presă, cum ar fi la Europarlamentare sau chiar și la președinție.

„Acesta este farmecul democrației, dreptul fiecăruia de a emite opinii, păreri… Președintele partidului mi-a făcut onoarea de a deschide lista PNL la Europarlamentare, în 2022 am avut și opțiunea de a candida la funcția de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Universitatea Craiova – CFR Cluj, 0-1. Clujenii obțin victoria în deplasare și păstrează șanse să obțină locul doi în Superligă

Publicat

cfr cluj craiova.jpg

Universitatea Craiova și CFR Cluj s-au întâlnit joi, pe Stadionul Ion Oblemenco în etapa a 6-a din play-off-ul Superligii României.

Clujenii s-au impus pe terenenul universității și păstrează șanse pentru obținerea locului secund în Superligă.

Universitatea Craiova – CFR Cluj, 0-1. Clujenii obțin victoria în deplasare și păstrează șanse să obțină locul doi în Superligă

Echipele de start

Universitatea Craiova: Popescu – Vlădoiu, Badelj,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Podcast Cluj24 Contraste. Aurelia Cristea sau despre eleganța în politică

Publicat

relic 1 e1714050700276.jpg

Aurelia Cristea este printre puținii politicieni români care și-au legat numele de o lege. Se alătură astfel, prin legea anti-fumat, deputatului PNȚCD Vasile Lupu, cu a sa lege a restituirii proprietăților funciare, senatorului Aurelian Ticu-Dumitrescu, autor al legii deconspirării Securității ca poliție politică sau colegului său de partid, profesorul și senatorul Vasile Dîncu, inițiator al celebrei legi 544, care permite accesul la informațiile de interes public și…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Viitorul universităților tehnice se discută la Cluj-Napoca. Evenimentul este moderat de profesorul Mircea Miclea

Publicat

mircea miclea evemiment cluj1.jpg

Vineri, 26 aprilie, are loc la Cluj-Napoca evenimentul „Viitorul universităților tehnice”, inițiat și moderat de Mircea Miclea.

Scopul evenimentului este de a propune  scenarii de construcție a unui viitor mai bun pentru universitățile tehnice.

Viitorul universităților tehnice se discută la Cluj-Napoca. Evenimentul este moderat de profesorul Mircea Miclea

„Dacă suntem trei, suntem un colegiu, spuneau profesorii din universități medievale, ca să arate că…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe