Connect with us

EVENIMENT

Procurorii cer arest preventiv pentru bărbatul care a lovit un jandarm în Piaţa Universităţii

Publicat

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au solicitat instanţei emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele unui tânăr care a lovit un jandarm în timpul participării la un protest organizat luni seara în Piaţa Universităţii.

Protestatarul respectiv este acuzat săvârşirea a două infracţiuni de ultraj.

„La data de 29.03.2021, în jurul orelor 17,10, inculpatul, în timp ce participa la protestul organizat împotriva măsurilor adoptate de Guvern pentru protecţia anti-COVID, în Piaţa Universităţii, pe fondul refuzului de a respecta normele de protecţie şi de a se legitima, s-a opus conducerii la sediul secţiei de poliţie şi a exercitat violenţe împotriva unei persoanei vătămate, jandarm aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, producându-i leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare un număr de 1 – 2 zile de îngrijiri medico-legale şi a provocat distrugerea căştii tip hands-free aferentă staţiei de emisie recepţie şi a ochelarilor aparţinând unei alte persoanei vătămate”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Tânărul a fost ridicat de jandarmi şi audiat mai multe ore, după care un procuror a solicitat Judecătoriei Sectorului 1 luarea măsurii arestului preventiv pe o perioadă de 30 zile.

AGERPRES

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ECONOMIE

Declaraţia unică 2022. ASTĂZI, 25 mai – termen limită pentru depunerea declaraţiei

Publicat

declaratia unica

Termenul limită pentru depunerea Declaraţiei Unice (DU) privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice (formular 112) este 25 mai 2022, inclusiv, potrivit unui comunicat al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală remis AGERPRES.

Declaraţia unică se completează şi se depune de persoanele fizice care, în anul de impunere au realizat, individual sau într-o formă de asociere, venituri/pierderi din România sau/şi din străinătate şi care datorează impozit pe venit şi contribuţii sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului fiscal.

Declaraţia unică 2022. ASTĂZI, 25 mai – termen limită pentru depunerea declaraţiei. Cine trebuie să depună Declarația Unică

Conform sursei citate, declaraţia se completează şi se depune şi de persoanele fizice care nu realizează venituri şi care optează pentru plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate.

Totodată, ANAF reaminteşte că, atât prin Formularul 230, cât şi prin intermediul DU, contribuabilii pot dispune asupra destinaţiei unei sume reprezentând până la 3,5% din impozitul datorat pentru susţinerea entităţilor nonprofit care se înfiinţează şi funcţionează în condiţiile legii şi a unităţilor de cult, precum şi pentru acordarea de burse private.

Reprezentanţii ANAF recomandă ca Declaraţia unică să fie depusă prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, respectiv prin intermediul serviciului „Spaţiul privat virtual” (SPV) sau pe site-ul https://www.e-guvernare.ro, cu semnătură electronică calificată.

Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

”Mariupol – un oraș al fantomelor”. Consilier local: Cel puțin 22.000 de locuitori au fost uciși în război

Publicat

mariupol sursa reuters 1000x600

„Mariupol este acum un oraș al fantomelor”, a declarat un consilier al primarului din orașul aflat în ruină. Petro Andriușcenko, care a fugit pe teritoriul controlat de Ucraina, a declarat că oficialii primăriei din Mariupol cred că cel puțin 22.000 de locuitori ai orașului au fost uciși în război.

Numărul deceselor nu poate fi verificat în mod independent, precizează CNN, în condițiile în care presa liberă nu poate avea acum acces în oraș, iar cei care se află acolo sunt prea speriați pentru a vorbi deschis.

Numărul se bazează, a declarat Andriușcenko, pe numeroasele contacte pe care el și alți oficiali ai primăriei continuă să le aibă cu oficialii blocați în interior. Dar el crede că numărul real ar putea fi mult mai mare.

”Mariupol este acum un oraș al fantomelor”. Oficialii ruși au cerut ca fiecare persoană care revendică un cadavru să înregistreze un videoclip în care solicitantul spune că decedatul a fost ucis de armata ucraineană

Andriușcenko a spus că procesul de reînhumare a morților a fost complicat de insistența oficialilor ruși ca trupurile revendicate să fie aduse la morgă și ca o persoană care revendică un cadavru să fie de acord să înregistreze un videoclip în care solicitantul spune că decedatul a fost ucis de armata ucraineană.

Pe baza informațiilor adunate, Mariupol a fost aruncat înapoi în Evul Mediu, a declarat Andriușcenko.

„Este întuneric în interiorul orașului. Singurele lumini provin de la trupele și patrulele rusești”, a spus el.

Mariupol este acum un oraș al fantomelor: „Peste tot este miros de moarte și miros de foc”

Consilierul primarului a declarat că sursele sale descriu imaginea unui oraș aflat în ghearele unei catastrofe umanitare, cu foarte puține contacte cu lumea exterioară. Conexiunile de telefonie mobilă abia încep să fie restabilite.

El a spus că locuitorii nu se pot deplasa liber, fiind necesare permise speciale pentru orice mișcare în interiorul orașului, iar un sistem de filtrare îi împiedică să fugă cu totul.

Mariupol s-a aflat în centrul unei bătălii feroce, care a durat luni între forțele guvernamentale ucrainene și soldații ruși și luptătorii pro-ruși.

Orașul a căzut oficial în mâinile forțelor ruse vineri, când ultimul grup de luptători de la uzina siderurgică Azovstal, în care aceștia rezistau de mai multe săptămâni, s-a predat.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EVENIMENT

Câți dintre români au intenția să călătorească mai mult decât înainte de pandemie

Publicat

Trei sferturi dintre români și-au exprimat intenția de a călători la fel de mult sau chiar mai mult în următorii ani decât în perioada pre-pandemică, potrivit unui studiu recent.

În contextul în care aproape toate restricțiile au fost ridicate la nivel global, lucrurile încep să revină, treptat, la normalitate. Deși efectele pandemiei au generat transformări majore atât pentru jucătorii din domeniu, hotelieri, proprietari de pensiuni și tour operatori, cât și pentru turiști, iar redresarea mult așteptată a turismului a avut de suferit și de pe urma declanșării războiului împotriva Ucrainei, turiștii europeni din regiunea Europei Centrale și de Est își doresc să călătorească din nou.

Câți dintre români au intenția să călătorească mai mult decât înainte de pandemie: industria este acum pe o pantă ascendentă

Potrivit unui raport realizat de Szallas Group, care are în portofoliu 12 platforme hoteliere în Centrul și Estul Europei, inclusiv Travelminit.ro, industria este acum pe o pantă ascendentă și înregistrează o creștere a cererii foarte mare, mai ales după anii pandemiei. Deși criza Ucrainei nu pare a se apropia de sfârșit, impactul ei nu se resimte la nivelul cifrelor din turismul intern și regional.

„În toate țările din Europa Centrală și de Est, avem rezervări ce depășesc nivelul celor din 2019, așa că ne așteptăm ca rezervările din 2022 să aibă cea mai mare valoare pe piețele interne din regiune. Avem semne clare că turismul intern și turismul transregional vor continua să crească. Deși încă există multă instabilitate, multă incertitudine, plus prețurile crescute la combustibil, dorința celor 90 de milioane de călători din Europa Centrală și de Est este foarte mare.

Câți dintre români au intenția să călătorească mai mult decât înainte de pandemie: În ce condiții turismul local devenit o alternativă extraordinară

Mai mult decât atât, în contextul în care călătoriile pe distanțe lungi și foarte lungi sunt incerte sau mult prea costisitoare, turismul local a devenit o alternativă extraordinară pentru cei care vor să se bucure în continuare de vacanțe și experiențe accesibile”, spune József Szigetvári, CEO Szallas Group.

În ceea ce privește opțiunile turiștilor, studiul dezvăluie și câteva dintre destinațiile preferate de aceștia. De exemplu, Croația este considerată o „țară magnetică‟ datorită litoralului ei, o destinație unde aproape toată lumea și-ar dori să călătorească în vacanța de vară. De asemenea, Lacul Balaton, cel mai mare din Europa, situat în Ungaria, și litoralul românesc alcătuiesc topul destinațiile de vară preferate de turiști.

Câți dintre români au intenția să călătorească mai mult decât înainte de pandemie: Țările favorite pentru primăvară și toamnă

Cehia și Ungaria sunt favoritele călătorilor pentru primăvară și toamnă, mai ales că cele două capitale, Praga și Budapesta, reprezintă o opțiune numai bună pentru city-break-uri, în timp ce Slovacia, Polonia și România oferă dozele de adrenalină și aventurile dorite de cei care iubesc iarna și sporturile de sezon.

Nu în ultimul rând, disponibilitatea turiștilor de a călători intern a crescut în ultima vreme, o schimbare susținută și de pandemie, însă interesul lor diferă de la o țară la alta. Potrivit cercetării, România se află pe ultima poziție în ceea ce privește disponibilitatea de a călători pe plan intern (26%), în timp ce Polonia este pe primul loc (44.5%) din punctul de vedere al participării la turismul național.

Câți dintre români au intenția să călătorească mai mult decât înainte de pandemie: Trenduri

În ceea ce privește preferințele de rezervare ale turiștilor din regiune, există trei trenduri majore în prezent: fenomenul digitalizării, orientarea către cazări mai mici și nevoia unor servicii premium.

În primul rând, ca urmare a incertitudinii existente în timpul restricțiilor pandemice, turiștii folosesc acum mai mult ca niciodată platformele digitale pentru a-și rezerva sejururile, canale unde au beneficiul condițiilor flexibile și al politicilor de anulare gratuită.

De asemenea, a crescut semnificativ ponderea furnizorilor mai mici de cazare (pensiuni, apartamente, case de vacanță etc.), care dețin acum majoritatea rezervărilor efectuate în țările din Europa Centrală și de Est. Bineînțeles, valoare tranzacțională totală a hotelurilor continuă să fie mai mare, însă cazările mai mici, care le oferă turiștilor intimitate și siguranță, sunt acum pe un trend ascendent.

Nu în ultimul rând, raportul a relevat o cerere mai mare pentru servicii suplimentare oferite în pachetele de cazare.

Câți dintre români au intenția să călătorească mai mult decât înainte de pandemie: Ce nu mi caută călătorii

Călătorii nu mai caută acum neapărat hoteluri cu multe stele, ci își doresc servicii premium, care includ mai multe facilități: de exemplu, acces la SPA sau la saună, Wi-Fi la viteze mari, piscină, cadă cu hidromasaj etc. În același timp, ei acordă acum mai multă atenție condițiilor de igienă și preferă soluțiile de check-in digital, fără contact direct.

Un alt aspect evidențiat de cercetare este și interesul pentru călătoriile internaționale, pe lângă cele interne și regionale. Chiar dacă cele din urmă au beneficiat de o creștere importantă în pandemie, datele arată că deplasările internaționale vor crește vertiginos din nou în următorii trei ani.

Dorind să călătorească și să recupereze din plin perioada restricțiilor Covid-19, 62% dintre polonezi, 67% dintre maghiari și cehi și 75% dintre români și-au exprimat intenția de a călători la fel de mult sau chiar mai mult în următorii ani decât în perioada pre-pandemică.

Câți dintre români au intenția să călătorească mai mult decât înainte de pandemie: Vouchere de vacanță

O inițiativă foarte interesantă, aflată acum pe un trend crescător, este și emiterea unor vouchere de vacanță pentru stimularea turismului intern, măsură implementată încă din perioada pre-pandemică în Ungaria și în România.

Mai mult decât atât, pe fondul pandemic, Guvernul Poloniei și cel al Cehiei au început să introducă programe similare pentru a susține industria turismului.

Nu în ultimul rând, raportul a arătat faptul că mașinile sunt mijlocul de transport preferat de turiștii care călătoresc intern și regional, ceea ce explică expansiunea turismului european preconizată pentru următorii ani.

În concluzie, realizatorii studiului susțin că industria va beneficia de un avânt important în perioada viitoare, mai ales că toți operatorii și-au adaptat business-urile în funcție de evoluția pandemiei și au trasat direcțiile pentru următorii 3-5 ani.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Grav accident pe Autostrada A1 în județul Hunedoara: O victimă încarcerată după ce o mașină sa intrat sub un TIR

Publicat

acc3
arhiva foto

Grav accident rutier produs, în noaptea de marți spre miercuri pe Autostrada A1 în județul Hunedoara. O persoană a fpst grav rănită după impactul dintre un TIR și un autoturism.

Potrivit ISU Hunedoara, accidentul a avut loc pe Autostrada A1, la km 396, sens Deva -Timișoara.

acc2

Din primele date,un autoturism a intrat sub un autotren.

La locul accidentului au intervenit pompierii militari din cadrul Secției Ilia cu un echipaj de descarcerare și un echipaj SMURD. La locul indicat a fost mobilizată și o ambulanță a SAJ, cu medic.

acc1

La sosirea forțelor de intervenție, o persoană în vârstă de 49 de ani era încarcerată.

acc4

Pompierii au extras victima în siguranță, aceasta fiind conștientă și cooperantă.

Ulterior, bărbatul a fost transportat de către echipajul SAJ la spital. Traficul rutier s-a desfășurat fără probleme.

Citește mai departe