Connect with us

EVENIMENT

Procurorii cer arestarea criminalului din Onești. Filmul crimei

Publicat

Procurorii cer Tribunalului Bacău arestarea preventivă pentru 30 de zile a bărbatului acuzat de crimele din Onești. Conform Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău, bărbatul și soția lui au plecat în 1 martie de acasă spre apartamentul din Onești cu intenţia „de a se răzbuna”.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău, inculpatul și soția lui, în 2009/2010, ca urmare a unei sentinţe civile, au fost nevoiţi să părăsească apartamentul din Onești care a trecut în proprietatea unei firme.

„La data de 01.03.2021, fiind anunţaţi în prealabil de o persoană că în fostul lor apartament (nr. 11) se efectuează lucrări de renovare, soţii M.G. şi M.A. au plecat de la domiciliul lor din com. Bogdăneşti, jud. Bacău, cu intenţia de a se răzbuna şi de a atrage atenţia asupra cauzei lor vizând situaţia juridică a acestui imobil”, susțin procurorii.

Conform acestora, bărbatul a cumpărat dintr-un magazin din Onești 10 coliere autoblocante, de culoare neagră, cu dimensiunea de 50 de cm fiecare, pe care avea să le folosească ulterior la imobilizarea victimelor. De asemenea, acesta a luat cu el, de acasă, un cuţit, iar asupra lui au fost găsite, după săvârşirea faptei, și două spray-uri piper.

Inculpatul a intrat în apartamentul în care se aflau cei doi muncitori, angajați ai firmei care avea în proprietate locuința, pe care i-a amenințat și i-a legat cu clemele din plastic. Apoi, a încuiat ușa, folosind cheile ce se aflau în yală.

„La ora 11:48:39, conform fişei de eveniment, inculpatul M.G. a sunat la numărul unic de urgenţă 112 unde a sesizat faptul că a privat de libertate două persoane şi a solicitat intervenţia echipajelor de poliţie. Inculpatul M.G. a condus victimele într-unul din balcoanele locuinţei şi timp de mai multe ore a purtat negocieri cu organele de poliţie direcţionate la locul evenimentelor, având asupra sa cuţitul şi ameninţând că îi va ucide pe cei doi dacă nu îi sunt îndeplinite toate solicitările”, mai arată procurorii.

Când una dintre victime l-a lovit cu piciorul pe inculpat, acesta a început să îi agreseze pe cei doi cu cuțitul.

„În jurul orei 17:00, în timp ce inculpatul M.G. se afla în continuare în balcon, în partea stângă a acestuia aflându-se victima P.D. iar în partea dreaptă victima I.S., ca urmare a unui gest de apărare efectuat de P.D., care l-a lovit cu piciorul pe inculpat, M.G. a început să îi agreseze pe cei doi cu arma albă avută asupra sa, cu lungimea lamei de 27 cm. După prima lovitură aplicată victimei P.D. în interiorul balconului, aceasta, victima I.S. şi inculpatul M.G. au părăsit balconul iar în interiorul apartamentului inculpatul a continuat să lovească în mod repetat cele două victime cu acel cuţit”, susțin procurorii.

După ce au constatat că inculpatul a agresat victimele, polițiștii au intervenit prin spargerea uşii de acces in imobil.

„În acele împrejurări au fost executate mai multe focuri de armă asupra inculpatului M.G. în vederea înlăturării stării de pericol, la momentul intervenţiei inculpatul având în continuare cuţitul în mână. După imobilizarea inculpatului M.G. personalul de pe echipajele de prim ajutor a intervenit în vederea acordării îngrijirilor medicale, atât celor două victime I.S. şi P.D. care prezentau plăgi înjunghiate dar şi agresorului care prezenta leziuni prin împuşcare”, se arată în comunicatul Parchetului.

Una dintre victime a fost transportată la Spitalul Municipal Oneşti, unde a decedat la scurt timp, iar a doua a fost supusă manevrelor de resuscitare la faţa locului, însă fără rezultat, fiind declarat decesul.

Conform fişei de constatare preliminară medico-legală, cauzele decesului unei dintre victime sunt: hemoragie externă, secţiuni de vase femurale, tibiale, colodafragmatice, plăgi înjunghiate multiple – loviri cu corp tăietor înţepător, iar în cazul celei de-a doua victime sunt hemoragie internă, plăgi pulmonare, hemotorax, hepato-diafragmatice, plăgi înjunghiate multiple – loviri cu corp tăietor înţepător.

Procurorii susțin că inculpatul a fost audiat în 6 martie la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău, unde se află internat.

„Dosarul cauzei a fost înaintat la data de 06.03.2021 judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bacău cu propunerea de luare faţă de inculpatul M.G. a măsurii arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile”, au mai transmis procurorii.

Sursa: Mediafax

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

ANALIZĂ. Radu Georgescu: A doua zi de scădere a cursului euro

Publicat

1711431646 euro pixabay e1656523156731.jpg

Tendința de ușoară apreciere a leului, conturată la sfârșitul săptămânii trecute, s-a menținut și la începutul celei prezentate.

Cursul euro a scăzut de la 4,9727 la 4,9711 lei, într-o ședință în care transferurile s-au înghesuit în culoarul 4,97 – 4,972 lei.

Indicii ROBOR au cunoscut scăderi marginale

După câteva zile fără operațiuni, piața monetară a fost ușor agitată iar indicii ROBOR au cunoscut scăderi marginale.

Indicele ROBOR…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Primăria Zlatna a cumpărat două mașini pentru măturarea și aspirarea trotuarelor și a spațiilor interioare. Cât au costat

Publicat

primăria zlatna a cumpărat două mașini pentru măturarea și aspirarea

Trotuarele și parcările Zlatna, dar și spațiile interioare din Hala agroalimentară, Casa de cultură sau sala de evenimente din oraș vor fi măturate și aspirate cu ajutorul a două noi utilaje cumpărate recent de către Primărie. Cele două mașini de măturat-aspirat și frecat aspirat au costat circa 25.000 de euro. 

Primăria Zlatna a cumpărat recent, prin intermediul platformei SEAP, o mașină de măturat-aspirat și o mașină de frecat-aspirat.

Mașina de măturat-aspirat…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

ELECTRICA (DEER): Întreruperi de curent în Alba Iulia, Abrud și alte localități din Alba. Lucrări programate până în 5 aprilie

Publicat

electrica (deer): Întreruperi de curent în alba iulia, abrud și

Electrica – Distribuție Energie Electrică România – Transilvania Sud anunță programul lucrărilor de mentenanță. Din cauza acestora, vor fi întreruperi de curent în mai multe localități din județul Alba.  

Furnizarea energieie electrice va fi întreruptă temporar pe străzi din Alba Iulia, Abrud, dar și din alte localități din județ.

Întreruperi programate la energie electrică în localități din județul Alba

Marți, 26 martie

  • Alba Iulia, străzile Horezu, Vidra…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Copilul de 11 ani aflat pe TROTINETĂ, lovit de o mașină pe trecere de pietoni în Cluj-Napoca, a fost dus la SPITAL

Publicat

trotineta.jpg

Un accident rutier s-a produs, luni dimineață în jurul orei 08.00, la intersecția P-ței Ștefan cel Mare cu str. Posada. Un copil de 11 ani, aflat pe trotinetă, a fost lovit de o mașină pe trecerea de pietoni. Ulterior, acesta a fost dus la spital.

„Din cercetările preliminare s-a constatat că un minor de 11 ani, aflat pe o trotinetă, s-ar fi angajat în traversarea străzii pe marcajul pietonal, moment în care a fost accidentat de un autoturism condus de un…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe