Connect with us

EVENIMENT

Producătorii agricoli care comercializează produse primare, pescăreşti şi de acvacultură vor beneficia de prime de la stat

Publicat

peste

Camera Deputaţilor a adoptat marţi un proiect care prevede acordarea unei prime producătorilor agricoli care comercializează produse agricole primare, produse pescăreşti şi de acvacultură, această prevedere aplicându-se din 2021 până la sfârşitul anului 2023.

S-au înregistrat 249 de voturi „pentru” şi unul împotrivă.

Potrivit proiectului, valoarea primei de comercializare reprezintă contravaloarea în lei a 200 euro/ tonă/ 10.000 ouă pentru produsele agricole primare, produsele pescăreşti şi de acvacultură, comercializate către unităţi de procesare şi nu poate depăşi 20.000 de euro anual de beneficiar, respectiv contravaloarea în lei a 100 euro/ tonă/ 10.000 ouă pentru produsele agricole primare, produsele pescăreşti şi de acvacultură, comercializate direct pentru consum, care nu poate depăşi 10.000 de euro anual de beneficiar.

Se instituie acordarea unei prime la comercializarea produselor agricole primare, produselor pescăreşti şi de acvacultură, de către producătorii agricoli, acvacultori sau pescari comerciali, după caz, prevede proiectul.

Beneficiază de această prevedere persoanele fizice şi juridice, persoanele fizice autorizate/ întreprinderile familiale/ întreprinderile individuale din România care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:

deţin în proprietate sau în arendă suprafeţe de teren agricol, luciu de apă sau construcţii destinate producţiei agricole pe teritoriul României

posedă atestat de producător, sau documente de înregistrare, sau licenţă de acvacultură, sau licenţă de pescuit comercial, după caz, emise de autorităţile române

comercializează pe piaţă produsele agricole primare, produsele pescăreşti şi de acvacultură, din producţia proprie

fac dovada comercializării produselor agricole primare pentru care posedă atestat de producător sau licenţă de acvacultură, sau licenţă de pescuit comercial, după caz.

Prima de comercializare se acordă la cerere, mai prevede proiectul.

Producătorii pot solicita prima de comercializare fără a depăşi limita capacităţilor proprii de producţie.

Prezenta lege intră în vigoare la data de 1 ianuarie 2021 şi se aplică până la data de 31 decembrie 2023.AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Doi bărbați din Șpring, reținuți pentru viol și lipsire de libertate. Au agresat o femeie care locuia la unul dintre ei

Publicat

doi bărbați din Șpring, reținuți pentru viol și lipsire de

Doi bărbați în vârstă de 36 respectiv 46 de ani din Șpring au fost reținuți de polițiști pentru viol, lovire sau alte violențe și lipsire de libertate în mod ilegal. 

În după amiaza zilei de 25 martie 2024, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sebeș au fost sesizați de către o femeie de 49 de ani, din județul Teleorman, care a locuit, fără forme legale, în casa unui bărbat din comuna Șpring, județul Alba, cu privire la faptul că a fost victima unei infracțiuni de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Start-Up Nation 2024: Fondurile nerambursabile acordate antreprenorilor ar putea crește. Noutăți anunțate de Ministerul Economiei

Publicat

start up nation 2024: fondurile nerambursabile acordate antreprenorilor ar putea crește.

Start-Up Nation 2024. Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) pregătește, împreună cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), o nouă ediție a programului Start-Up Nation. 

Ministerul Economiei a anunțat recent că cea de-a IV-a ediție a proiectului de succes de susținere a antreprenorilor români presupune finanțări din fonduri externe nerambursabile în valoare de aproximativ 400 milioane de euro, prin Programul Educație și Ocupare 2021-…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Primăria construiește o creșă în Dâmbu Rotund. Va avea 40 de locuri. Investiție de 35 de milioane de lei

Publicat

cresa dambu rotund2.jpg

O creșă cu 40 de locuri va fi construită în cartierul Dâmbu Rotund. Indicatorii tehnico-economici pentru această investiția au fost aprobați în Consiliul Local.

Creșa va fi construită pe strada Lombului nr. 50 din cartierul clujean.

Primăria construiește o creșă în Dâmbu Rotund. Va avea 40 de locuri. Investiție de 35 de milioane de lei

„Această creșă care va avea o capacitate de 40 de locuri și dotări de ultimă generație. Nu ne vom opri din…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Centre de recuperare pentru persoanele dependente de droguri. Unde vor fi construite. Lege aprobată la Senat

Publicat

alocația de stat pentru copii. modificări de stabilire și plată

Vor fi construite opt centre regionale de recuperare pentru persoanele dependente de droguri. Proiectul de lege a fost adoptat recent de Senat și a intrat în dezbatere la Camera Deputaților.

Inițiativa PNL are drept scop înființarea și organizarea centrelor în cele opt regiuni de dezvoltare ale României.

Vor fi centre de deintoxicare și recuperare a dependenților de droguri, ca instituții specializate pentru recuperarea socială a acestora.

Acestea se înființează prin…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe