ACTUALITATE
Producţia industrială a scăzut cu 1,3% în primele şapte luni ale anului

Producţia industrială din România a înregistrat o scădere de1 ,3% pe serie brută şi cu 2,2% pe serie ajustată în primele şapte luni ale anului 2022, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2021, reiese din datele publicate, miercuri, de Institutul Naţional de Statistică (INS).
Astfel, în perioada analizată, pe serie brută au fost consemnate scăderi ale producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-6,5%), industriei extractive (-4,2%) şi industriei prelucrătoare (-0,2%).
Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mică în primele şapte luni cu 2,2%, ca urmare a scăderilor înregistrate de producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-6,3%), industria extractivă (-4,2%) şi industria prelucrătoare (-1,3%).
Datele INS relevă faptul că, în luna iulie 2022, producţia industrială a scăzut cu 1,9% faţă de luna iunie 2022, ca serie brută, din cauza scăderii industriei prelucrătoare (-3,2%).
Producţia industrială a scăzut cu 1,3% în primele şapte luni ale anului: Ce producție a înregistrat o creștere de 6%
Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat şi industria extractivă au crescut cu 6%, respectiv 1,9%.
Ca serie ajustată, producţia industrială a fost mai mare faţă de luna precedentă cu 0,3%, creştere susţinută de industria prelucrătoare şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+1,3%, fiecare). Pe de altă parte, industria extractivă a scăzut cu 0,3%.
Producţia industrială (serie brută) a consemnat în iulie 2022 o scădere cu 3,1%, faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, ca urmare a scăderilor înregistrate în cele trei sectoare industriale: producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-6,8%), industria extractivă (-2,9%) şi industria prelucrătoare (-2,5%).
Ca serie ajustată, producţia industrială a fost mai mică cu 0,9%, ca efect al scăderilor producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-6,5%), industriei extractive (-2,6%) şi industriei prelucrătoare (-0,2%). Agerpres
ACTUALITATE
DEZASTRU: Un sfert dintre TINERII români nu au un loc de muncă. Rata șomajului a urcat la 5,6% în februarie 2025

Citește mai mult pe Botosani24.ro
ACTUALITATE
Bătaie cu sabie într-un cazinou din Botoșani: Trei bărbați trimiși în judecată pentru tentativă de omor

Citește mai mult pe Botosani24.ro