Connect with us

EVENIMENT

Producţia şi consumul de cărbune în UE au crescut în anul 2022

Publicat

Arhivă foto

Potrivit datelor publicate joi de Oficiul European de Statistică (Eurostat), producția de cărbune în Uniunea Europeană (UE) a continuat să crească în 2022, atingând nivelul de 349 milioane de tone, înregistrând astfel un avans de 5% față de anul precedent. De asemenea, consumul de cărbune a înregistrat o creștere la 454 milioane de tone, reprezentând o creștere de 2% față de anul precedent.

Această redresare a început în 2021 şi a fost determinată în principal de lignit, care face parte din categoria mai extinsă de cărbune brun.

Anul trecut, UE a produs 294 milioane de tone de cărbune brun (în creştere cu 6% faţă de 2021). În pofida recentei redresări, producţia este sub nivelul din 2019, înaintea pandemiei.

În prezent, cărbunele brun este produs de nouă state membre UE: Germania (131 milioane de tone în 2022, fiind responsabilă pentru aproximativ 44% din producţia totală de cărbune brun a blocului comunitar), Polonia, Bulgaria, Cehia, România (sub 20 milioane de tone), Grecia, Ungaria, Slovenia şi Slovacia.

Producţia şi consumul de cărbune în UE au crescut în anul 2022. În cazul huilei, producţia UE a ajuns la aproape 55 milioane de tone în 2022

Cifrele referitoare la producţia şi consumul de lignit şi cărbune brun sunt aproape identice, deoarece aceste tipuri de cărbune nu sunt în general tranzacţionate ci sunt folosite pe plan intern pentru a produce electricitate.

În cazul huilei, producţia UE a ajuns la aproape 55 milioane de tone în 2022, singurii producători fiind Polonia şi Cehia.

Consumul de huilă în 2022 a ajuns la 160 milioane de tone, un declin de 11% faţă de 2019. Spre deosebire de cărbunele brun, huila este folosită şi în alte industrii în afară de producerea de electricitate, prin urmare este tranzacţionată şi consumată de toate statele membre UE, exceptând Malta.

Polonia (38%) şi Germania (25%) erau anul trecut responsabile pentru aproape două treimi din consumul total de huilă în UE, fiind urmate de Italia, Ţările de Jos, Franţa, Spania şi Cehia. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Comuna Gârda de Sus din Munții Apuseni, atestată oficial ca stațiune de interes local. Obiective și trasee turistice din zonă

Publicat

comuna gârda de sus din munții apuseni, atestată oficial ca

Comuna Gârda de Sus din județul Alba a fost atestată oficial ca stațiune de interes local. Hotărârea a fost luată în ședința Guvernului de joi, 21 noiembrie. 

Potrivit Executivului, atestarea ca stațiune turistică va genera creșterea circulației turistice și a cifrei de afaceri a investitorilor din domeniul turismului. De asemenea, va avea un impact benefic pentru dezvoltarea economică și creșterea calității vieții…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Revelion 2025 în costum de baie, la Băile Sărate de la Ocna Mureș. Prețul unui bilet și meniul

Publicat

revelion 2025 în costum de baie, la băile sărate de

Revelion 2025 în costum de baie, la Băile Sărate de la Ocna Mureș. Băile Sărate din Ocna Mureș organizează în acest an un Revelion 2025 aparte, neconvențional. Cei prezenți la Revelion Pool Party vor schimba rochia de gală și costumul cu o ținută lejeră, pentru a se bucura de multă bălăceală și dans în jurul piscinelor interioare din cadrul complexului.

Cetățenii care vor alege să petreacă trecerea dintre ani…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Dragoș Damian: N-ai chef, timp sau bani să investești în resursa umană? Participă la un târg de cariere și fură de la competiție

Publicat

dragos damian.jpg

CEO Terapia, Dragoș Damian, critică lipsa de investiție reală în formarea resursei umane de către companii și o practică frecventă: recrutarea agresivă de la competitori.

„N-ai chef, timp sau bani să investești în resursa umană? În învățământ dual? În burse și practică pentru studenți? În laboratoare scumpe în facultăți? Nici o problemă! Participă la un târg de cariere și fură de la competiție câți angajați ai nevoie!

Povești de adormit…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Program de formare pentru profesorii de gimnaziu, pentru a putea preda educație media digitală. Când și unde se pot înscrie

Publicat

program de formare pentru profesorii de gimnaziu, pentru a putea

Centrul pentru Jurnalism Independent a anunțat că au început înscrierile pentru programul de formare de educație media digitală, adresat profesorilor de gimnaziu, care predau discipline umaniste.

”75 de profesori de gimnaziu, care predau științe umaniste, ne vor deveni parteneri în Programul de Educație Media și vor fi pregătiți să ducă către elevii lor concepte precum analiza critică a mesajelor media, fapte și…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe