ACTUALITATE
Profesor de sport din Bistriţa-Năsăud, condamnat la 4 luni de închisoare, după ce a lovit doi elevi
Un profesor de sport care predă la şcoala din comuna Şanţ, judeţul Bistriţa-Năsăud, a fost condamnat, în primă instanţă, pentru purtare abuzivă faţă de doi elevi de-ai săi, Judecătoria Năsăud preschimbând sentinţa de patru luni de închisoare cu un termen de supraveghere de doi ani, potrivit informaţiilor postate pe site-ul acestei instanţe.
Decizia nu este definitivă.
„Stabileşte o pedeapsă rezultantă de 4 luni închisoare în sarcina inculpatului. În baza art. 83 alin. 1 C. pen. amână aplicarea pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere stabilit în condiţiile art. 82 C. pen., de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. (…) Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei”, se arată în sentinţa dată, în data de 19 martie, de Judecătoria Năsăud.
Potrivit datelor comunicate, miercuri, AGERPRES de către purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, Monica Buboly, profesorul în cauză continuă să predea educaţie fizică şi sport la şcoala din comuna Şanţ, dar în prezent se află în concediu medical.
Dosarul în care profesorul a fost judecat pentru purtare abuzivă a fost înregistrat în luna iulie anul trecut, iar primul termen de judecată a avut loc în luna noiembrie.
Instanţa a mai stabilit ca profesorul de sport să plătească daune morale în sumă de 2.500 lei şi cheltuieli de judecată în sumă de 1.500 lei către unul dintre cei doi elevi care s-a constituit ca parte civilă, o fată, precum şi cheltuieli judiciare şi onorarii avocăţeşti în cuantum total de 845 lei.
Pe durata termenului de supraveghere de doi ani, inculpatului i s-au impus următoarele măsuri de supraveghere: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Bistriţa-Năsăud, la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; să comunice schimbarea locului de muncă; să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.
În plus, s-a decis ca, pe parcursul termenului de supraveghere, profesorul de sport să presteze 30 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii în domeniul serviciilor publice (întreţinere locuri de agrement, parcuri şi drumuri, salubrizarea localităţii, activităţi în folosul unităţilor şcolare, educative sau socio-culturale sau orice altă activitate utilă comunităţii) în cadrul primăriei comunei Rodna sau al primăriei oraşului Năsăud. AGERPRES