Connect with us

EVENIMENT

Profesori de Română și Matematică: Nivel absolut jenant al subiectelor pentru BAC 2019, ”ca să ia toată lumea 5”

Publicat

enescu

Modelele de subiecte cu cerințe tip grilă pe care Ministerul Educației vrea să le introducă anul acesta la Bacalaureat “sunt făcute în așa fel făcute încât să crească în mod artificial procentul celor promovați”. “Au mărit ponderea Subiectului 1, care oricum era cel mai ușor, de la 3 la 4 puncte în economia tezei, deci cu un punct din oficiu înseamnă deja nota 5. Nivelul de dificultate aferent problemelor de la nivelul 1 este absolut jenant”, a declarat pentru Edupedu.ro profesorul Bogdan Enescu.

Citește și: BACALAUREAT 2019: MODELE de SUBIECTE cu teste-grilă PUBLICATE de Ministerul Educaţiei

“Dacă fac comparație cu nivelul din 2003 când a fost prima dată grilă, e jale. Atunci erau într-adevăr probleme ca lumea, nu era deloc simplu să dai răspunsuri. Deși și atunci notele au fost foarte mari, pentru că se întâmplă ca într-o clasă de examen să fie un copil foarte bun și asta e suficient”, a explicat profesorul.

Acesta a adăugată că după părerea sa, subiectele sunt făcute în așa fel făcute încât să crească în mod artificial procentul celor promovați. Mărind ponderea Subiectului 1, care oricum era cel mai ușor, de la 3 la 4 puncte în economia tezei, deci cu un punct din oficiu înseamnă deja nota 5. ”Nivelul de dificultate aferent problemelor de la nivelul 1 este absolut jenant, adică practic îi întreabă cât face 1+2+4 pot să zic. Și evident că fiind grilă este absolut imposibil să asiguri corectitudinea probei, cu toate camerele, cu toți supraveghetorii, este absolut imposibil să eviți ca informația să circule” a adăugat profesorul.

Nici la limba română, profesorii nu sunt mulțumiți de cum arată testele. Luminița Corneanu este unul dintre ei. ”Așa arată un test grilă la literatură. Nu este o glumă, este cum vor da copiii dvs. bacul la vară (40% din subiecte).

Am studiat, predat, scris & scris despre literatură toată viața mea. Am dat zeci de examene la literatură dintre care unul, unul singur, a fost grilă, la titularizarea din 2003.

Depun așadar mărturie în cunoștință de cauză că nu există tâmpenie mai mare în evaluarea la literatură decât testul grilă.

test romana

Examenele la literatură vizează cu totul altceva decât cunoștințele, iar a-ți imagina că verifici capacitatea unui om de a înțelege literatura și de a se exprima punându-l să faca niște bife înseamnă să negi calitatea formatoare a literaturii, care e de altfel și motivul principal pentru care ea se studiază în toți anii de școală.

O la fel de mare prostie este, de altfel, să verifici cu bife toate disciplinele umaniste, căci psihologia, istoria, sociologia, filozofia sunt mult mai mult despre nuanțe decât despre alb și negru.

Mă întreb ce legătură este între testul-grilă (a.k.a. „cu itemi obiectivi) și competențele pe baza cărora este structurat curriculumul national la literatura română. Din punctul meu de vedere, zero” a scris aceasta pe contul ei de facebook.

Sursă: Edupedu.ro

 

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Dan Tanasă (AUR): ”Propaganda PSD – PNL ne spune zilnic că nu ne dăm seama cât de bine trăim… Niște ipocriți!”

Publicat

dan tanasa 1213.jpeg

”Miniștrii guvernării antinaționale PSD – PNL, în frunte cu prim-ministru Marcel Ciolacu, și-au abandonat îndatoririle și munca în folosul cetățeanului. Ei au devenit marionetele consultanților electorali străini, în goana după voturi”, sușține Dan Tanasă de la AUR.

Luni guvernanții au primit instrucțiuni de la consultanții străini să iasă fiecare cu câte un subiect de propagandă, ca să îi mintă pe români.

Premierul Marcel Ciolacu a trimis…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Creatoarea de modă Irina Schrotter, Doctor Honoris Causa al Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca

Publicat

dhc 5 scaled e1713360490494.jpg

Astăzi, 17 aprilie 2024, Universitatea de Artă și Design din Cluj Napoca a celebrat conferirea titlului de Doctor Honoris Causa doamnei Irina Schrotter, președinte al Federației Patronatelor din Industriile Creative (FEPIC), inițiator și organizator al festivalului Romanian Creative Week Iași, proprietar al brandului internațional de modă irina schrotter.

„Prin acordarea acestei distincții, Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca recunoaște contribuția…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Efectele consumului exagerat de fast-food asupra sănătății. Calorii, grăsimi și zahăr cu impact asupra copiilor și adolescenților

Publicat

efectele consumului exagerat de fast food asupra sănătății. calorii, grăsimi și

Efectele consumului exagerat de fast-food: Consumul de mâncare de acest tip poate avea numeroase efecte negative asupra sănătății și bunăstării unei persoane, arată o serie de studii realizate recent la nivel european.

Fast food-ul este adesea bogat în calorii, grăsimi saturate, zahăr și sodiu, iar consumul frecvent poate duce la creșterea în greutate și, ulterior, la obezitate.

Obezitatea este asociată cu riscul crescut de boli de inimă, diabet de tip 2, afecțiuni ale…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Din spatele cortinei. Cu ocazia Anului PUCCINI, Opera Română clujeană pune în scenă piesa “Tosca”

Publicat

opera e1585817587946.jpg

Opera Națională Română Cluj-Napoca a prezentat, miercuri, într-o conferință de presă, detalii despre premiera operei “Tosca”, cât și despre concursul “Verum Solitus”.

Pentru a celebra Anul Puccini în România, Opera Națională Română în parteneriat cu Institutul Cultural Italian, Ambasada Italiei și Artexim, pune în scenă celebra operă “Tosca”. Premiera are loc în două reprezentații, sâmbătă, 20 aprilie și duminică, 21 aprilie, la ora…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe