Connect with us

ACTUALITATE

Profesorii clujeni PROTESTEAZĂ în stradă. Prefectura, pichetată în 23 martie. Care sunt REVENDICĂRILE

Publicat

protest profi.jpg

Profesorii clujeni încep protestele nemulțumiți de salarizare și modul de aplicare a sporurilor în învățământ. Membrii Sindicatului Liber din Învățâmântul Preuniversitar clujean vor picheta joi, 23 martie, sediul Prefecturii Cluj.

Protestele au fost declanșate de cele două mari federații sindicale din învățământ. Este vorba de Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federatia Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”.

Profesorii clujeni protestează în stradă. Prefectura, pichetată în 23 martie

Membrii Sindicatului Liber din Învățâmântul Preuniversitar clujean (SLIPC),…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Tânăr de 24 de ani din Botoșani, reținut după ce a furat mai multe produse dintr-un magazin

Publicat

retinut.jpg

Joi, polițiștii din cadrul Biroului de Investigații  Criminale au emis ordonanță de reținere, pentru 24 de ore, pe numele unui tânăr de 24 de ani, din municipiul Botoșani, cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.

Din cercetări, a reieșit faptul că acesta, la data de 21 mai a.c. ar fi sustras mai multe produse electronice din incinta unui hipermarket, prin dezactivarea elementelor de siguranță și alarmare, creând un prejudiciu de aproximativ 400 de lei, care a fost recuperat în totalitate și restituit persoanei vătămate.

Tânărul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Botoșani, cercetările fiind continuate pentru infracțiunea menționată mai sus.

 


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Femeie din municipiul Botoșani, trimisă în judecată pentru furt

Publicat

instanta1.jpg

Polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de furt, comisă în luna mai a.c., în municipiul Botoșani.

Din cercetări, a reieșit faptul că, la data de 12 mai a.c., o femeie de 44 de ani, din municipiul Botoșani, în timp ce se afla în zona unei case de amanet, profitând de neatenția victimei,  o tânără de 26 de ani, i-ar fi sustras acesteia, din rucsacul pe care îl purta în spate, 1.700 de lei.

Întreg prejudiciul a fost recuperat și restituit persoanei vătămate.

 

Dosarul a fost înaintat către unitatea de parchet competentă, cu propunere de trimitere în judecată a persoanelor bănuite de comiterea faptei.

 


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Germania este în recesiune după ce datele privind PIB-ul pe primul trimestru au fost revizuite în scădere

Publicat

germania scaled e1628443058688.jpg

Conform datelor revizuite publicate joi de Oficiul Federal de Statistică (Destatis) și citate de Reuters, economia germană a înregistrat o intrare în recesiune în primele trei luni ale acestui an. Produsul Intern Brut a înregistrat o contracție de 0,3% în comparație cu trimestrul precedent.

Declinul de 0,3% în perioada ianuarie-martie 2023 vine după o contracţie de 0,5% în ultimul trimestru al anului trecut.

Definiţia tehnică a recesiunii este două trimestre consecutive de contracţie a Produsului Intern Brut.

Pentru Germania aceasta este prima intrare în recesiune după pandemia de coronavirus, care a provocat o contracţie a PIB-ului în primul şi al doilea trimestru din 2020.

„După ce PIB-ul a intrat în teritoriul negativ la finele lui 2022, economia germană a înregistrat două trimestre negative la rând”, a declarat preşedintele Destatis, Ruth Brand.

O estimare preliminară, publicată la finele lunii aprilie, anunţa că PIB-ul a stagnat în primul trimestru, astfel că Germania ar fi evitat recesiunea.

Germania este în recesiune după ce datele privind PIB-ul pe primul trimestru au fost revizuite în scădere. Destatis a anunţat joi că gospodăriile private au cheltuit mai puţin pe alimente

Însă conform noilor date revizuite, consumul privat nu a reuşit să susţină economia în contextul inflaţiei ridicate.

Destatis a anunţat joi că gospodăriile private au cheltuit mai puţin pe alimente, precum şi pentru îmbrăcăminte şi încălţăminte în primul trimestru din 2023, comparativ cu trimestrul precedent.

În schimb, investiţiile companiilor au crescut în primele trei luni ale anului, după o evoluţia slabă în doua jumătate a anului 2022.

A existat de asemenea o contribuţie pozitivă la PIB din partea schimburilor comerciale.

În pofida încetinirii din timpul iernii, Guvernul german mizează pe o relansare progresivă a activităţii economice în cursul anului, astfel că pe ansamblul lui 2023 prima economie europeană ar urma să înregistreze o creştere de 0,4%.

Germania este principalul partener comercial al României iar, la nivelul UE, Germania este principala destinaţie a bunurilor exportate de 17 state membre şi una dintre primele trei destinaţii pentru 22 de state membre. Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

UE prelungeşte suspendarea tarifelor vamale pentru importurile din Ucraina până în iunie 2024

Publicat

un clujean a a furat dintr o locuinţă 25.000 de euro
Arhivă foto

Statele membre ale Uniunii Europene au ajuns joi la un acord pentru prelungirea suspendării tuturor tarifelor vamale, cotelor și măsurilor de apărare care afectează exporturile Ucrainei către UE, cu încă un an, până în luna iunie 2024.

Această decizie a venit după înlăturarea embargoului impus de unele state membre UE asupra importurilor de cereale din Ucraina. Informația a fost transmisă de Reuters.

Consiliul Uniunii Europene, care regrupează guvernele statelor membre, a postat pe Twitter că miniştrii europeni ai Comerţului au convenit această prelungire joi, la o reuniune.

Uniunea Europeană a eliminat tarifele vamale şi alte restricţii pentru o perioadă iniţială de 12 luni, începând cu luna iunie 2022.

Suspendarea tuturor tarifelor vamale pentru exporturile Ucrainei în UE a declanşat plângeri din partea organizaţiilor fermierilor, culminând cu decizia din luna aprilie a Poloniei şi Ungariei de a interzice unele importuri de cereale din Ucraina.

Ţările membre din Est au devenit rute de tranzit pentru cerealele din Ucraina care nu mai pot fi exportate prin porturile de la Marea Neagră.

UE prelungeşte suspendarea tarifelor vamale pentru importurile din Ucraina până în iunie 2024. Cinci state vecine cu Ucraina vor interzice vânzările pe piaţa internă pentru anumite cereale din Ucraina

Încă dinainte de invazia declanşată de Rusia în luna februarie a anului trecut, Ucraina a beneficiat de eliminarea unei mari părţi din tarifele UE, în unele cazuri cu perioade de tranziţie, conform acordului de liber schimb UE-Ucraina care a intrat în vigoare în 2016.

Cu toate acestea, până în 2022, UE a menţinut un preţ minim la fructe şi legume precum şi tarife şi cote la alte produse agricole sensibile precum carne, lactate, zahăr şi unele cereale.

Cinci state vecine cu Ucraina (Ungaria, Polonia, Bulgaria, România şi Slovacia) vor interzice vânzările pe piaţa internă pentru anumite cereale din Ucraina, dar vor permite tranzitul lor pentru a fi exportate în altă parte.

Parlamentul European a sprijinit deja propunerea care vizează suspendarea tarifelor vamale pentru importurile din Ucraina. Agerpres

Citește mai departe