Connect with us

EVENIMENT

Prognoza hidrologică: Debitul Dunării, în scădere pe parcursul săptămânii viitoare

Publicat

fluviul dunarea

Debitul Dunării la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în scădere în următoarele zile până la valoarea de 4.900 metri cubi/secundă(mc/s), apoi relativ staţionar, însă se va situa sub mediile multianuale ale lunilor martie (6.700 mc/s) şi aprilie (7.900 mc/s), arată prognoza săptămânală a Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), valabilă până pe 3 aprilie 2021.

În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în scădere, exceptând ultimele două zile ale intervalului, când vor fi relativ staţionare pe sectorul Gruia – Calafat.

Conform INHGA, în intervalul 28 martie – 3 aprilie 2021, prognoza pentru râurile din România arată debitele medii zilnice vor fi în creştere ca urmare a efectului combinat al precipitaţiilor slabe prevăzute, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării pe râurile din zonele de deal şi munte din vestul, nordul, centrul şi estul ţării şi relativ staţionare pe celelalte râuri.

Formaţiunile de gheaţă (gheaţă la maluri) prezente izolat pe unele râuri din bazinele superioare ale Moldovei şi Bistriţei vor fi în restrângere, diminuare şi eliminare. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

6 mai 1961: S-a stins din viață poetul Lucian Blaga. Viața omului de cultură născut în Lancrăm, care nu a vorbit până la patru ani

Publicat

6 mai 1961: s a stins din viață poetul lucian blaga.

Lucian Blaga, unul dintre cei mai apreciați poeți ai României, s-a stins din viață, în data de 6 mai 1961. Blaga s-a născut în Lancram, județul Alba. 

A fost poate cel mai original creator de imagini pe care l-a cunoscut literatura română până în prezent.

Nu a vorbit până la vârsta de patru ani

Copilăria sa a stat, după cum el însuşi mărturiseşte, „sub semnul unei fabuloase absenţe a cuvântului”, autodefinindu-se „mut ca o lebădă”, deoarece viitorul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Dan Petrescu (CFR Cluj): Dacă eram eu ANTRENOR, mai aveam doi ca Bîrligea și Otele. Tachtisidis poate RĂMÂNE, a jucat bine

Publicat

dan petrescu e1584611498342.jpg

„Bursucul” s-a întors la CFR Cluj cu o victorie, după 3-2 cu Rapid. Antrenorul a analizat partida și ar fi vrut mai mulți jucători ca Otele și Bîrligea.

Dan Petrescu a declarat că dacă ar fi fost la CFR de la începutul sezonului ar fi avut mai mulți fotbaliști de acest nivel, scrie GSP.

Dan Petrescu (CFR Cluj): Dacă eram eu ANTRENOR, mai aveam doi ca Bîrligea și Otele. Tachtisidis poate RĂMÂNE, a jucat bine

„Nu eram pregătit să intru în pâine așa…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Fosta școală din Henig va fi modernizată și transformată în capelă și centru de cateheză. Cum va arăta. Licitație, în SEAP

Publicat

foto: fosta școală din henig va fi modernizată și transformată

Fosta școală din Henig va fi modernizată și transformată în capelă și centru de cateheză. Clădirea școlii din satul Henig, comuna Berghin urmează să fie modernizată și transformată în capelă și centru de cateheză, printr-o investiție de peste 1,1 milioane de lei. 

Primăria Berghin a lansat, pe 29 aprilie, în SEAP, o licitație pentru modernizarea și schimbarea destinației fostei școli din satul Henig în capelă și centru de cateheză.

Valoarea totală este…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

6 mai: Tradiții în a doua zi de Paște 2024, la Presaca Ampoiului. ”Pomana copiilor”, spectacol folcloric. Program

Publicat

6 mai: tradiții în a doua zi de paște 2024,

Tradiții în a doua zi de Paște 2024 sunt păstrate la Presaca Ampoiului, din comuna Meteș. Luni, 6 mai, se organizează ”pomana copiilor” și spectacol folcloric. Comunitatea se adună pentru a sărbători Paștele potrivit obiceiurilor locale.

Un obicei păstrat din generații la Presaca Ampoiului este ”pomana copiilor”. Acesta se organizează după slujba de la biserica din sat.

Ritualul începe în Duminica Floriilor, când gosopdinele satului duc făina la…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe