EVENIMENT
Cum va fi vremea în noaptea de Revelion. Prognoza meteo pe regiuni, până în 2 ianuarie 2022

Temperaturile scad după Crăciun, astfel că în mai toate regiunile țării vom avea vreme destul de rece de Anul Nou. Meteorologii anunță temperaturi sub limita înghețului, mai ales în timpul nopților.
Estimarea evoluției valorilor termice și a precipitațiilor în intervalul 20 decembrie 2021 – 2 ianuarie 2022
Banat
Prima zi a intervalului va debuta cu o medie a temperaturilor maxime apropiate de normal, în jurul a 4 grade, după care vremea se va răci, astfel încât în perioada 21 – 23 decembrie, mediile vor fi cuprinse între 0 și 2 grade. Ulterior, valorile diurne vor crește substanțial, iar în intervalul 25 – 27 decembrie, media maximelor va ajunge la 10…12 grade.
Din 28 decembrie, tendința temperaturilor va fi de scădere treptată de la medii de 8 grade, spre 2…3 grade – în primele zile ale lunii ianuarie.
Aceeași evoluție termică o vor avea și valorile din timpul nopților, astfel media minimelor va fi în scădere în primele nopți, spre -7…-6 grade, apoi de creștere spre 4…5 grade în nopțile din perioada 25 – 27 decembrie și din nou de scădere spre -4…-3 grade, la sfârșitul intervalului.
Precipitații pe arii extinse și în general moderate cantitativ se vor semnala în perioada 24 – 27 decembrie, dar cu caracter local și slabe și în 20 decembrie, precum și în intervalul 28 decembrie – 2 ianuarie.
Crișana
Vremea va fi normală termic în prima zi a intervalului, cu o medie a temperaturilor maxime în jurul a 3 grade, după care va deveni rece în perioada 21 – 23 decembrie, când mediile vor fi cuprinse între -1 și 1 grad. Ulterior, valorile diurne vor crește substanțial, iar în intervalul 25 – 27 decembrie, media maximelor va ajunge la 10…11 grade.
Din 28 decembrie, tendința temperaturilor va fi de scădere treptată de la medii de 6…8 grade, spre 1…2 grade – în primele zile ale lunii ianuarie.
Aceeași evoluție termică o vor avea și valorile din timpul nopților, astfel media minimelor va fi în scădere în primele nopți, până în jurul a -8 grade, apoi de creștere spre 4…5 grade, în nopțile din perioada 25 – 27 decembrie și din nou de scădere spre -4 grade, la sfârșitul intervalului.
Precipitații pe arii extinse și în general moderate cantitativ se vor semnala în perioada 24 – 27 decembrie, dar cu caracter local și slabe în intervalul 28 decembrie – 2 ianuarie, precum și în 20 decembrie.
Transilvania
Prima zi a intervalului va debuta cu o medie a temperaturilor maxime apropiate de normal, în jurul a 1 grad, după care vremea se va răci, astfel încât în perioada 21 – 23 decembrie, mediile vor fi cuprinse între -4 și -2 grade. Ulterior, valorile diurne vor crește substanțial, iar în intervalul 25 – 27 decembrie, media maximelor va ajunge la 8…9 grade.
Din 28 decembrie, tendința temperaturilor va fi de scădere treptată de la medii de 6 grade, până în jurul a 0 grade – în primele zile ale lunii ianuarie.
Aceeași evoluție termică o vor avea și valorile din timpul nopților, astfel media minimelor va scădea sub pragul gerului, spre -12 grade, în nopțile din 22 și 23 decembrie, apoi de creștere spre 1…2 grade în nopțile din perioada 25 – 28 decembrie și din nou de scădere spre -8…-6 grade, la sfârșitul intervalului.
Precipitații în general slabe cantitativ, dar pe arii extinse se vor semnala în perioada 24 – 27 decembrie și cu caracter local în intervalul 28 decembrie – 2 ianuarie, precum și în 20 decembrie.
Maramureș
Vremea va fi normală termic în prima zi a intervalului, cu o medie a temperaturilor maxime în jurul a 1 grad, după care va deveni rece în perioada 21 – 23 decembrie, când mediile vor tinde spre -3…-2 grade. Ulterior, valorile diurne vor crește substanțial, iar în intervalul 25 – 27 decembrie, media maximelor va ajunge la 7…8 grade.
Din 28 decembrie, tendința temperaturilor va fi de scădere treptată de la medii de 4…5 grade, până în jurul a 0 grade – în primele zile ale lunii ianuarie. Aceeași evoluție termică o vor avea și valorile din timpul nopților, astfel media minimelor va scădea pană la pragul gerului, spre -11…-10 grade, în nopțile din 22 și 23 decembrie, apoi de creștere spre 2…3 grade în nopțile din perioada 25 – 28 decembrie și din nou de scădere spre -6 grade, la sfârșitul intervalului.
Precipitații pe arii extinse și în general moderate cantitativ se vor semnala în perioada 24 – 27 decembrie, dar cu caracter local și slabe în intervalul 28 decembrie – 2 ianuarie, precum și în zilele de 20 și 23 decembrie.
Moldova
Intervalul va debuta cu vreme normală termic, cu o medie a temperaturilor maxime în jurul a 2 grade, apoi va deveni rece în perioada 21 – 23 decembrie, când mediile vor tinde spre -4…-2 grade. Ulterior, valorile diurne vor crește considerabil, iar în intervalul 25 – 27 decembrie, media maximelor se va situa în jurul a 8 grade.
Începând din 28 decembrie, temperatura aerului va avea tendința de scădere treptată spre medii de -1…0 grade. Aceeași evoluție termică o vor avea și valorile nocturne, astfel media minimelor va scădea pană pragul de ger, spre -10 grade, în nopțile din 22 și 23 decembrie, apoi de creștere spre 1…3 grade în nopțile din perioada 25 – 28 decembrie și din nou de scădere spre -6 grade până la sfârșitul intervalului.
Vor fi precipitații în general slabe cantitativ, cu probabilitate mai mare după data de 24 decembrie.
Dobrogea
La începutul intervalului, valorile termice se vor situa ușor peste mediile multianuale, cu maxime în jurul a 4 grade și minime de 1…2 grade. Apoi, vremea se va răci, iar la mijlocul primei săptămâni, media maximelor va fi de -1…0 grade, iar a minimelor de -7…-6 grade.
În intervalul 23-26 decembrie, valorile termice vor crește considerabil, media maximelor va ajunge la 12…13 grade, iar a minimelor până în jurul a 6 grade. După data de 27 decembrie, temperatura aerului va avea tendința de scădere spre medii regionale ale valorilor diurne în jurul a 2 grade și nocturne de -2…-1 grad.
Temporar vor fi precipitații la începutul intervalului și după data de 24 decembrie, dar probabilitatea mai mare va fi în intervalul 27 decembrie – 1 ianuarie.
Muntenia
Vremea va fi ușor mai caldă decât în mod obișnuit în prima zi a intervalului, cu o medie a temperaturilor maxime în jurul a 5 grade, după care va deveni rece în perioada 21 – 23 decembrie, când mediile vor tinde spre 0 grade. Ulterior, valorile diurne vor crește semnificativ, iar în intervalul 25 – 27 decembrie, media maximelor va ajunge la 12 grade.
Începând cu 28 decembrie, temperatura aerului va avea tendința de scădere treptată până la medii de 2…3 grade. Aceeași evoluție o vor avea și valorile din timpul nopților, astfel media minimelor va scădea pană la -8 grade, în nopțile din 22 și 23 decembrie, apoi de creștere spre 3…4 grade în nopțile din perioada 25 – 28 decembrie și din nou de scădere spre -4 grade, la sfârșitul intervalului.
Probabilitatea pentru precipitații în general slabe cantitativ va fi în creștere după data de 25 decembrie.
Oltenia
În prima zi a intervalului, valorile termice se vor situa ușor peste mediile multianuale, cu maxime în jurul a 5 grade și minime de 0…1 grad. Ulterior vremea se va răci, iar la mijlocul primei săptămâni, media maximelor va tinde spre 0 grade, iar a minimelor spre -8…-7 grade.
În intervalul 23-26 decembrie, valorile termice vor crește considerabil, media maximelor va ajunge la 10…11 grade, iar a minimelor până în jurul a 4 grade. După data de 27 decembrie, temperatura aerului va avea tendința de scădere, spre medii ale valorilor diurne în jurul a 3 grade și nocturne de -4…-3 grade.
Temporar vor fi precipitații, cu probabilitate mai mare în intervalul 24 decembrie – 1 ianuarie.
La munte
În prima zi a intervalului, media maximelor va fi în jurul a -6 grade, iar a minimelor de -7 grade. Apoi, vremea se va răci, iar la mijlocul primei săptămâni, media maximelor va fi de -12 grade, iar a minimelor de -17 grade.
Până la începutul celei de-a doua săptămâni, valorile termice vor crește considerabil, media maximelor va ajunge la 3…4 grade, iar a minimelor până în jurul a 0 grade.
După data de 27 decembrie, temperatura aerului va avea din nou tendința de scădere spre medii regionale ale valorilor diurne de -5…-4 grade și nocturne de -10…-9 grade. Temporar vor fi precipitații la începutul intervalului și după data de 23 decembrie, posibil mai importante cantitativ în intervalul 24-27 decembrie.
(sursa: Mediafax)
Citește Romania24.ro pe Google News
EVENIMENT
VIDEO FOTO. Concert de pricesne, poezii și învățăturile părintelui Amfilohie Brânză la Casa de Cultură a Studenților Cluj-Napoca

Asociația Oastea Domnului a organizat în colaborare cu Mitropolia Clujului și Casa de Cultură a Studenților,,Dumitru Fărcaș” Cluj-Napoca un concert de pricesne și conferința cu tema ,,Demnitate și smerenie în suflet creștin”, susținută de părintele Amfilohie Brânză.
Copii și pricesne, combinația perfectă pentru a crea emoții
În debutul evenimentului s-a rostit o rugăciune de binecuvântare, iar apoi părintele Claudiu Melean a ținut un discurs în care…
Citește mai mult pe Cluj24.ro

În a doua ședință a pieței valutare din aprilie s-a observat o tendință de depreciere a leului față de euro, evoluție în contrast cu cea a altor monede din regiune, în condițiile în care situația politică incertă a provocat ieșiri de fonduri din piața locală, unul dintre factorii care au redus rezerva valutară a BNR.
Cursul euro a urcat de la 4,9770 la 4,9774 lei, valoarea maximă atinsă în acest an, în timp ce tranzacțiile se realizau între 4,976 și 4,978…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Hainele noi de Paști, mândria și dovada de hărnicie a fiecărei familii în ziua Învierii. Tradiții din satele clujene

În Postul Paștilor, în mai toate casele dn satele din județul Cluj răsuna bătaia brâglelor de la războiul de țesut.
Asta pentru că, arată specialiștii de la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Cluj, în Postul Mare erau pregătite hainele noi, purtate de Paști.
Hainele noi de Paști, mândria și dovada de hărnicie a fiecărei familii
În vechime, în satul tradițional, femeia ocupa un rol important, ea fiind…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Bărbat din Aiud, trimis în judecată pentru ca și-ar fi abuzat fiica timp de patru ani. Ororile descrise de magistrați

Un bărbat din Aiud care și-ar fi agresat sexual timp de patru ani fiica a fost trimis în judecată de magistrații din oraș. În data de 2 aprilie 2025 dosarul a trecut de camera preliminară. Mai exact un judecător a admis rechizitoriul întocmit de procurorul de caz.
Este vorba despre Bogdan O., din Aiud care potrivit magistraților ar fi comis fapte greu de descris în cuvinte. Acesta ar fi profitat de relația pe care o avea cu fiica sa și mai mult de atât că mama biologică i-a…
Citește mai mult pe Alba24.ro