Connect with us

EVENIMENT

Prognoză meteo. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Publicat

Meteorologii anunță cum va fi vremea în următoarele două săptămâni. În prima fază, temperaturile vor fi peste cele normale. Însă din 17 – 18 septembrie se va răci. Din 23 septembrie vremea devine răcoroasă. Șanse de ploaie sunt în intervalul 16 – 19 septembrie.

 

BANAT

 

Între 13 şi 17 septembrie, vremea va fi mai caldă decât în mod normal, în medie cu temperaturi maxime de 28…29 de grade și minime între 13 și 17 grade. Începând din 18 septembrie și până pe 22 septembrie, vremea se va răci treptat, ajungându-se la un regim termic caracterizat de valori apropiate de cele obișnuite acestor date, respectiv în medie, maxime de 20…22 de grade și minime de 10…12 grade. În intervalul 23-26 septembrie vor mai scădea ușor valorile termice și vor caracteriza o vreme răcoroasă, specifică celei de-a treia decade a lunii septembrie.

Regimul pluviometric va fi în general deficitar în mare parte a intervalului de referinţă, șansele de ploaie fiind în creştere mai ales între 16 și 19 septembrie.

 

CRIŞANA

 

Între 13 şi 16 septembrie, vremea va fi mai caldă decât în mod normal, cu medii ale temperaturii maxime de 27…28 de grade și ale celei minime între 12 și 15 grade. Începând din 17 septembrie și până pe 21 septembrie, vremea se va răci treptat, ajungându-se la un regim termic caracterizat de valori apropiate de cele obișnuite acestor date, respectiv în medie, maxime de 19…21 de grade și minime de 9…11 grade. În intervalul 22-26 septembrie valorile termice vor mai scădea cu 1-2 grade și astfel vor caracteriza o vreme răcoroasă, specifică ultimei decade a lunii septembrie.

Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a intervalului de referinţă, probabilitatea de ploaie fiind mai ridicată între 16 și 19 septembrie.

 

TRANSILVANIA

 

Vremea caldă va caracteriza această regiune până pe data de 17 septembrie, valorile maxime ale temperaturii aerului fiind, în medie, de 24…26 de grade, iar media celor minime nocturne se va situa între 9 și 13 grade. În intervalul 18 – 21 septembrie, vremea se va răci treptat, ajungându-se la un regim termic caracterizat de valori apropiate de cele obișnuite acestor date, respectiv în medie, maxime de 17…20 de grade și minime de 7…10 grade. În intervalul 22-26 septembrie valorile termice vor mai scădea ușor și astfel vor caracteriza o vreme răcoroasă, specifică celei de-a treia decade a lunii septembrie.

Regimul pluviometric va fi în general deficitar într-o bună parte a intervalului de referinţă, șansele de ploaie fiind în creştere mai ales între 16 și 20 septembrie.

 

MARAMUREŞ

 

Vremea caldă va caracteriza această regiune până pe data de 16 septembrie, valorile maxime ale temperaturii aerului fiind, în medie, de 24…25 de grade, iar media celor minime nocturne se va situa între 11 și 14 grade. În intervalul 17 – 21 septembrie, vremea se va răci treptat, ajungându-se la un regim termic caracterizat de valori apropiate de cele obișnuite acestor date, respectiv în medie, maxime de 18…20 de grade și minime de 7…10 grade. În intervalul 22-26 septembrie, valorile termice vor mai scădea cu 1…2 grade și astfel vor caracteriza o vreme răcoroasă, specifică ultimei decade a lunii septembrie.

Regimul pluviometric va fi în general deficitar într-o bună parte a intervalului de referinţă, șansele de ploaie fiind în creştere mai ales între 16 și 19 septembrie.

 

MOLDOVA

 

Până pe data de 17 septembrie, maximele temperaturii aerului vor fi, în medie, de 26…27 de grade, iar media celor minime nocturne se va situa între 12 și 15 grade, aceste valori indicând o vreme caldă pentru această regiune. În intervalul 18 – 21 septembrie, răcirea vremii va conduce la valori termice apropiate de cele obișnuite acestor date, respectiv în medie, maxime de 15…18 grade și minime de 7…11 grade. În intervalul 22-26 septembrie, valorile termice vor mai scădea ușor și astfel vor caracteriza o vreme răcoroasă, specifică celei de-a treia decade a lunii septembrie.

Deși regimul pluviometric va fi deficitar în tot intervalul de referinţă, vor fi câteva zile cu ploaie slabă, mai ales în intervalul 17 – 19 septembrie.

 

DOBROGEA

 

Vremea caldă va fi caracteristică acestei regiuni până pe data de 18 septembrie, astfel că vor fi, în medie, temperaturi maxime de 25…27 de grade şi minime de 15…17 grade. Răcirea vremii din intervalul 19 – 21 septembrie va determina înregistrarea de valori termice apropiate de normele perioadei, astfel că media maximelor se va încadra între 19 și 23 de grade, iar cea a minimelor între 10 și 14 grade. Ulterior, până pe 26 septembrie, temperaturile vor mai scădea cu 1…2 grade și astfel vor caracteriza o vreme răcoroasă, specifică ultimei decade a lunii septembrie.

Regimul pluviometric va fi deficitar pe durata întregului interval de referință, ploi slabe fiind posibile doar local, în unele zile, cu probabilitate mai mare în intervalul 17-19 septembrie.

 

MUNTENIA

 

Vremea caldă va fi caracteristică acestei regiuni până pe data de 18 septembrie, astfel că vor fi, în medie, temperaturi maxime de 28…29 de grade şi minime de 14…17 grade. Răcirea vremii din intervalul 19 – 21 septembrie va determina înregistrarea de valori termice apropiate de normele perioadei, astfel că media maximelor se va încadra între 19 și 23 de grade, iar cea a minimelor între 9 și 13 grade. Ulterior, până pe 26 septembrie, temperaturile vor mai scădea ușor și astfel vor caracteriza o vreme răcoroasă, specifică ultimei decade a lunii septembrie.

Regimul pluviometric va fi deficitar pe durata întregului interval de referință, ploi slabe fiind posibile doar local, în unele zile, cu probabilitate mai mare în intervalul 17-20 septembrie.

 

OLTENIA

 

Între 13 şi 18 septembrie, vremea va fi mai caldă decât în mod normal, în medie cu temperaturi maxime de 28…29 de grade și minime între 13 și 17 grade. Începând din 19 septembrie și până pe 22 septembrie, vremea se va răci treptat, ajungându-se la un regim termic caracterizat de valori apropiate de cele obișnuite acestor date, respectiv în medie, maxime de 20…23 de grade și minime de 10…13 grade. În intervalul 23-26 septembrie vor mai scădea ușor valorile termice și astfel vor caracteriza o vreme răcoroasă, specifică celei de-a treia decade a lunii septembrie.

Regimul pluviometric va fi în general deficitar în mare parte a intervalului de referinţă, șansele de ploaie fiind în creştere mai ales între 16 și 19 septembrie.

 

LA MUNTE

 

Valorile termice se vor menține ridicate până pe 17 septembrie, cu o medie regională a maximelor în jurul a 17 grade, iar a celor minime de 8 grade. Ulterior, procesul de răcire a vremii se va resimți mai ales în a doua săptămână, când temperaturile maxime vor fi, în medie, de 8…10 grade, iar cele minime de 2…4 grade, caracterizând o vreme ușor mai rece decât în mod obișnuit în a treia decadă a lunii septembrie.

Deși regimul pluviometric va fi deficitar în intervalul celor două săptămâni, local vor fi aproape zilnic ploi slabe, iar în intervalul 17 – 20 septembrie, izolat cantitățile de apă vor fi mai însemnate.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Claudiu Târziu, preşedintele Consiliului Naţional de Conducere al AUR a PĂRĂSIT partidul

Publicat

claudiu tarziu.jpeg

Claudiu Târziu, preşedintele Consiliului Naţional de Conducere al AUR,  a anunțat miercuri că se desparte de partid. „Inevitabilul s-a produs, mă despart definitiv de AUR”, a fost mesajul transmis de Târziu. Claudiu Târziu și președintele AUR, George Simion, au de mult timp o relație tensionată.

Mesajul a fost transmis în mediul online.

„Inevitabilul s-a produs. Mă despart definitiv de AUR. Pentru că săptămâna trecută AUR a fost înlocuit cu Partidul…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Centura Metropolitană a municipiului Cluj-Napoca: Guvernul a aprobat proiectul. Pe unde va trece și ce lungime va avea

Publicat

centura metropolitană a municipiului cluj napoca: guvernul a aprobat proiectul. pe

Centura Metropolitană a municipiului Cluj-Napoca: Guvernul a aprobat proiectul privind varianta ocolitoare a acestui oraș, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin. 

El a menționat și aprobarea în Guvern a proiectului privind  a municipiului Cluj-Napoca.

”Ambele etape ale acestui proiect de investiții sunt estimate la 9,3 miliarde de lei, după reaprobarea indicatorilor tehnico-economici care au ținut cont de evoluția costurilor materialelor de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Rabla 2025: Subvenția pentru mașinile electrice creşte la 7500 euro. Ce valoare vor avea ecotichetele în funcție de combustibil

Publicat

rabla 2025: subvenția pentru mașinile electrice creşte la 7500 euro.

Rabla 2025: Subvenția pentru mașinile electrice creşte la 7500 euro. Românii care vor să cumpere autoturisme pe benzină, vor primi ecotichete în valoare de 2.000 de euro, cei care vor maşini hibride primesc 2.400 de euro, iar pentru cele plugin hibrid un ecotichet valorează 3.500 de euro.

Ministerul Mediului, Mircea Fechet, a anunţat miercuri dimineaţă că va trimite la Monitorul Oficial propunerile pentru valoarea ecotichetelor Rabla, transmite TVR Info.

”Despre programul Rabla,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

LOCUINȚE sociale pentru vârstnicii din Pata Rât, printr-un program al Primăriei Cluj, finanțat EXCLUSIV de la bugetul local

Publicat

romi 4.jpg

Primăria Cluj oferă locuințe sociale pentru vârstnicii din Pata Rât prin programul INFIELD, finanțat exclusiv de la bugetul local.

„În ședința Consiliului Local din 7 aprilie a fost supusă votului și aprobată ultima etapă din proiectul INFIELD prin care Primăria municipiului oferă locuințe pentru vârstnicii din Pata Rât.

Acest program, finanțat integral de la bugetul local, este o premieră la nivel național prin faptul că este dedicat vârstnicilor de etnie…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate