Connect with us

ACTUALITATE

Prognoza meteo: Maxime de până la 12 grade în unele regiuni, în această săptămână. Vreme rece și precipitaţii, după 25 ianuarie

Publicat

În următoarele zile, în majoritatea regiunilor ţării vremea se va încălzi, maximele urmând să atingă valori de 12 grade Celsius, însă începând de săptămâna viitoare temperaturile de peste zi vor scădea la jumătate, iar probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va creşte în special după 25 ianuarie, au anunțat luni meteorologii.

Astfel, potrivit prognozei Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), valabilă pentru intervalul 20 ianuarie – 3 februarie:

*În zona Banatului

Intervalul de prognoză va debuta cu un regim termic caracterizat de valori apropiate de cele climatologic specifice perioadei, iar media maximelor va fi de 2 – 3 grade.

Din 22 ianuarie şi până în jurul datei de 29 ianuarie, temperaturile maxime vor fi în general în creştere, în medie spre aproximativ 8 – 10 grade, apoi se va răci treptat, astfel că la finalul intervalului de prognoză media maximelor termice va atinge 4 – 6 grade.

Temperaturile nocturne vor fi preponderent negative în prima săptămână şi la finalul celei de-a doua şi se vor situa în medie între -6 şi -1 grad. În restul intervalului vor fi uşor pozitive.

Probabilitatea de precipitaţii va fi redusă până în data de 25 ianuarie, apoi va creşte.

*În zona Crişanei

Primele zile de prognoză vor fi caracterizate de valori maxime ale temperaturii aerului apropiate de cele climatologic specifice perioadei, media regională fiind de 2 – 4 grade.

După data de 22 ianuarie se estimează o creştere a acestora spre valori medii în general între 9 şi 11 grade, în 28 şi 29 ianuarie. În ultimele zile ale lunii ianuarie şi în primele din luna februarie tendinţa vremii va fi de răcire treptată, spre medii de 4 – 6 grade.

Temperaturile minime vor fi negative în prima săptămână şi la finalul celei de-a doua, media lor urmând a se situa în general între -7 şi -2 grade.

În restul intervalului acestea vor fi uşor pozitive, iar probabilitatea de precipitaţii va fi redusă până în data de 25 ianuarie, după care va creşte.

*În Transilvania

În primele zile de prognoză, valorile maxime de temperatură vor fi normale pentru această perioadă, iar media lor se va apropia de pragul de îngheţ.

În intervalul 22 – 25 ianuarie se va încălzi treptat, spre medii regionale ale maximelor între 6 şi 10 grade, apoi, până în 30 ianuarie nu vor mai fi variaţii semnificative de temperatură.

După această dată vremea va intra într-un proces de răcire, astfel că, în data de 2 februarie, media maximelor termice va ajunge să se situeze în jurul valorii de 3 grade. Temperaturile minime vor fi negative în tot intervalul şi se vor situa în medie între -9 şi -3 grade, cu excepţia dimineţii de 25 ianuarie, când media acestora va coborî sub -10 grade.

Trecător, vor fi posibile precipitaţii, în general slabe cantitativ, în jurul datei de 22 ianuarie şi începând cu data de 25 ianuarie.

*În Maramureş

În primele trei zile de prognoză, media temperaturilor maxime se va menţine apropiată de pragul de îngheţ, după care se va încălzi treptat, până în data de 25 ianuarie, când aceasta va atinge 7 – 8 grade.

În intervalul 25 – 29 ianuarie, maximele termice nu vor avea variaţii importante, iar ulterior vor fi în scădere, până la o medie ce se va situa între 2 şi 4 grade, în ultimele zile din interval. Media temperaturilor minime se va încadra în general între -7 grade, în 25 ianuarie dimineaţa, şi între zero şi un grad Celsius, în perioada 28 – 31 ianuarie.

Vor fi posibile precipitaţii slabe, trecătoare, în jurul datei de 22 ianuarie şi începând cu data de 25 ianuarie.

*În Moldova

În intervalul 20 – 25 ianuarie, media temperaturilor maxime va avea variaţii în general între 2 şi 9 grade, iar a minimelor între -5 grade şi -1 grad. Ulterior, până spre sfârşitul lunii ianuarie, valorile maxime de temperatură vor fi în medie de 9 – 11 grade, în timp ce media minimelor va fi între -1 şi două grade, apoi se va răci treptat, astfel încât la finalul perioadei de prognoză media maximelor se va apropia de 3 grade, iar a minimelor de la -2 la -4 grade.

Doar trecător şi pe suprafeţe mici vor fi posibile precipitaţii slabe, mai ales după data de 29 ianuarie.

*În regiunea Dobrogei

Până spre sfârşitul lunii ianuarie, în general, temperaturile vor fi în creştere. Media maximelor va ajunge la 10 – 12 grade, iar a minimelor la 3 – 5 grade.

Din 31 ianuarie, vremea va intra într-un proces de răcire treptată, iar în jurul datei de 2 februarie maximele vor atinge în medie 5 – 7 grade, în timp ce minimele vor oscila între un grad şi trei grade Celsius.

Probabilitatea de precipitaţii va fi mai ridicată după data de 29 ianuarie.

*În Muntenia

Între 20 şi 26 ianuarie, media temperaturilor maxime va avea variaţii între 4 şi 11 grade, iar a minimelor între -5 şi -2 grade. În următoarele 4…5 zile acestea nu se vor modifica semnificativ, dar în primele zile ale lunii februarie tendinţa va fi de scădere, astfel încât, la finalul intervalului de prognoză, maximele vor ajunge să se situeze în medie între 5 şi 8 grade, iar media minimelor va coborî uşor sub pragul de îngheţ.

Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai ridicată după data de 28 februarie.

*În regiunea Oltenia

Între 20 şi 25 ianuarie, media temperaturilor maxime va avea variaţii între 4 şi 10 grade, iar a minimelor între -6 şi -3 grade.

În următoarele 5 – 6 zile acestea nu se vor modifica semnificativ, dar în primele zile ale lunii februarie tendinţa va fi de scădere, astfel încât, la finalul intervalului de prognoză, maximele vor ajunge să se situeze în medie între 5 şi 7 grade, iar media minimelor va coborî uşor sub pragul de îngheţ.

Probabilitatea de precipitaţiilor va fi redusă în prima săptămână, dar va creşte în cea de-a doua.

*La munte

Perioada cu cele mai ridicate temperaturi va fi între 25 şi 30 ianuarie, când media maximelor se va situa între 3 şi 5 grade, iar a minimelor între -5 şi -2 grade.

În restul intervalului vor fi maxime a căror medie regională va avea valori între -6 şi un grad, iar media minimelor va fi între -12 şi -6 grade.

Trecător, vor fi precipitaţii în general slabe cantitativ, pe suprafeţe mici în prima săptămână şi local în următoarea.

Estimările meteo sunt realizate pe baza produselor numerice ale Centrului European pentru Prognoze pe Medie Durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

FOTO: O nouă pictură stradală în Parcul Mihai Eminescu din municipiul Botoșani

Publicat

fb img 1713984892592 668x600.jpg

Publicitate

În Parcul Primăriei Municipiului Botoșani se găsește de astăzi o nouă pictură stradală, realizată în cadrul proiectului ,,Orașul nostru în straie de sărbătoare”, pregătit de Centrul Creatiei Botosani în parteneriat cu Școala Gimnazială ,,Elena Rareș” și în colaborare cu Liceul de Artă ,,Ștefan Luchian” Botoșani.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Corneliu Maricel Maxim, consilier local din muncipiul Botoșani

Publicat

maxim 1000x600.jpg

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi consilierul local din CLM Botoșani, Corneliu Maricel Maxim.
Acesta a părăsit recent PNL Botoșani și va candida pe listele noii formațiuni politice numite Forța Dreptei, o formațiune care a reușit deja să îi atragă pe vechi liberali care sunt nemulțumiți de alianța cu PSD. Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe botosani24

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Primăriile din județul Botoșani care stau mereu cu mâna întinsă la Guvern. De ce este nevoie de o reformă administrativă

Publicat

index 8 1000x600.webp.webp

Publicitate

Zeci de primării de comună din județul Botoșani sunt total dependente de sumele primite de la Guvern, din fondurile de rezervă, fiind incapabile să acopere, din veniturile proprii, plata salariilor și a facturilor la utilități, scrie ADEVĂRULi.

Potrivit statisticilor, la nivel național, mai bine de două treimi din primăriile de comună din România nu reușesc să achite nici măcar salariile angajaților sau să achite facturile din fonduri proprii, riscând falimentul. An de an, sunt la mâna Guvernului, care le dă banii fără de care nu ar supraviețui.

Majoritatea comunelor aflate în asemenea situație sunt localități cu populație săracă, puțină,…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Primăria Mihai Eminescu: Aducem la cunoștința locuitorilor obligația de a asigura buna gospodărire și de a păstra curățenia

Publicat

primaria eminescu 1000x600.jpg

Publicitate

  1. Primaria Comunei Mihai Eminescu va aduce la cunostinta ca, in conformitate cu prevederile Ordinul Prefectului Judetului Botosani nr. 200/19.03.2024 si  ale HCL -ului nr. 49/26.03.2024 luna APRILIE ESTE STABILITA LUNA CURATIENIEI PE INTREG TERITORIUL JUDETULUI BOTOSANI

aducem la cunostinta locuitorilor comunei ca au obligatia permanenta de a asigura buna gospodarire si de a pastra curatenia.

Potrivit Ordinului Prefectului Cetatenii au indatorirea  de a asigura intretinerea si curatenia locuintelor proprii si a anexelor gospodaresti, a curtilor si imprejmuirilor acestora, respectand masurile stabilite de catre Primaria Comunei Mihai Eminescu  pentru asigurarea igienei…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe