Connect with us

ACTUALITATE

Prognoza METEO: Ultimele zile de toamnă, cu temperaturi plăcute. Când apar primele ninsori

Publicat

viscol

Regimul termic prognozat pentru această săptămână va fi unul mai cald decât în mod normal, mediile de temperatură ajungând la 15 grade Celsius, urmând ca, din 30 noiembrie, mercurul din termometre să coboare pe timpul zilei până spre 3-4 grade, se arată în prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), valabilă pentru perioada 25 noiembrie – 8 decembrie.

În Banat, vremea va fi mai caldă decât în mod normal în intervalul 25 – 29 noiembrie, când în medie se vor înregistra temperaturi maxime de 14 – 15 grade. În intervalul 30 noiembrie – 4 decembrie, procesul de răcire treptată va conduce la o medie a temperaturilor maxime de 5 grade. Ulterior, până pe 8 decembrie, această medie va atinge 9 grade. Regimul termic nocturn va fi caracterizat, în perioada 25 – 30 noiembrie, de valori medii în jurul a 6 grade, valori cu mult peste cele normale. Începând cu data de 1 decembrie, vremea se va răci, astfel că temperaturile minime se vor încadra, în medie, între zero şi două grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi în creştere începând cu data de 27 noiembrie şi, local, pot fi moderate cantitativ în prima parte a celei de-a doua săptămâni.

În Crişana, regimul termic va fi mai cald decât în mod normal, în intervalul 25 – 29 noiembrie, când în medie se vor înregistra temperaturi maxime de 13 – 14 grade. În intervalul 30 noiembrie – 4 decembrie, procesul de răcire treptată va conduce la o medie a temperaturilor maxime de 4 grade. Ulterior, această medie va fi în creştere şi va atinge 8 grade, pe 8 decembrie. Regimul termic nocturn va fi caracterizat, în perioada 25 – 30 noiembrie, de valori medii în jurul a 5 grade, cu mult peste cele normale. Începând cu data de 1 decembrie, vremea se va răci, astfel că temperaturile minime se vor încadra, în medie, între -1 şi două grade. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor, predominant ploi local şi temporar moderate cantitativ va fi în creştere începând cu data de 27 noiembrie.

În Transilvania, vremea va fi mai caldă decât în mod normal în intervalul 25 – 29 noiembrie, când în medie se vor înregistra temperaturi maxime de 11 – 12 grade. În intervalul 30 noiembrie – 4 decembrie, procesul de răcire treptată va conduce la o medie a temperaturilor maxime de 3 grade. Ulterior, această medie va fi în creştere şi va atinge 6 grade, pe 8 decembrie. Regimul termic nocturn va fi caracterizat, în perioada 25 – 30 noiembrie, de valori medii în jurul a 3 grade, mai ridicate decât cele normale. Începând cu data de 1 decembrie, vremea se va răci, astfel că temperaturile minime se vor încadra, în medie, între -3 şi zero grade. Precipitaţiile, predominant sub formă de ploaie, vor apărea mai mult începând cu data de 27 noiembrie.

În zona Maramureşului, va fi mai cald decât normalul perioadei, în intervalul 25 – 29 noiembrie, când în medie se vor înregistra temperaturi maxime de 11 – 12 grade. În intervalul 30 noiembrie – 4 decembrie, procesul de răcire treptată va conduce la o medie a temperaturilor maxime de 3 grade. Această medie va fi în creştere, ulterior, şi va atinge 6 grade, pe data de 8 decembrie. În perioada 25 – 30 noiembrie, regimul termic nocturn va fi caracterizat de valori medii în jurul a 4 grade, valori mai ridicate decât cele normale. Începând cu data de 1 decembrie, vremea se va răci, astfel că temperaturile minime se vor încadra, în medie, între -3 şi zero grade. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor, predominant ploi local şi temporar moderate cantitativ va fi în creştere începând cu data de 27 noiembrie.

În Moldova, în intervalul 25 – 29 noiembrie, vremea se va încălzi treptat, astfel încât temperaturile maxime vor ajunge, în medie, la 13 grade. Începând cu data de 30 noiembrie şi până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, vremea va fi apropiată de normalul termic al acestei perioade, iar media temperaturilor maxime va oscila între 4 şi 7 grade. Minimele termice se vor situa, în medie, între 1 şi 4 grade în prima săptămână, iar după data de 1 decembrie şi până în ultima zi a intervalului de prognoză, între -1 grad şi un grad Celsius. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor în general slabe va fi în creştere începând cu data de 27 noiembrie.

În Dobrogea, între 25 şi 29 noiembrie, vremea se va încălzi treptat, astfel încât temperaturile maxime vor ajunge, în medie, la 14 grade. Din 30 noiembrie şi până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, vremea va fi apropiată de normalul termic al acestei perioade, iar media temperaturilor maxime va oscila între 8 şi 11 grade. Minimele termice se vor situa, în medie, între 1 şi 4 grade în prima săptămână, iar după data de 1 decembrie şi până în ultima zi a intervalului de prognoză, între -1 grad şi 1 grad. Probabilitatea de apariţie a ploilor în general slabe va fi în creştere pe data de 26 noiembrie şi, temporar, pe parcursul celei de-a doua săptămâni.

În regiunea Munteniei, vremea se va încălzi treptat, în perioada 25 – 29 noiembrie, iar temperaturile maxime vor ajunge, în medie, la 15 grade. Începând din 30 noiembrie şi până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, vremea va fi apropiată de normalul termic al acestei perioade, iar media temperaturilor maxime va oscila între 6 şi 9 grade. Minimele termice se vor situa, în medie, între 2 şi 6 grade în prima săptămână, iar după data de 1 decembrie şi până în ultima zi a intervalului de prognoză, între 0 şi 3 grade. Apariţia ploilor va fi posibilă şi vor fi, în general, slabe va fi în creştere la începutul intervalului de prognoză şi temporar după data de 28 noiembrie.

În Oltenia, pe parcursul acestei săptămâni, până pe 29 noiembrie, vremea se va încălzi treptat, astfel că temperaturile maxime vor ajunge, în medie, la 13 grade. Începând cu data de 30 noiembrie şi până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, vremea va fi apropiată de normalul termic al acestei perioade, iar media temperaturilor maxime va oscila între 7 şi 10 grade. Minimele termice se vor situa, în medie, între 2 şi 5 grade în prima săptămână, iar după data de 1 decembrie şi până în ultima zi a intervalului de prognoză, între -1 grad şi 1 grad. Probabilitatea de apariţie a ploilor în general slabe va fi în creştere la începutul intervalului de prognoză şi temporar după data de 28 noiembrie.

La munte, în intervalul 25 – 28 noiembrie, vremea se va încălzi treptat, astfel încât temperaturile maxime vor ajunge, în medie, la 7 grade. Începând cu data de 29 noiembrie şi până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, vremea va fi apropiată de normalul termic al acestei perioade, iar media temperaturilor maxime va oscila între -2 şi 2 grade. Minimele termice se vor situa, în medie, între -1 şi două grade în prima săptămână, iar după data de 1 decembrie şi până în ultima zi a intervalului de prognoză, între -6 şi -2 grade. Precipitaţii, în general, slabe se vor semnala din data de 28 noiembrie.

Estimările sunt realizate folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Sume importante de bani descoperite la percheziții în dosarul privind emiterea de acte de identitate românești false

Publicat

lângă noi: 21 de percheziții într un dosar privind introducerea ilegală

Publicitate

Procurorii au descoperit și ridicat 76.150 de euro și 27.000 de lei în urma perchezițiilor domiciliare în dosarul privind obținerea de documente de identitate românești false pentru persoane din Federația Rusă, Ucraina și Republica Moldova.

‘Din probatoriul administrat în cauză a reieșit faptul că patru funcționari publici sprijineau persoane născute în Federația Rusă, Ucraina și Republica Moldova să obțină documente de identitate…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Incendiu la Tocileni! Au ars vegetația uscată de pe aproximativ un hectar și un adăpost de animale, construit

Publicat

incendiu la tocileni! au ars vegetația uscată de pe aproximativ

Publicitate

Pompierii botoșăneni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local. În ultimele ore, aceștia au intervenit pentru stingerea a două incendii de vegetație uscată, în următoarele localități:

Tocileni: au ars vegetația uscată de pe aproximativ un hectar și un adăpost de animale, construit din lemn, cu o suprafață de 20 de metri…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Avarie depistată la căminul de vane situat pe Aleea Mihail Kogălniceanu, din municipiul Botoșani. Mai multe străzi au rămas fără apă

Publicat

va fi sistată furnizarea apei potabile în comuna ungureni și

Publicitate

În vederea efectuării lucrărilor de remediere a unei avarii depistată la căminul de vane situat pe Aleea Mihail Kogălniceanu, din municipiul Botoșani, S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani  anunță întreruperea furnizării apei, astăzi, 04 iulie 2025.

Astfel, în intervalul orar 8:30-13:00, sunt afectați de lipsa furnizării apei consumatorii ce locuiesc în imobilele situate pe străzile: Bucovina, Viilor, Mihail Kogălniceanu, inclusiv pe Aleea Azurului,…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: Descoperiri arheologice fabuloase în nordul României. Printre cele mai importante cetăți getice sunt cercetate cu ajutorul americanilor

Publicat

botoșani: descoperiri arheologice fabuloase în nordul româniei. printre cele mai

Publicitate

După 45 de ani, vor fi reluate cercetările arheologice sistematice la unul dintre cele mai valoroase situri arheologice privind istoria geților de pe teritoriul României. Istoria fascinantă a cetăților traco-getice va fi redescoperită cu ajutorul specialiștilor americani și români, scrie ADEVĂRUL

În județul Botoșani, la 5 kilometri de municipiul reședință de județ, pierdut în mijlocul lanurilor de porumb, se află unul dintre cele mai…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe