Connect with us

EVENIMENT

Prognoza meteo pe 2 săptămâni: Zile frumoase de toamnă, cu temperaturi generoase. Apoi se răcește și vin ploile

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie a transmis prognoza de vreme pentru următoarele două săptămâni, în perioada 9-22 septembrie 2019.

Conform meteorologilor, în prima parte a intervalului menționat vremea se va menține plăcută, cu temperaturi generoase și soare strălucitor. Apoi, spre sfârșitul săptămânii, temperaturile scad ușor, iar minimele vor coborî până la valori de 6 grade Celsius. Astfel, se va răcori semnificativ, iar dimineața și seara va fi destul de rece. Începând de săptămâna viitoare, punem spune că toamna își intră în drepturi, iar după 15 septembrie temperaturile scad constant. Tot după 15 septembrie sunt așteptate și ploi consistente.

Banat

În prima săptămână, vreme va fi caldă, astfel încât, cu mici variații, media maximelor se va menține în jurul valorii de 28 de grade până în data de 14 septembrie. În 15 și 16 septembrie va fi o răcire, astfel că media maximelor va scădea, apoi va crește ușor și treptat până la sfârșitul celei de a doua săptămâni, când se va ajunge la o medie de 24…25 de grade. Media minimelor termice va scădea în prima zi de la 17 grade până în jurul a 14 grade, valoare ce se va menține până pe 14 septembrie. Apoi se va produce o nouă scădere, în 16 și 17 septembrie spre 8 grade, ulterior urmând o creștere ușoară și treptată până la finalul intervalului de prognoză, spre 11 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor, izolat însemnate cantitativ va fi ridicată în intervalele 9-10 și 14-17 septembrie.

Crișana

Vreme va fi caldă în prima săptămână, astfel că temperaturile maxime vor crește ușor, de la o medie în jur de 26 de grade, în primele două zile, spre 28 de grade în data de 11 septembrie, urmând ca până în 14 septembrie să oscileze în jurul a 27 de grade. În 15 și 16 septembrie va fi o răcire, astfel că media maximelor va fi în scădere, apoi va crește ușor și treptat până la sfârșitul celei de a doua săptămâni de prognoză, când se va ajunge la o medie în jur de 24 de grade. Media minimelor termice va scădea în primele două zile de la 16 grade până în jurul a 13 grade, valoare ce se va menține până spre sfârșitul săptămânii. Se va produce o nouă scădere, în 15 și 16 septembrie, spre 7 grade, ulterior această medie urmând să crească treptat, până la finalul intervalului, spre 10 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor, izolat însemnate cantitativ va fi mai ridicată în intervalele 9-10, 12-13 și 14-17 septembrie.

Transilvania

În prima săptămână, vreme va fi caldă, astfel încât, cu mici variații, media maximelor se va menține în jurul valorii de 27 de grade până în data de 14 septembrie. În 15 și 16 septembrie va fi o răcire, astfel că media maximelor va scădea, apoi va crește ușor și treptat până la sfârșitul celei de a doua săptămâni, când se va ajunge la o medie în jurul a 22 de grade. Media minimelor termice se va menține în jurul a 11 grade până pe 15 septembrie. În 16 și 17 septembrie se va produce o scădere, spre 5 grade, ulterior urmând o creștere ușoară și treptată, până la finalul intervalului, spre 7 grade.

Probabilitatea pentru apariția ploilor, în general slabe va fi mai ridicată în intervalul 14- 17 septembrie.

Maramureș

Prima săptămână va fi caracterizată de un regim termic mai cald decât în mod obișnuit în această perioadă, media maximelor oscilând ușor în jurul a 27 de grade. În cea de a doua săptămână, după o răcire în intervalul 15-17 septembrie se vor înregistra temperaturi maxime, în medie la nivelul regiunii, de 22…23 de grade, valori apropiate de cele normale. Media minimelor termice se va situa între 12 și 14 grade până pe 15 septembrie. Apoi, după o scădere, spre 6 grade în 16 și 17 septembrie, această medie va oscila ușor în jurul a 8 grade până la finalul intervalului celor două săptămâni.

Probabilitatea de apariție a ploilor, izolat însemnate cantitativ va fi ridicată în intervalele 9-10 și 14-17 septembrie.

Moldova

În prima săptămână, vreme va fi caldă, astfel încât, cu mici variații, media maximelor se va menține în jurul valorii de 27 de grade până în data de 14 septembrie. În 15 și 16 septembrie va fi o răcire, astfel că media maximelor va scădea, apoi va crește ușor și treptat până la sfârșitul celei de a doua săptămâni, când se va ajunge la o medie regională de 22 de grade. Media minimelor termice se va menține în jurul a 13 grade până pe 15 septembrie. În 16 și 17 septembrie se va produce o scădere, spre 8 grade, ulterior urmând o creștere ușoară și treptată, până la finalul celei de-a doua săptămâni, spre 10 grade.

Probabilitatea pentru apariția ploilor, în general slabe va fi mai ridicată în intervalul 14- 18 septembrie.

Dobrogea

Vremea va fi caldă în primele șase zile, cu o medie a temperaturilor maxime de 27 de grade, după care în intervalul 15-17 septembrie se va răcori, astfel că media va scădea spre 19 grade. Ulterior, până pe 22 septembrie, valorile termice diurne vor crește ușor și treptat, în medie, spre 23 de grade. Media minimelor termice se va situa în prima săptămână în jurul valorii de 17 grade, iar apoi va fi cuprinsă, în general, între 12 și 14 grade, exceptând nopțile de 17 și 18 septembrie, când ea va fi mai scăzută, în jurul a 10…11 grade.

Probabilitatea pentru apariția ploilor, în general slabe va fi mai ridicată în intervalul 14-17 septembrie.

Muntenia

În prima săptămână, vreme va fi caldă, astfel încât, cu mici variații, media maximelor se va menține în jurul valorii de 29 de grade până în data de 14 septembrie. În 15 și 16 septembrie va fi o răcire, astfel că media maximelor va scădea, apoi va crește ușor și treptat până la sfârșitul celei de a doua săptămâni, când se va ajunge la o medie de 25…26 de grade. Media minimelor termice se va menține în jurul a 14 grade până pe 15 septembrie. În 16 și 17 septembrie se va produce o scădere, spre 9 grade, ulterior urmând o creștere ușoară și treptată, până la finalul intervalului, spre 11 grade.

Probabilitatea pentru apariția ploilor, izolat însemnate cantitativ va fi mai ridicată în intervalul 16-17 septembrie.

Oltenia

În prima săptămână, vreme va fi caldă, astfel încât, cu mici variații, media maximelor se va menține în jurul valorii de 28 de grade până în data de 14 septembrie. În 15 și 16 septembrie va fi o răcire, astfel că media maximelor va scădea, apoi va crește ușor și treptat până la sfârșitul celei de a doua săptămâni, când se va ajunge la o medie de 25…26 de grade. Media minimelor termice se va menține în jurul a 15 grade până pe 15 septembrie. În 16 și 17 septembrie se va produce o scădere, spre 9 grade, ulterior urmând o creștere ușoară și treptată, până la finalul intervalului, spre 11 grade.

Probabilitatea pentru apariția ploilor, în general slabe va fi mai ridicată în intervalul 15- 17 septembrie.

La munte

Regimul termic va marca o scădere în intervalul 15-17 septembrie, dar până atunci media temperaturilor maxime se va situa în jurul a 17 grade. În intervalul 18-22 septembrie se estimează o creștere treptata a acestei medii spre 14 grade. Temperaturile minime vor ajunge de la valori, în medie, de 8 grade în prima săptămână, până la 1…2 grade în intervalul 16-18 septembrie, urmând ca pînă pe 22 septembrie această medie să crească spre 5 grade.

Probabilitatea pentru apariția ploilor, local însemnate cantitativ va fi mai ridicată în intervalul 14-18 septembrie.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Șapte elevi de la Liceul de Arte din Alba Iulia au obținut premii importante la Olimpiada națională de interpretare 2024

Publicat

Șapte elevi de la liceul de arte din alba iulia

Șapte elevi de la Liceul de Arte din Alba Iulia au obținut premii importante la Olimpiada națională de interpretare și studii teoretice muzicale din anul 2024. Aceștia au participat la faza națională de la Craiova, în perioada 17-21 aprilie.

Rezultatele obținute de elevii Liceului de Arte ”Regina Maria” din Alba Iulia au fost prezentate de reprezentanții unității de învățământ.

Este vorba despre Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală, Vocală și Studii…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Absolvenții de liceu își vor putea mări nota la cel puțin una dintre probele de Bacalaureat. Care este varianta propusă

Publicat

evaluare națională și bacalaureat 2024: profesorii nu vor mai corecta

Absolvenții de liceu își vor putea mări nota la cel puțin una dintre probele de Bacalaureat. Un proiect în acest sens a fost depus la Parlament. Acesta modifică Legea învățământului preuniversitar.

Opțiunea pentru majorarea notei o vor avea absolvenții de liceu care aleg, la cerere, să participe la o nouă sesiune de examen. După reexaminarea pentru mărirea notei, aceasta se modifică doar dacă este mai mare față de cea inițială.

Inițiatorii proiectului susțin că…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

O elevă a căzut de la etaj la o școală din Cluj-Napoca. Tânăra a fost transportată de urgență la spital

Publicat

smurd 1 e1645038611537.jpg

O elevă de aproximtiv 16 ani a căzut, luni, de la etajul I al școlii la care învață. Un echipaj SMURD a transportat-o la spital cu multiple traumatisme.

Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca, alături de un echipaj SMURD, tip terapie intensivă mobilă, au intervenit pentru a acorda asistență medicală de urgență tinerei, elevă la Liceul de Arte Plastice.

O elevă a căzut de la etaj la o școală din Cluj-Napoca. Tânăra a fost transportată de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Mircea Hava: Votul din 9 iunie, mai important ca oricând. Europenii înțeleg mai bine importanța Uniunii și instituțiilor europene

Publicat

mircea hava: votul din 9 iunie, mai important ca oricând.

Comunicat Mircea Hava: ”Votul din 9 iunie este mai important ca oricând, iar europenii înțeleg mai bine importanța Uniunii și a instituțiilor europene

Ultimul sondaj Eurobarometru arată că cetățenii Uniunii Europene înțeleg importanța alegerilor din iunie, nu doar ca parte a unui proces democratic funcțional, dar mai ales în cheia situației geopolitice actuale și a provocărilor la care trebuie să facem față, împreună.

E un lucru firesc și îmbucurător, e dovada că…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe