Connect with us

EVENIMENT

Prognoza METEO pe două săptămâni. Cum va fi VREMEA până în 10 noiembrie și cât de mult scad temperaturile

Publicattoamna

Temperaturile minime vor avea valori de minus 2 grade în Transilvania, Maramureș și Moldova, sunt vremea se va răci treptat odată cu apariția ploilor, arată prognoza emisă de Administrația Națională de Meteorologie pentru intervalul 29 noiembrie – 10 noiembrie.

Citește și METEO: Vin ninsorile! Un val de aer polar ajunge în România, în următoarele zile

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Din data de 29 octombrie, vremea se va răci accentuat, iar temperaturile vor deveni treptat apropiate de normalul perioadei, spun meteorologii.

Astfel, temperaturile maxime vor scădea de la o medie de 14 – 17 grade în 29 octombrie la 10 – 12 grade în intervalul 30 octombrie – 1 noiembrie. Ulterior, este estimată o încălzire treptată a vremii, în special în perioada 4-8 noiembrie, când sunt anunțate maxime de 16 – 19 grade.

Și valorile nocturne ale temperaturii aerului vor înregistra o scădere semnificativă, astfel că la sfârșitul lunii octombrie și începutul lui noiembrie minimele se vor situa în medie între 2 și 4 grade, urmând ca în cea de-a doua săptămână de prognoză să crească la valori de 4 – 8 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în data de 29 octombrie și din nou în perioadele 2-3 noiembrie și 6-8 noiembrie.

Prognoza meteo pentru Crișana, până în 10 noiembrie

Din data de 29 octombrie, răcirea accentuată a vremii va determina înregistrarea unor temperaturi apropiate de normalul perioadei. Astfel, maximele diurne vor scădea de la o medie de 13 – 15 grade în 29 octombrie la 10 – 12 grade în intervalul 30 octombrie – 1 noiembrie.

Ulterior, este estimată o încălzire treptată a vremii, în primele 10 zile ale lunii noiembrie, în special în perioada 4-8 noiembrie, când sunt prognozate maxime de 15 – 19 grade.

O evoluție similară vor avea și valorile nocturne ale temperaturii aerului, cu o scădere bruscă și semnificativă, astfel că la sfârșitul lunii octombrie și începutul lui noiembrie minimele se vor situa în medie între 0 și 3 grade, urmând ca în cea de-a doua săptămână de prognoză să crească la valori de 3 – 7 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în data de 29 octombrie și din nou în perioadele 2-3 noiembrie și 6-8 noiembrie.

Vremea mai rece în Transilvania

După data de 29 octombrie, temperaturile maxime în Transilvania vor scădea de la o medie de 13 – 15 grade în 29 octombrie la 8 – 12 grade în intervalul 30 octombrie – 2 noiembrie.

Mai apoi, vremea se va încălzi treptat, maximele urmând să se încadreze între 12 și 16 grade Celsius.

Și în Transilvania, temperaturile minime vor scădea brusc, astfel că la sfârșitul lunii octombrie și începutul lui noiembrie minimele se vor situa în medie între minus 2 și 2 grade, urmând ca în cea de-a doua săptămână de prognoză să crească la valori de 2 – 5 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în data de 29 octombrie și din nou în perioadele 2-3 noiembrie și 6-8 noiembrie.

Temperaturi în scădere și în Maramureș

Vremea se va răci accentuat începând din 29 noiembrie. Astfel, maximele vor scădea de la o medie de 12 – 14 grade la 9- 12 grade în intervalul 30 octombrie – 2 noiembrie.

Ulterior, este estimată o încălzire treptată a vremii, determinând un ecart termic cu valori peste cele normale în prima decadă a lunii noiembrie, în special în perioada 4-8 noiembrie, când sunt prognozate maxime de 14 – 17 grade.

Aceeași evoluție o vor avea și valorile nocturne ale temperaturii aerului, cu o scădere bruscă și semnificativă, astfel că la sfârșitul lunii octombrie și începutul lui noiembrie minimele se vor situa în medie între -2 și 2 grade, urmând ca în cea de-a doua săptămână de prognoză să crească la valori de 3…7 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în data de 29 octombrie și din nou după data de 2 noiembrie.

Vremea în Moldova în următoarele două săptămâni

Începând din 29 octombrie, în Moldova, temperaturile maxime vor scădea de la o medie de 11 – 14 grade în 29 octombrie la 7 – 10 grade în intervalul 30 octombrie – 2 noiembrie.

Ulterior, este estimată o încălzire treptată a vremii, determinând un ecart termic diurn de 10 – 13 grade, mediat regional. O evoluție similară vor avea și valorile nocturne ale temperaturii aerului, cu o scădere bruscă și semnificativă, astfel că la sfârșitul lunii octombrie și începutul lui noiembrie minimele se vor situa în medie între minus 2 și 2 grade, urmând ca în cea de-a doua săptămână de prognoză să crească la valori de 2 – 6 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în data de 29 octombrie și din nou în perioadele 3-4 noiembrie și 6-8 noiembrie.

Vremea în Dobrogea

Începând din data de 30 octombrie, răcirea accentuată a vremii va determina înregistrarea unor temperaturi sub cele normale ale perioadei. Astfel, maximele diurne vor scădea de la o medie de 16…17 grade în 29 octombrie la 9…12 grade în intervalul 30 octombrie – 1 noiembrie.

Ulterior, este estimată o încălzire treptată a vremii, determinând un ecart termic cu valori peste cele normale în prima decadă a lunii noiembrie, în special în perioada 4-8 noiembrie, când sunt prognozate maxime de 14…18 grade.

O evoluție similară vor avea și valorile nocturne ale temperaturii aerului, cu o scădere bruscă și semnificativă, astfel că la sfârșitul lunii octombrie și începutul lui noiembrie minimele se vor situa în medie între 2 și 6 grade, urmând ca în cea de-a doua săptămână de prognoză să crească la valori de 6 – 8 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în data de 30 octombrie și din nou în perioada 3-4 noiembrie.

Prognoza meteo pentru Muntenia

Din data de 30 octombrie, răcirea accentuată a vremii va determina înregistrarea unor temperaturi în general sub limitele climatologic specifice perioadei. Astfel, maximele diurne vor scădea de la o medie de 17…19 grade în 29 octombrie la 8…12 grade în intervalul 30 octombrie – 1 noiembrie.

Ulterior, este estimată o încălzire treptată a vremii, determinând un ecart termic cu valori peste cele normale în prima decadă a lunii noiembrie, în special în perioada 4-8 noiembrie, când sunt prognozate maxime de 14…16 grade.

O evoluție similară vor avea și valorile nocturne ale temperaturii aerului, cu o scădere bruscă și semnificativă, astfel că la sfârșitul lunii octombrie și începutul lui noiembrie minimele se vor situa în medie între 2 și 5 grade, urmând ca în cea de-a doua săptămână de prognoză să crească la valori de 4…8 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în data de 30 octombrie și din nou în perioadele 3-4 noiembrie și 6-8 noiembrie.

Vremea în Oltenia

Din data de 30 octombrie, răcirea accentuată a vremii va determina înregistrarea unor temperaturi în general sub limitele climatologic specifice perioadei. Astfel, maximele diurne vor scădea de la o medie de 18…20 de grade în 29 octombrie la 9…12 grade în intervalul 30 octombrie – 1 noiembrie.

Ulterior, este estimată o încălzire treptată a vremii, determinând un ecart termic cu valori apropiate și chiar peste cele normale în prima decadă a lunii noiembrie, în special în perioada 4-8 noiembrie, când sunt prognozate maxime de 15 – 17 grade.

O evoluție similară vor avea și valorile nocturne ale temperaturii aerului, cu o scădere bruscă și semnificativă, astfel că la sfârșitul lunii octombrie și începutul lui noiembrie minimele se vor situa în medie între 2 și 6 grade, urmând ca în cea de-a doua săptămână de prognoză să crească la valori de 5…8 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în jurul datei de 30 octombrie și din nou în perioadele 3-4 noiembrie și 6-7 noiembrie.

Vremea la munte

Din data de 29 octombrie, vremea se va răci accentuat, determinând înregistrarea unor temperaturi în general sub cele normale ale perioadei. Astfel, maximele diurne vor scădea de la o medie de 8…12 grade în 29 octombrie la 1…6 grade în intervalul 30 octombrie – 1 noiembrie.

Ulterior, este estimată o încălzire treptată a vremii, determinând un ecart termic cu valori peste cele obișnuite în prima decadă a lunii noiembrie, fiind prognozate maxime în medie de 5…10 grade.

O evoluție similară vor avea și valorile nocturne ale temperaturii aerului, cu o scădere bruscă și semnificativă, astfel că la sfârșitul lunii octombrie și începutul lui noiembrie minimele vor fi negative în toată zona, în medie între -8 și -2 grade, urmând ca în cea de-a doua săptămână de prognoză să crească la valori de -2…4 grade.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată în perioada 29…30 octombrie, atunci când -mai ales la altitudini de peste 1400 m- vor predomina ninsorile și din nou în perioadele 2-4 noiembrie și 6-8 noiembrie.


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


EVENIMENT

Decizie în cazul poliţiştilor acuzați de intervenția brutală din Pitești

Publicat

Curtea de Apel Piteşti a decis, joi, să înlocuiască măsura arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu pentru cei doi agenţi de poliţie cercetaţi pentru purtare abuzivă şi lovituri cauzatoare de moarte în cazul bărbatului care a decedat în timp ce era evacuat de pe o terasă.

Instanţa a admis contestaţiile celor doi inculpaţi aflaţi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, desfiinţând în totalitate încheierea penală din data de 19 aprilie pronunţată de Tribunalul Argeş.

“Înlocuieşte măsura arestării preventive a inculpaţilor Florea Ilie şi Drăghici Daniel-Petruţ cu măsura arestului la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile, de la 22.04.2021 până la 21.05.2021, inclusiv”, se arată în încheierea de şedinţă.

Pe durata arestului la domiciliu, cei doi au o serie obligaţii, printre care să se prezinte în faţa organului de urmărire penală şi a instanţei de judecată ori de câte ori sunt chemaţi şi să nu comunice între ei, cu membrii familiei victimei şi cu martorii.

Tribunalul Argeş hotărâse, luni, arestarea preventivă a celor doi agenţi de poliţie pentru o perioadă de 30 de zile, măsura fiind contestată la Curtea de Apel Piteşti.

Cei doi poliţişti au fost reţinuţi duminică, fiind cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de purtare abuzivă şi loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.

Un jandarm implicat în acelaşi caz a fost reţinut miercuri, pentru 24 de ore, de procurorii Parchetului Militar Bucureşti.

Procurorii militari au anunţat că au preluat de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş dosarul în care doi poliţişti au fost arestaţi preventiv pentru săvârşirea infracţiunilor de purtare abuzivă şi loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Motivul preluării l-a constituit implicarea a doi jandarmi în evacuarea în forţă a bărbatului care a decedat.

Moartea bărbatului care a decedat în timp ce era evacuat de poliţişti de pe o terasă din municipiul Piteşti a fost violentă, survenită în urma unui politraumatism, iar cauza imediată de deces a fost asfixia mecanică, a declarat, duminică, şeful Serviciului de Medicină Legală Argeş, doctorul Dan Manu, care a prezentat rezultatele preliminare ale autopsiei.

“Am constatat că moartea a fost violentă, survenită în urma unui politraumatism, iar cauza imediată de deces a fost asfixia mecanică, iar ca mecanism generator a fost comprimarea părţilor moi ale gâtului şi ale toracelui”, a precizat Dan Manu.

În urma evenimentului de vineri, în cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă şi ucidere din culpă, iar cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş.

Un bărbat de 63 de ani a intrat în stop cardio-respirator şi a decedat, vineri, în timp ce era evacuat de poliţişti de pe o terasă din municipiul Piteşti, unde izbucnise un incendiu. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

O țară iubită de români a fost introdusă pe lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat

Publicat

Grecia a fost introdusă, joi, pe lista actualizată a țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Cei care vin din țările cu risc crescut intră în carantină, cu excepția persoanelor vaccinate sau a celor care au avut COVID în ultimele 3 luni.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat în ședința de joi lista statelor și zonelor considerate de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie carantina persoanelor care sosesc în România.

Țările de pe lista actualizată sunt:

 1. Uruguay,
 2. Bermuda,
 3. Curaçao,
 4. Cipru,
 5. Turcia,
 6. Bahrain,
 7. Suedia,
 8. Puerto Rico,
 9. Andorra,
 10. San Marino,
 11. Franța,
 12. Croatia,
 13. Argentina,
 14. Polonia,
 15. Ungaria,
 16. Serbia,
 17. Macedonia de Nord,
 18. Aruba,
 19. Estonia,
 20. Olanda,
 21. Slovenia,
 22. Seychelles,
 23. Bosnia si Herțegovina,
 24. Chile,
 25. Lituania,
 26. Iordania,
 27. Iordania,
 28. Muntenegru,
 29. Bulgaria,
 30. Capul Verde,
 31. Kuweit,
 32. Cehia,
 33. Qatar,
 34. Liban,
 35. Brazilia,
 36. Ucraina,
 37. Kosovo,
 38. Belgia,
 39. Paraguay,
 40. Luxemburg,
 41. Columbia,
 42. Armenia,
 43. Austria,
 44. Letonia,
 45. Grecia,
 46. Mongolia,
 47. Iran,
 48. Liechtenstein,
 49. Peru,
 50. Italia,
 51. Oman,
 52. Maldive,
 53. Germania,
 54. Canada,
 55. Elveția,
 56. Insulele Bonaire,
 57. Saint Eustatius si Saba,
 58. Georgia,
 59. Azerbaidjan,
 60. Statele Unite ale Americii,
 61. Costa Rica
 62. Africa de Sud.

Carantina pentru persoanele care sosesc din aceste state are câteva excepții:

– au efectuat vaccinul împotriva virusului SARS-CoV-2, inclusiv cea de a 2-a doze și au trecut cel puțin 10 zile de la data acesteia până la data intrării în România

– au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 90 de zile anterioare intrării în țară, fapt dovedit prin documente medicale (ex : test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare din spital sau test care să dovedească prezența de anticorpi de tip IgG efectuat cu maxim 14 zile anterior intrării în țară) și au trecut cel puțin 14 zile de la data confirmării până la data intrarării în țară

– rămân pe teritoriul național pentru o perioadă mai mică de 3 zile (72 de ore) și prezintă un test negativ pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea intrării pe teritoriul național. MEDIAFAX

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Dezastru pe o șosea din Hunedoara. Doi oameni au murit

Publicat

Grav accident rutier joi după-amiază pe DN 68, în localitatea Breazova, județul Hunedoara.

Polițiștii au stabilit că un bărbat de 54 de ani, din municipiul Lupeni, care conducea un autoturism din direcția Hațeg -Oțelul Roșu, a pătruns pe sensul opus de mers, unde a intrat în coliziune frontală cu un autotren condus de un bărbat în vârstă de 40 de ani, din municipiul Turda, județul Cluj.

În urma impactului, șoferul de 54 de ani și o pasageră de 51 de ani, din Lupeni au murit.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal.

SAJ Hunedoara precizează că șoferul TIR-ului a suferit un atac de panică.

Citește mai departe

EVENIMENT

De când prevede Germania accesul tuturor adulţilor la vaccinurile anti-COVID-19

Publicat

steag germania

Germania prevede un acces la vaccinurile anti-COVID19 pentru toţi adulţii începând din iunie, a declarat joi ministrul Sănătăţii, Jens Spahn, relatează AFP.

“Cred că vom putea ridica prioritatea (accesul la vaccinuri în funcţie de vârstă sau de eventuale comorbidităţi) în iunie”, a spus Jens Spahn în camera superioară a Parlamentului german.

Înainte de acest termen, “în luna mai va fi rândul grupului prioritar 3 (cei peste 60 de ani şi persoanele cu anumite patologii) pentru vaccinări”, a spus Spahn, adăugând că “numeroase grupuri profesionale” vor avea acces la vaccinuri începând cu luna viitoare.

Peste 17,9 milioane de persoane din Germania au primit cel puţin o doză până miercuri, potrivit Ministerului Sănătăţii. Circa 5,7 milioane de persoane au primit ambele doze, adică 6,9% din populaţia totală.

Ministrul Jens Spahn, criticat la începutul anului pentru începuturile timide ale campaniei de vaccinare în Germania, a salutat ritmul de vaccinare a persoanelor în vârstă, în special a celor din căminele de bătrâni.

În prezent, doar 3% din noile infectări cu coronavirus sunt înregistrate în căminele de bătrâni, faţă de 50% înainte de începerea campaniei de vaccinare, potrivit ministrului Sănătăţii.AGERPRES

Citește mai departe