EVENIMENT
Prognoza meteo pentru a doua jumătate a lunii august. Când se mai răcorește si care sunt zonele vizate de ploi

Vremea va avea variaţii semnificative pe parcursul următoarelor două săptămâni (17 – 30 august), cu o medie a valorile termice diurne de cel mult 32 de grade Celsius, în regiunile Moldovei şi Olteniei, şi de 33 de grade în Muntenia, în timp ce probabilitatea pentru apariţia precipitaţiilor se va menţine ridicată în această săptămână, precum şi spre sfârşitul lunii august, reiese din prognoza Administraţiei Naţionale de Meterorologie (ANM), valabilă pentru perioada 17 – 30 august.
În zona Banatului, regimul termic diurn în intervalul de prognoză va prezenta variaţii semnificative. În primele două zile vremea va fi călduroasă, iar media temperaturilor maxime va fi de 30 de grade. În 19 şi 20 august se va răci, astfel maximele la nivelul regiunii vor fi de 24 – 26 de grade, caracterizând o vreme răcoroasă. După acest interval, valorile termice diurne vor fi apropiate de normalul climatologic, media acestora urmând să oscileze între 28 şi 31 de grade Celsius. Media valorilor minime de temperatură va fi cuprinsă între 15 şi 18 grade. În 18 şi 19 august, instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi vor fi averse, local, însemnate cantitativ. După acest interval probabilitate pentru precipitaţii va fi mai ridicată în intervalul 23 – 25 august şi, din nou, spre finalul lunii.
În Crişana, intervalul va debuta cu vreme călduroasă la câmpie, media temperaturilor maxime urmând să fi apropiată de 30 de grade. Ulterior pe fondul accentuării instabilităţii atmosferice, se va răci, iar media regională a temperaturilor maxime va scădea la 24 – 26 de grade. După acest interval, se va încălzi, iar până la finalul intervalului, cu mici variaţii, media valorilor maxime va fi cuprinsă între 27 şi 30 de grade. Media valorilor minime de temperatură va fi cuprinsă între 14 şi 17 grade. În intervalul 18 – 20 august vor fi averse local însemnate cantitativ, iar ulterior probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în intervalul 23 – 25 august şi spre finalul lunii.
În Transilvania, media regională a temperaturilor maxime va fi cuprinsă, în general, între 26 şi 29 de grade, cu cele mai scăzute valori în intervalul 19 – 21 august şi în jurul datei de 25 august. Zile călduroase în zona joasă a regiunii, cu maxime în jur de 30 de grade vor fi în 18 august, 23 august şi după 27 august. Temperaturile minime nu vor avea variaţii semnificative pe parcursul celor două săptămâni de prognoză şi se vor situa, în medie, între 12 şi 15 grade. Probabilitatea pentru averse pe arii mai extinse va fi mai ridicată în intervalul 18 – 20 august şi în jurul datei de 24 august. În restul intervalului, fenomene asociate instabilităţii vor fi pe arii mai restrânse îndeosebi în zonele montane.
În Maramureş, la începutul intervalului, media valorilor termice diurne va fi în jur de 28 de grade, însă în perioada 19 – 21 august pe fondul accentuării instabilităţii atmosferice se va răci uşor până spre maxime de 25 – 26 de grade. Ulterior, regimul temperaturilor maxime va prezenta variaţii în jurul normelor climatologice. Pentru zilele de 22 şi 23 august şi spre finalul lunii sunt prognozate maxime termice în jur de 28 de grade, iar în restul intervalului, media acestora va fi de 26 de grade. Media temperaturile minime pe parcursul întregului interval, va fi cuprinsă între 14 şi 16 grade. Averse pe arii mai extinse sunt prognozate în intervalul 18 – 20 august şi în jurul datei de 24 august. În restul intervalului, fenomene asociate instabilităţii vor fi pe arii mai restrânse.
În Moldova, în cea mai mare parte a intervalului, vremea va fi călduroasă, cu o medie regională a temperaturilor maxime de 30 – 32 de grade. Tendinţa valorilor minime de temperatură va fi de creştere uşoară în prima săptămână, de la o medie de 14 – 15 grade, până spre 17 – 18 grade, iar pentru a doua săptămână sunt prognozate minime în jur de 16 grade. Regimul pluviometric se va menţine în general deficitar, dar probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în 20 şi 21 august şi în jurul datei de 24 august.
În Dobrogea, până în 21 august, vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel media temperaturilor maxime va creşte treptat spre 30 – 31 de grade. Ulterior acestei date nu vor fi variaţii semnificative, iar până spre finalul lunii august, vremea va fi călduroasă, cu o medie regională a temperaturilor maxime în jur de 30 de grade. Temperaturile minime vor avea o evoluţie asemănătoare. În primele zile, tendinţa va fi de creştere, de la o medie de 16 – 17 grade, până spre 20 de grade în ziua de 22 august, iar apoi se va înregistra o scădere uşoară, la 19 grade, valoare medie ce se va menţine până la sfârşitul intervalului. Ploi de scurtă durată vor fi posibile în jurul datei de 20 august şi după data de 24 august.
În Muntenia, deşi vor fi unele variaţii în evoluţia valorilor termice diurne, vremea va fi călduroasă pe tot parcursul celor două săptămâni de prognoză, chiar caniculară, pe arii restrânse în zonele de câmpie. Media valorilor maxime, va fi cuprinsă între 30 şi 33 de grade, cele mai ridicate temperaturi urmând să se înregistreze în 22 şi 23 august, dar şi după data de 27 august. Temperaturile minime vor fi în jur de 15 grade în primele două zile, apoi vor creşte uşor spre 16 – 18 grade, medie ce se va menţine fără variaţii importante până la finalul celor două săptămâni de prognoză. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în perioada 19 – 21 august şi în jurul datei 24 august.
În Oltenia, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a intervalului de prognoză. Media regională a valorilor maxime va fi de 30 – 32 de grade, cu excepţia zilelor de 19 şi 20 august, când va scădea la 28 de grade. Media temperaturilor minime se va menţine fără variaţii importante în jurul valorii de 17 grade. Vor fi averse în intervalul 18 – 20 august, iar în restul intervalului doar pe arii restrânse şi cu o probabilitate mai mare în jurul datei de 24 august.
La munte, până la finalul lunii august, nu sunt prognozate variaţii semnificative în regimul temperaturii. Valorile termice maxime, mediate la nivelul zonei, vor fi de 18 – 20 de grade, iar minimele în jur de 11 grade Celsius. Instabilitatea atmosferică va fi mai accentuată în intervalul 18 – 21 august şi în jurul datei de 24 august când aversele vor fi local însemnate cantitativ. AGERPRES
EVENIMENT
Dr. Andrei Coșeriu, specialist în chirurgie plastică și reparatorie, acum la Clinica Doctor Cibu din Alba Iulia (P)

Chirurgia plastică este o specializare foarte complexă ce acoperă o plajă largă de intervenții reconstructive și estetice de remodelare facială și corporală.
Domnul doctor Andrei Coșeriu este chirurg plastician specializat în chirurgia feței, sânilor și a sechelelor post-bariatrice.
După mai mulți ani formatori petrecuți în centrul universitar Cluj-Napoca, acesta și-a desăvârșit activitatea profesională în străinătate, lucrând în centre chirurgicale de referință…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Doi clujeni, în conducerea Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei. Acțiuni pentru schimbarea actualei Constituții

Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei (ANRM), principala organizație non-guvernamentală dedicată ideii monarhice din România, s-a întrunit recent la Biblioteca Națională a României, sala Doina Cornea, pentru congresul membrilor săi, la care au participat și invitați dornici să cunoască modalitatea de acțiune și perspectiva restaurării formei tradiționale de guvernământ, monarhia constituțională, în viitorul apropiat.
În cadrul congresului a fost…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
VIDEO: Angajat al Primăriei Jidvei, condamnat pentru că făcea rachiu și coniac de casă: Cum ”s-a trezit” cu poliția în pivniță

Un bărbat din Jidvei, angajat al primăriei, a fost recent condamnat de magistrații Judecătoriei Blaj. Motivul pentru care a ajuns în fața instanței a fost detaliat de magistrați în motivarea instanței.
Mai exact, bărbatul producea alcool acasă, în gospodăria sa, iar apoi îl vindea. Din câte se pare acesta făcea coniac și rachiu de casă pe care le vindea fără a avea documente legale. În data de 26 iunie 2025, magistrații Judecătoriei Blaj l-au condamnat pe bărbat, în…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Tarife mai mari pentru transport cu autobuzul pe mai multe trasee din Alba. Care vor fi noile prețuri la bilete și abonamente

Transportul cu autobuzul va fi mai scump pe mai multe trasee din județul Alba. Sunt propuse noi prețuri la bilete și abonamente.
Este vorba despre trasee operate de firma Excelent Trans, în zonele Aiud, Ocna Mureș și Blaj.
Propunerea intră la aprobare în ședința Consiliului Județean Alba din 7 iulie.
Sunt vizate traseele:
- cod 11: Aiud-Ponor-Geogel
- cod 13: Aiud-Hopârta-Turdaș
- cod 14: Aiud-Beța
- cod 18: Aiud-Mirăslău-Lopadea Veche
- cod 22: Ocna Mureș-Noșlac-Găbud
- cod 23: Ocna…
Citește mai mult pe Alba24.ro