Connect with us

EVENIMENT

Prognoza meteo pentru perioada 3 – 9 august: O săptămână cu temperaturi peste normalul perioadei și precipitații puține

PublicatNe așteaptă o săptămână cu vreme caldă la nivelul întregii țări, mai accentuat prin Oltenia, Muntenia, iar la începutul săptămânii o vreme aproape caniculară prin Transilvania, nordul Moldovei, sudul extrem al Olteniei. Din păcate, ploile vor fi nesemnificative, prezente mai ales prin vestul țării.

Luni, 3 august:

Vorbim de o zi caldă la nivelul întregii țări, cu abateri termice cuprinse între +1 spre +3 grade, doar prin zonele montane urmând să avem temperaturi normale pentru data din calendar.

Ploile vor lipsi din peisaj.

Marți, 4 august:

Procesul de încălzire continuă, astfel că, prin Transilvania, nordul Moldovei, sudul extrem al Olteniei valorile de temperatură vor fi cu 5 – 7 grade peste normalul perioadei, caracterizând o vreme caniculară. Și prin restul țării temperaturile vor fi cu 2 – 4 grade peste normal, doar prin zona Meridionalilor mai rămânem la valori caracteristice perioadei.

Ploi foarte puține, pe arii restrânse, sunt posibile prin vestul țării.

Miercuri, 5 august:

Se răcește prin Banat, Crișana, Maramureș, zonele montane, unde temperaturile vor fi mai mici decât normalul perioadei și cu 2 – 3 grade, dar și prin restul țării temperaturile mai scad, iar abaterile termice pozitive sunt cu doar 1 – 2 grade mai mari.

Despre ploi vorbim prin Banat, Crișana, Maramureș (5 – 10, 15 l/mp).

Joi, 6 august:

Ziua de joi aduce temperaturi normale în Banat, Crișana, ușor mai scăzute decât normele climatologice prin zonele montane (abateri de –1, –3 grade), respectiv mai ridicate prin Oltenia, Muntenia, Moldova, Dobrogea, Transilvania, Maramureș, cu 1 – 3 grade în plus.

Ploi slabe, posibile pe arii restrânse din vestul Banatului.

Vineri, 7 august:

În Oltenia, Muntenia avem parte de o încălzire evidentă, cu abateri termice pozitive care duc temperaturile cu 3, 4 grade peste normalul perioadei, cald va fi și în restul țării (abateri de +1, +2 grade), doar în zonele montane vorbim de temperaturi normale (cu abateri ușor negative, –1, –2 grade, pe creste).

Ploile ar putea fi prezente prin zonele montane, prin Oltenia (10 – 15 l/mp) și izolat prin Muntenia, Transilvania și Moldova.

Sâmbătă, 8 august:

Nu avem parte de schimbări majore din punct de vedere termic, abateri termice pozitive la nivelul întregii țări (+1 spre +2 grade), mai pronunțate prin Oltenia și Muntenia (+3, +4 grade). Temperaturi normale sau ușor sub norme prin zonele montane.

Condiții să plouă prin nordul Moldovei, prin zonele montane, Oltenia, NV Munteniei, dar și prin Banat și sudul Transilvaniei.

Duminică, 9 august:

Încheiem săptămâna în aceeași notă de vreme caldă, cu temperaturi cu 3- 5 grade peste normalul perioadei prin Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei, Transilvania, Maramureș, iar prin restul țării cu abateri termice pozitive de 1- 2 grade. În zonele montane va fi mai rece decât normalul perioadei, temperaturile fiind cu 1 – 3 grade sub normal.

Ploile sunt prezente prin Banat, Crișana, vestul Meridionalilor, Apuseni și Oltenia.

Vorbim de o săptămână slabă în precipitații, doar prin Banat, Meridionali și Oltenia urmând să se acumuleze un 10 – 15 l/mp.

sursa: prognozemeteo.roPrognoze Meteo – Vremea în România

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

FOTO: Percheziții la locuința unui bărbat din Botoşani, bănuit de contrabandă cu țigări. Mii de țigări în locuința acestuia

Publicat

Poliţiştii de frontieră din Dorohoi au efectuat o percheziție domiciliară la o adresă din municipiul Dorohoi, la un bărbat despre care existau informaţii că are preocupări în sfera contrabandei cu ţigări.

Poliţiştii de frontieră au stabilit că cetăţeanul român L.C. în vârstă 47 de ani, din judeţul Botoşani, desfăşoară activităţi de colectare, depozitare şi comercializare de produse accizabile supuse marcării, cunoscând că acestea provin din contrabandă, obţinând astfel, în mod ilicit, beneficii financiare.

În urma percheziţiei a fost descoperită şi reţinută cantitatea totală de 8.780 de ţigarete diferite mărci, în valoare totală de 4.200 de lei.

Se efectuează cercetări pentru contrabandă, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Totodată, cercetările continuă sub coordonarea procurorului de caz în vederea identificării tuturor persoanelor implicate în activitatea infracţională.

Citește mai departe

EVENIMENT

Atenție, șoferi! Transport agabaritic: Trafic îngreunat pe mai multe artere din Arad

Publicat

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că miercuri, 30 septembrie, începând cu ora 20:00, se va desfășura un transport agabaritic pe traseul PTF Nădlac II – Autostrada A 1 – Autostrada A 11 – DN 7 – Centura Arad – DN 7 – Vladimirescu, județul Arad.

Transportul este format din două camioane cu masa de 100 tone.

Viteza de deplasare va fi adaptată condițiilor de trafic.

În conformitate OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, viteza maximă de deplasare a vehiculelor cu depășiri este de 70 km/oră.

Transportul va fi însoțit pe traseul precizat de echipaje de poliție rutieră, mai informează sursa citată.

Citește mai departe

EVENIMENT

Avertizare meteo: COD PORTOCALIU de ploi abundende în 11 județe și cod Galben în 17 județe din țară

Publicat

nori munte

Administrația Națională de Meteorologie a emis, miercuri, 30 septembrie, mai multe avertizări meteo cod portocaliu și galben de ploi torențiale în mai multe zone din țară. Avertizarea este valabilă până vineri, 2 octombrie, la ora 10:00.

Potrivit meteorologilor, în Maramureș, nord-vestul Transilvaniei, nordul Crișanei, precum și în zona Carpaților Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali va ploua temporar abundent, iar prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 40…70 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

Citește mai departe

EVENIMENT

Patru deţinuţi de la Penitenciarul Spital Bucureşti-Jilava, testați pozitiv pentru COVID-19

Publicat

Patru deţinuţi au fost identificaţi ca fiind pozitivi la testele pentru COVID-19 la Penitenciarul – Spital Bucureşti-Jilava, potrivit unui comunicat al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, transmis, marţi, AGERPRES.

“În urma activităţii de monitorizare medicală şi a colaborării cu Direcţia de Sănătate Publică competentă, la Penitenciarul – Spital Bucureşti-Jilava patru persoane private de libertate au fost identificate ca fiind pozitive la testele efectuate pentru SARS-CoV-2. Acestea nu prezintă simptomatologie specifică COVID-19. Pentru prevenirea oricăror situaţii de risc, administraţia locului de deţinere a întreprins demersuri de testare a tuturor persoanelor private de libertate internate în unitatea penitenciar-spital, rezultatele obţinute fiind negative”, precizează ANP.

Potrivit sursei citate, Penitenciarul – Spital Bucureşti-Jilava asigură conduita terapeutică în aceste cazuri, fiind unitatea sistemului penitenciar desemnată să gestioneze tratarea pacienţilor cu forme uşoare sau medii de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

“Nicio altă unitate subordonată Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor nu mai înregistrează cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în rândul persoanelor custodiate, monitorizarea medicală constantă şi colaborarea cu structurile Ministerului Sănătăţii fiind prevăzute şi aplicate unitar. De asemenea, precizăm că împrejurările contractării virusului de către persoanele private de libertate vor fi stabilite în baza anchetei epidemiologice, proces aflat în curs de derulare”, adaugă ANP. Agerpres

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate