Connect with us

EVENIMENT

Prognoza meteo pentru perioada 3 – 9 august: O săptămână cu temperaturi peste normalul perioadei și precipitații puține

PublicatNe așteaptă o săptămână cu vreme caldă la nivelul întregii țări, mai accentuat prin Oltenia, Muntenia, iar la începutul săptămânii o vreme aproape caniculară prin Transilvania, nordul Moldovei, sudul extrem al Olteniei. Din păcate, ploile vor fi nesemnificative, prezente mai ales prin vestul țării.

Luni, 3 august:

Vorbim de o zi caldă la nivelul întregii țări, cu abateri termice cuprinse între +1 spre +3 grade, doar prin zonele montane urmând să avem temperaturi normale pentru data din calendar.

Ploile vor lipsi din peisaj.

Marți, 4 august:

Procesul de încălzire continuă, astfel că, prin Transilvania, nordul Moldovei, sudul extrem al Olteniei valorile de temperatură vor fi cu 5 – 7 grade peste normalul perioadei, caracterizând o vreme caniculară. Și prin restul țării temperaturile vor fi cu 2 – 4 grade peste normal, doar prin zona Meridionalilor mai rămânem la valori caracteristice perioadei.

Ploi foarte puține, pe arii restrânse, sunt posibile prin vestul țării.

Miercuri, 5 august:

Se răcește prin Banat, Crișana, Maramureș, zonele montane, unde temperaturile vor fi mai mici decât normalul perioadei și cu 2 – 3 grade, dar și prin restul țării temperaturile mai scad, iar abaterile termice pozitive sunt cu doar 1 – 2 grade mai mari.

Despre ploi vorbim prin Banat, Crișana, Maramureș (5 – 10, 15 l/mp).

Joi, 6 august:

Ziua de joi aduce temperaturi normale în Banat, Crișana, ușor mai scăzute decât normele climatologice prin zonele montane (abateri de –1, –3 grade), respectiv mai ridicate prin Oltenia, Muntenia, Moldova, Dobrogea, Transilvania, Maramureș, cu 1 – 3 grade în plus.

Ploi slabe, posibile pe arii restrânse din vestul Banatului.

Vineri, 7 august:

În Oltenia, Muntenia avem parte de o încălzire evidentă, cu abateri termice pozitive care duc temperaturile cu 3, 4 grade peste normalul perioadei, cald va fi și în restul țării (abateri de +1, +2 grade), doar în zonele montane vorbim de temperaturi normale (cu abateri ușor negative, –1, –2 grade, pe creste).

Ploile ar putea fi prezente prin zonele montane, prin Oltenia (10 – 15 l/mp) și izolat prin Muntenia, Transilvania și Moldova.

Sâmbătă, 8 august:

Nu avem parte de schimbări majore din punct de vedere termic, abateri termice pozitive la nivelul întregii țări (+1 spre +2 grade), mai pronunțate prin Oltenia și Muntenia (+3, +4 grade). Temperaturi normale sau ușor sub norme prin zonele montane.

Condiții să plouă prin nordul Moldovei, prin zonele montane, Oltenia, NV Munteniei, dar și prin Banat și sudul Transilvaniei.

Duminică, 9 august:

Încheiem săptămâna în aceeași notă de vreme caldă, cu temperaturi cu 3- 5 grade peste normalul perioadei prin Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei, Transilvania, Maramureș, iar prin restul țării cu abateri termice pozitive de 1- 2 grade. În zonele montane va fi mai rece decât normalul perioadei, temperaturile fiind cu 1 – 3 grade sub normal.

Ploile sunt prezente prin Banat, Crișana, vestul Meridionalilor, Apuseni și Oltenia.

Vorbim de o săptămână slabă în precipitații, doar prin Banat, Meridionali și Oltenia urmând să se acumuleze un 10 – 15 l/mp.

sursa: prognozemeteo.roPrognoze Meteo – Vremea în România

EVENIMENT

FOTO: Șase victime în urma unui accident rutier în județul Constanța. Două persoane sunt încarcerate, inconștiente

Publicat

Șase victime s-au înregistrat joi seară în urma unui accident rutier produs în județul Constanța, la ieșire din localitate.

Conform ISU Dobrogea, la accidentul rutier petrecut la iesire și localitatea Ovidiu intervin pompierii constănțeni cu o autospecială de descarcerare grea, două echipaje de prim ajutor SMURD B și un echipaj terapie intensivă mobilă.

Două autoturisme s-au ciocnit puternic.

În total 6 persoane au fost implicate în accident: două sunt conștiente, ieșite din mașini, două sunt  încarcerate inconștiente, una este lângă mașină semiconștientă, iar șoferul celuilalt vehicul este conștient.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO, VIDEO: Autoturism scăpat de sub control în municipiul Suceava. Șoferul, găsit inconștient lângă mașină

Publicat

Sursă foto: Arhivă

Un autoturism a scăpat de sub control, în urmă cu câteva minute, în municipiul Suceava. Șoferul a fost găsit inconștient lângă mașină.

ISU Suceava anunță că un autoturism a ieșit în afara părții carosabile, în municipiul Suceava.

Nu sunt persoane încarcerate.

Intervin pompierii mitari cu două autospeciale și două ambulanțe SMURD.

Mașina a lovit un pieton, care primește îngrijiri medicale.

De asemenea, șoferul a fost găsit în afara mașinii și este în stare de inconștiență. Acesta a fost preluat de ambulanâa SMURD.

Citește mai departe

EVENIMENT

CNA anunţă oprirea de la difuzare a spoturilor despre vaccinare. Vor fi transmise alte materiale informative

Publicat

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a anunţat radiodifuzorii să nu mai transmită actualele spoturi informative de tip testimonial despre vaccinarea împotriva COVID-19 în România, întrucât vor fi realizate noi materiale pe această temă.

“Consiliul Naţional al Audiovizualului mulţumeşte radiodifuzorilor pentru implicarea în campania de informare a publicului privind procesul de vaccinare prin difuzarea spoturilor aferente. Totodată, având în vedere că Guvernul României a informat CNA că acest proces a intrat deja într-o altă etapă, vă adresăm rugămintea de a opri difuzarea spoturilor informative de tip testimonial realizate pentru această etapă a campaniei de informare”, potrivit unui comunicat transmis, joi, AGERPRES.

CNA precizează că noile materiale informative vor fi transmise către radiodifuzori imediat ce vor fi realizate.

“Vă comunicăm, de asemenea, că ţinând cont de ‘Instrucţiunea CNA nr. 5 din 22.12.2020, referitoare la desfăşurarea în audiovizual a campaniei de informare şi comunicare privind vaccinarea împotriva COVID-19 în România’, vă vom transmite, în vederea difuzării, noile materiale informative imediat ce vor fi realizate”, se mai arată în comunicat. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Femeie lovită de un autoturism pe o stradă din municipiul Constanța

Publicat

Polițiștii rutieri au fost sesizați joi cu privire la producerea unui accident rutier pe bulevardul Mamaia din municipiul Constanța, dinspre strada Nicolae Iorga către strada Ion Rațiu.

Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că impactul s-a produs între un autoturism, condus de un tânăr, de 19 ani, și un pieton.

În urma impactului a rezultat rănirea ușoară a pietonului, o femeie în vârstă de 56 de ani.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

Citește mai departe