Connect with us

EVENIMENT

Prognoza meteo pentru perioada 3 – 9 august: O săptămână cu temperaturi peste normalul perioadei și precipitații puține

PublicatNe așteaptă o săptămână cu vreme caldă la nivelul întregii țări, mai accentuat prin Oltenia, Muntenia, iar la începutul săptămânii o vreme aproape caniculară prin Transilvania, nordul Moldovei, sudul extrem al Olteniei. Din păcate, ploile vor fi nesemnificative, prezente mai ales prin vestul țării.

Luni, 3 august:

Vorbim de o zi caldă la nivelul întregii țări, cu abateri termice cuprinse între +1 spre +3 grade, doar prin zonele montane urmând să avem temperaturi normale pentru data din calendar.

Ploile vor lipsi din peisaj.

Marți, 4 august:

Procesul de încălzire continuă, astfel că, prin Transilvania, nordul Moldovei, sudul extrem al Olteniei valorile de temperatură vor fi cu 5 – 7 grade peste normalul perioadei, caracterizând o vreme caniculară. Și prin restul țării temperaturile vor fi cu 2 – 4 grade peste normal, doar prin zona Meridionalilor mai rămânem la valori caracteristice perioadei.

Ploi foarte puține, pe arii restrânse, sunt posibile prin vestul țării.

Miercuri, 5 august:

Se răcește prin Banat, Crișana, Maramureș, zonele montane, unde temperaturile vor fi mai mici decât normalul perioadei și cu 2 – 3 grade, dar și prin restul țării temperaturile mai scad, iar abaterile termice pozitive sunt cu doar 1 – 2 grade mai mari.

Despre ploi vorbim prin Banat, Crișana, Maramureș (5 – 10, 15 l/mp).

Joi, 6 august:

Ziua de joi aduce temperaturi normale în Banat, Crișana, ușor mai scăzute decât normele climatologice prin zonele montane (abateri de –1, –3 grade), respectiv mai ridicate prin Oltenia, Muntenia, Moldova, Dobrogea, Transilvania, Maramureș, cu 1 – 3 grade în plus.

Ploi slabe, posibile pe arii restrânse din vestul Banatului.

Vineri, 7 august:

În Oltenia, Muntenia avem parte de o încălzire evidentă, cu abateri termice pozitive care duc temperaturile cu 3, 4 grade peste normalul perioadei, cald va fi și în restul țării (abateri de +1, +2 grade), doar în zonele montane vorbim de temperaturi normale (cu abateri ușor negative, –1, –2 grade, pe creste).

Ploile ar putea fi prezente prin zonele montane, prin Oltenia (10 – 15 l/mp) și izolat prin Muntenia, Transilvania și Moldova.

Sâmbătă, 8 august:

Nu avem parte de schimbări majore din punct de vedere termic, abateri termice pozitive la nivelul întregii țări (+1 spre +2 grade), mai pronunțate prin Oltenia și Muntenia (+3, +4 grade). Temperaturi normale sau ușor sub norme prin zonele montane.

Condiții să plouă prin nordul Moldovei, prin zonele montane, Oltenia, NV Munteniei, dar și prin Banat și sudul Transilvaniei.

Duminică, 9 august:

Încheiem săptămâna în aceeași notă de vreme caldă, cu temperaturi cu 3- 5 grade peste normalul perioadei prin Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei, Transilvania, Maramureș, iar prin restul țării cu abateri termice pozitive de 1- 2 grade. În zonele montane va fi mai rece decât normalul perioadei, temperaturile fiind cu 1 – 3 grade sub normal.

Ploile sunt prezente prin Banat, Crișana, vestul Meridionalilor, Apuseni și Oltenia.

Vorbim de o săptămână slabă în precipitații, doar prin Banat, Meridionali și Oltenia urmând să se acumuleze un 10 – 15 l/mp.

sursa: prognozemeteo.roPrognoze Meteo – Vremea în România


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


EVENIMENT

Ministrul sănătății, Cseke Attila, anunță că în București alte două spitale vor deveni exclusiv Covid

Publicat

În cursul acestei săptămâni vor fi operaționalizate două spitale care vor fi trecute exclusiv Covid, este vorba de spitalul Malaxa, care are 100 de paturi din care 9 ATI și 40 de paturi cu oxigen și spitalul Sf. Ioan, cu 200 de paturi din care 15 ATI, a anunțat marți ministrul Cseke Attila.

Ministrul interimar al Sănătății a făcut marți a treia doză de vaccin.

Cseke Attila a anunțat și noi paturi ATI, la spitalul Colentina, 26 de paturi la Cantacuzino și 18 paturi la Colțea.

La spitalul Sf. Ioan va fi operaționalizată și o unitate mobilă cu 8 – 10 paturi. „Pe București vom crește numărul de paturi ATI la aceste două spitale cu 64 de paturi sau mai mult”, a precizat ministrul.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EVENIMENT

O tânără de 28 de ani din județul Timiș, nevaccinată, a murit de COVID-19

Publicat

O tânără de 28 de ani din județul Timiș, nevaccinată, a murit de COVID-19.

Autoritățile au anunțat pentru ultimele 24 de ore 11.049 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 și 208 decese.

Dintre cele 208 decese, unul a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 ani.

Este vorba despre o tânără în vârstă de 28 de ani, din județul Timiș, care prezenta comorbidități și nu era vaccinată.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Un autoturism scăpat de sub control s-a răsturnat pe DN 7, în județul Vâlcea. Două persoane, transportate la spital

Publicat

Un accident rutier a avut loc, marți după-amiază pe DN 7, în județul Vâlcea. Două persoane au fost rănite grav după ce mașina în care se aflau s-a răsturnat.

Potrivit ISU Vâlcea, accidentul rutier s-a produs pe DN 7, în comuna Câineni, sat Câinenii Mici.

Din primele date un autoturism s-a răsturnat cu două persoane blocate, conștiente. Pompierii militari intervin cu o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD.

Cele două victimele au fost scoase, prezintă traumatisme craniene.

Conform sursei citate, cele două victime, cu traumatisme cranio-cerebrale severe au fost transportate la spitalul din Sibiu.

Citește mai departe

EVENIMENT

UPDATE FOTO: Două victime, dintre care una decedată, după ce s-au răsturnat cu tractorul într-o localitate din Vâlcea

Publicat

O persoană se află în stop cardio-respirator după ce s-a răsturnat cu tractorul, marți după-amiază într-o pădure din județul Vâlcea.

Potrivit ISU Vâlcea, accidentul s-a produs în comuna Frâncești, sat Coșani.

UPDATE 2: Bărbatul decedat avea 35 de ani.

UPDATE 1: Au fost două victime, una este conștientă cooperantă.

Din nefericire, pentru bărbatul în stop cardio-respirator a fost declarat decesul de către cadrul medical de pe ambulanța SAJ.

Din primele date, un tractor s-a răsturnat în pădure.

Victimă este în stop cardio-respirator, se efectuează manevre de resuscitare.

Pompierii militari au intervenit cu o ambulantă SMURD, o autospecială de descarcerare și o autospecială de stingere cu modul de descarcerare, iar SAJ cu o ambulanță.

Citește mai departe