Luni, 31 august:

– Încheiem luna august cu valori de temperatură foarte mari pentru data din calendar, abaterile termice pozitive, la nivelul întregii țări, urmând să fie mai mari cu 6 – 8 grade față de normal, iar prin nordul Moldovei, Oltenia și Transilvania, chiar cu 10 grade. O zi cu adevărat de foc, caniculară.

Șanse foarte mici de ploi, izolat, prin zonele montane.

Marți, 01 septembrie:

– Prima zi de toamnă vine cu o răcorire în vestul țării, unde abaterile termice pozitive nu mai trec de un +2, +3 grade față de normalul perioadei, dar în restul țării rămânem cu o vreme deosebit de caldă, caniculară, cu valori termice mai mari cu 8 – 10 grade față de ceea ce ar trebui să avem la început de toamnă.

Ploile vor cuprinde Banatul, Crișana, Maramureșul, Apuseni dar și sud-vestul Olteniei, zone unde se pot acumula și 15 – 20 l/mp.

Miercuri, 02 septembrie:

– Prin Banat, Crișana, Maramureș, Apuseni vorbim de valori de temperatură cu doar 2 – 3 grade peste normalul perioadei, în timp ce în restul țării căldura aproape caniculară nu se domolește, rămânem cu abateri pozitive de la +5 spre +7 grade în plus față de valorile caracteristice începutului de septembrie.

Despre ploi vorbim prin zonele montane, prin Transilvania, Maramureș și Oltenia (în aceste zone vorbim chiar de cantități de 20 – 30 l/mp).

Joi, 03 septembrie:

– Nu scăpăm de temperaturile foarte mari din Oltenia, Muntenia, Moldova, Dobrogea și Transilvania (unde abaterile termice trec de +6, +8 grade) și se încălzește și prin Banat, Crișana, Maramureș, acolo unde valorile de temperatură sunt cu 2 – 4 grade peste normal.

Despre ploi vorbim în Oltenia, Transilvania, Maramureș, nordul Moldovei și zonele montane, iar cantitățile de precipitații se vor situa între 15 – 20 l/mp.

Vineri, 04 septembrie:

– Nicio schimbare din punct de vedere al regimului termic, în continuare mult mai cald decât normalul perioadei în Oltenia, Muntenia, Moldova, Dobrogea și Transilvania (abateri de +6 spre +8 grade), în timp ce în Banat, Crișana, Maramureș și zonele montane vorbim de abateri de la +2 spre +4 grade.

Ploile sunt prezente în bună parte din țară, mai importante cantitativ prin nordul Munteniei, Transilvania, Moldova și zonele montane, unde se pot acumula 25 – 30 l/mp.

Sâmbătă, 05 septembrie:

– Așa cum am mers toată săptămâna, așa va fi și în weekend. Foarte cald în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova și Transilvania, cald în restul țării, cu valori normale de temperatură prin Occidentali, Apuseni, vestul Meridionalilor.

Ploi slabe sunt așteptate prin Muntenia, sud-estul Transilvaniei, Dobrogea și Moldova (aici așteptăm cantități de până la 15 l/mp).

Duminică, 06 septembrie:

– Prin Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei, zonele montane și Oltenia maximele zilei vor fi cu 2- 4 grade peste ce ar trebui să avem la început de septembrie. În Muntenia, sudul și centrul Moldovei și Dobrogea vorbim chiar de abateri de +5 spre +7 grade.

Ploile dispar din peisaj.

Prima săptămână din septembrie aduce ploi pe arii extinse, cantități mai importante urmând să avem în Transilvania, nordul Munteniei, Maramureș, zonele montane, regiuni unde se pot acumula și 30 – 40, 50 l/mp. Sudul Olteniei, al Munteniei și Dobrogea vor avea parte tot de o săptămână secetoasă, din păcate.

sursa: prognozemeteo.roPrognoze Meteo – Vremea în România, 

https://www.facebook.com/prognozemeteo/