Connect with us

EVENIMENT

Prognoza METEO pentru săptămâna 7-13 septembrie: Temperaturi de vară cu maxime de 30 de grade și cu șanse mici de ploaie

PublicatSăptămâna care urmează va fi caracterizată de temperaturi mari, care vor ajunge frecvent în jurul valorii de 30 de grade. Precipitațiile, slabe cantitativ, ar putea apărea doar prin zonele montane și Maramureș.
Luni, 07 septembrie:
– Avem parte de o zi foarte caldă pentru data din calendar la nivelul întregii țări, cu valori cuprinse între 28 – 30 de grade, iar prin sudul Olteniei, al Moldovei, chiar 31 – 32 de grade. Ploi slabe sunt posibile doar prin Crișana, Maramureș, zonele montane.
Marți, 08 septembrie:
– Rămânem cu abateri termice mari în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei, zone unde maximele zilei vor ajunge și la 27 – 29, 30 de grade În restul țării temperaturile se opresc la 22 – 24 de grade, cu 18 – 20 de grade prin zonele montane.Despre ploi vorbim prin zonele montane (10 – 15 l/mp), prin Transilvania, Maramureș și nordul Moldovei (5 – 7 l/mp).

Miercuri, 09 septembrie:

– Oltenia rămâne cu cele mai ridicate temperaturi (28 – 29 de grade), în timp ce în restul țării vorbim de maxime de 26 – 27 de grade.Ploi pot apărea doar pe arii restrânse, în zona vestică a Meridionalilor.

Joi, 10 septembrie:

– Temperaturile revin pe creștere, marcând o vreme mult mai caldă decât ar trebui să avem pentru data din calendar (26 – 28, 29 de grade, doar prin Transilvania urmând să vorbim de 23 – 24 de grade). Ploile lipsesc din peisajul țării noastre.

Vineri, 11 septembrie:

– Continuăm cu o nouă zi în care maximele vor ajunge și chiar trece de 30 de grade prin Banat, Oltenia, Dobrogea, sudul Moldovei, în timp ce prin Crișana, Maramureș, Transilvania se vor opri la 26 – 28 de grade. În nordul Moldovei se vor atinge 24 – 25 de grade, iar în zonele montane 20 – 22 de grade.Condiții de ploaie vor fi mai ales prin zona Orientalilor, dar vorbim de ploi slabe.

Sâmbătă, 12 septembrie:

– În continuare mult mai cald decât ar trebui, cu maxime la nivel național cuprinse între 26 – 28, 29 de grade. Condiții de ploi slabe doar prin zonele montane.

Duminică, 13 septembrie:

– Încheiem săptămâna tot cu abateri termice pozitive mari, de la +3 spre +5, +6 grade, astfel că temperaturile maxime vor ajunge tot la valori de 26 – 28 de grade la nivelul întregii țări, iar în zonele montane se vor atinge 20 – 22 de grade.

Ploile vor fi prezente prin Maramureș, Apuseni, Orientali, slabe cantitativ.
sursa: prognozemeteo.roPrognoze Meteo – Vremea în România, https://www.facebook.com/prognozemeteo/

EVENIMENT

FOTO: Accident MORTAL în Satu Mare: Biciclist spulberat de un camion

Publicat

Un biciclist a murit spulberat de un camion, în localitatea Apa din județul Satu Mare.

Potrivit Poliției, accidentul a avut loc în jurul orei 9.20, în localitatea Apa.

Din primele date a reieșit că un bărbat de 39 de ani din Bihor, aflându-se la volanul unui ansamblu de vehicule pe DN1C, a accidentat mortal un biciciclist de 61 de ani, din Apa.

Biciclistul circula pe DC 84 și nu ar fi respectat semnificația indicatorului „Oprire”, aflat la intersecția cu DN1C.

Șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.

Citește mai departe

ACTUALITATE

Un nou bilanț îngrijorător în Franţa: Rata de pozitivare din totalul testelor de COVID-19 efectuate continuă să crească

Publicat

Franţa a raportat sâmbătă 14.412 cazuri noi de infectare cu coronavirus, în scădere uşoară faţă de zilele de joi şi vineri, când au fost consemnate în jur de 16.000 de cazuri, transmite AFP, citând datele publicate sâmbătă seara de agenţia de sănătate publică.

Cu toate acestea, rata de pozitivare îşi continuă creşterea regulată, sâmbătă procentul de cazuri pozitive fiind de 7,2% din totalul testelor efectuate.

Potrivit autorităţilor, în ultimele 24 de ore au decedat 39 de persoane – faţă de 56 în precedentele 24 de ore -, ridicând la cel puţin 31.700 numărul total al victimelor COVID-19.

În ultimele şapte zile au fost înregistrate 4.102 spitalizări, dintre care 763 de cazuri grave la terapie intensivă.

Epidemia de COVID-19 este într-o ”fază ascendentă”, a avertizat vineri agenţia de sănătate publică, menţionând între aspectele ”îngrijorătoare” ”circulaţia din ce în ce mai puternică” a virusului printre persoanele vârstnice. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Focar de infecţie cu virusul COVID-19 la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău

Publicat

test covid

Un număr de 14 persoane din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, cadre medicale, personal auxiliar şi pacienţi, au fost confirmate cu COVID-19, autorităţile anunţând duminică existenţa unui focar de infecţie cu noul coronavirus în Secţia interne a celei mai mari unităţi spitaliceşti din Sălaj.

“În cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău – secţia interne, în data de 24 septembrie a fost depistat un focar de infecţie cu COVID-19. Astfel, a fost depistat pozitiv un număr de 14 persoane, din care zece cadre medicale şi personal auxiliar şi patru pacienţi”, se arată într-un comunicat de presă dat publicităţii duminică de Instituia Prefectului Sălaj.

Potrivit sursei citate, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sălaj a început o anchetă epidemiologică şi au fost luate mai multe măsuri, precum testarea întregului personalul medico-sanitar de pe secţie în 25 şi 26 septembrie, transferul pacienţilor pozitivi în spitale COVID-19 sau suport COVID-19, evaluarea tuturor cazurilor pozitive şi internarea persoanelor simptomatice.

De asemenea, a fost realizat triajul tuturor pacienţilor de pe secţie şi au fost externaţi cei care nu mai necesitau spitalizare, s-au intensificat măsurile de curăţenie şi dezinfecţie în saloanele din care s-au externat pacienţii, iar pentru pacienţii noi, care se prezintă de urgenţă în gardă, s-a organizat preluarea pe alte secţii, compatibile ca specialitate.

Reprezentanţii Instituţiei Prefectului Sălaj precizează că a fost rechemat personalul medical aflat în concediu de odihnă, pentru asigurarea continuităţii, a fost programată dezinfecţia terminală a Secţiei interne, după eliberarea secţiei şi monitorizarea întregului personal de pe secţie, cu retestare în ziua a şaptea. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Accident mortal într-o localitate din Iași. O femeie a murit, spulberată de un BMW

Publicat

O femeie din localitatea Alexandru Ioan Cuza a fost lovită mortal de un autoturism condus de un tânăr de 26 de ani. Cumplitul accident s-a produs luni dimineața, în sault Scheia, comuna Alexandru I. Cuza.

Potrivit ISU Iași, in primele informații un autoturism a lovit o femeie de 62 de ani, iar în urma rănilor extrem de grave suferite, femeia a murit.

Potrivit ISU Iași, la faţa locului au fost trimise echipaje SMURD, EPA şi ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean cu medic. Femeia prezenta leziuni incompatibile cu supravieţuirea. Aceasta avea evisceraţie abdominală și dilacerare cerebrală.

Cpnform sursei citate, femeia a fost lovită de autoturism  în timp ce ducea vaca la păşune.

Cele două persoane aflate în autoturism, şoferul şi o tânără de 20 ani, au suferit un atac de panică.

Cei doi au fost transportaţi la Compartimentul de Primiri Urgenţe din oraşul Târgu Frumos.

Citește mai departe