Connect with us

EVENIMENT

Prognoza METEO pentru săptămâna 7-13 septembrie: Temperaturi de vară cu maxime de 30 de grade și cu șanse mici de ploaie

PublicatSăptămâna care urmează va fi caracterizată de temperaturi mari, care vor ajunge frecvent în jurul valorii de 30 de grade. Precipitațiile, slabe cantitativ, ar putea apărea doar prin zonele montane și Maramureș.
Luni, 07 septembrie:
– Avem parte de o zi foarte caldă pentru data din calendar la nivelul întregii țări, cu valori cuprinse între 28 – 30 de grade, iar prin sudul Olteniei, al Moldovei, chiar 31 – 32 de grade. Ploi slabe sunt posibile doar prin Crișana, Maramureș, zonele montane.
Marți, 08 septembrie:
– Rămânem cu abateri termice mari în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei, zone unde maximele zilei vor ajunge și la 27 – 29, 30 de grade În restul țării temperaturile se opresc la 22 – 24 de grade, cu 18 – 20 de grade prin zonele montane.Despre ploi vorbim prin zonele montane (10 – 15 l/mp), prin Transilvania, Maramureș și nordul Moldovei (5 – 7 l/mp).

Miercuri, 09 septembrie:

– Oltenia rămâne cu cele mai ridicate temperaturi (28 – 29 de grade), în timp ce în restul țării vorbim de maxime de 26 – 27 de grade.Ploi pot apărea doar pe arii restrânse, în zona vestică a Meridionalilor.

Joi, 10 septembrie:

– Temperaturile revin pe creștere, marcând o vreme mult mai caldă decât ar trebui să avem pentru data din calendar (26 – 28, 29 de grade, doar prin Transilvania urmând să vorbim de 23 – 24 de grade). Ploile lipsesc din peisajul țării noastre.

Vineri, 11 septembrie:

– Continuăm cu o nouă zi în care maximele vor ajunge și chiar trece de 30 de grade prin Banat, Oltenia, Dobrogea, sudul Moldovei, în timp ce prin Crișana, Maramureș, Transilvania se vor opri la 26 – 28 de grade. În nordul Moldovei se vor atinge 24 – 25 de grade, iar în zonele montane 20 – 22 de grade.Condiții de ploaie vor fi mai ales prin zona Orientalilor, dar vorbim de ploi slabe.

Sâmbătă, 12 septembrie:

– În continuare mult mai cald decât ar trebui, cu maxime la nivel național cuprinse între 26 – 28, 29 de grade. Condiții de ploi slabe doar prin zonele montane.

Duminică, 13 septembrie:

– Încheiem săptămâna tot cu abateri termice pozitive mari, de la +3 spre +5, +6 grade, astfel că temperaturile maxime vor ajunge tot la valori de 26 – 28 de grade la nivelul întregii țări, iar în zonele montane se vor atinge 20 – 22 de grade.

Ploile vor fi prezente prin Maramureș, Apuseni, Orientali, slabe cantitativ.
sursa: prognozemeteo.roPrognoze Meteo – Vremea în România, https://www.facebook.com/prognozemeteo/


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


EVENIMENT

Accident cu patru persoane implicate pe DN 1A, în Prahova. Coliziune între două autoturisme

Publicat

Arhivă foto

Un accident rutier în care au fost implicate patru persoane a avut loc, duminică după-amiază, pe DN 1A, în județul Prahova. În eveniment au fost implicate două autoturisme.

Potrivit Centrului INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, duminică la amiază, pe DN 1A Ploiești-Brașov, la kilometrul 143+250 de metri, între localitățile Măneciu și Cheia, județul Prahova, a avut loc un accident.

În eveniment au fost implicate două autoturisme, iar în urma coliziunii ambele mașini au ajuns în șanț.

În urma impactului, patru persoane au suferit leziuni, fiind evaluate medical la fața locului.

Traficul rutier se desfășoară alternativ, pe un fir, pentru aproximativ 30 de minute.

Citește mai departe

EVENIMENT

Cât costă un bilet comun STB/Metrorex, după scumpire

Publicat

Metrorex și STB armonizează oferta comercială, iar acest lucru vine și cu o creștere a tarifelor: o călătorie crește de la 1,3 lei la 3 lei, iar în cazul metroului, prețul unei călătorii crește de la 2,5 lei la 3 lei. Apare și biletul comun, pentru o călătorie cu metroul și 90 de minute terestru.

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii anunță că de la 1 august Metrorex și STB își armonizează oferta comercială, ca un prim pas spre integrarea transportului în comun din București și zona metropolitană.

Apare călătoria cu bilet comun: o călătorie cu metroul sau transportul în comun terestru va costa 3 lei, iar un bilet comun STB / Metrorex va fi 5 lei, iar pentru suma de 5 lei, un călător va beneficia de o călătorie cu metroul și 90 de minute în transportul în comun terestru.

Un abonament de 24 de ore va costa 8 lei, iar abonamentul comun STB / Metrorex pentru 24 de ore va fi 14 lei.

Noutatea la abonamentele de 24 și 72 de ore este că acestea vor fi chiar 24 de ore de la momentul emiterii. Se elimină noțiunea de abonament „de zi” care, cumpărat la ora 18:00, de pildă, era valabil doar 6 ore din acea „zi”.

Abonamente pentru companiile care îți susțin angajații să folosească transportul în comun

Ambele societăți introduc și opțiuni pentru companiile care doresc să își susțină angajații să folosească transportul în comun.

Astfel, vor exista abonamente de o lună, 6 luni și 12 luni. Prețurile lor vor fi de 80 de lei separat pentru fiecare dintre rețele (140 de lei în comun STB / Metrorex), 400 de lei (700 de lei în comun STB / Metrorex), respectiv 700 de lei (1200 de lei în comun STB / Metrorex).

Potrivit Ministerului Transporturilor, ambele companii oferă posibilitatea de recuperare a abonamentelor nominale în caz de pierdere. Astfel, titularii se pot prezenta cu actul de identitate, iar abonamentele vor fi emise din nou pe numele acestora.

Cu cât a crescut prețul biletelor

În cazul STB, o călătorie crește de azi de la 1,3 lei la 3 lei (sau 10 bilete pot fi achiziționate cu 25 lei). În cazul metroului, prețul unei călătorii crește de la 2,5 lei la 3 lei.

Ministerul Transporturilor menționează că, în cazul STB, aceasta este prima actualizare a tarifelor de călătorie din 2008, iar la metrou, ultima ajustare a prețurilor a fost în 2014.

„Potrivit estimărilor, încasările suplimentare generate de această măsură se vor reflecta direct în condițiile de călătorie – prin investițiile pe care cele două companii le vor putea efectua.

Atât Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Cătălin Drulă, cât și Primarul General al Municipiului București, Nicușor Dan, îi încurajează pe bucureșteni să opteze pentru un transport în comun terestru și cu metroul. La fel ca în toate capitalele europene, transportul public în comun reprezintă o soluție pentru degrevarea traficului și o alternativă mai puțin poluantă la traficul auto”, spun reprezentanții Ministerului Transporturilor.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EVENIMENT

UPDATE FOTO: Alertă într-o localitate din Bacău: salvatorii caută 5 copii care s-ar fi înecat în Siret

Publicat

Tragedie în comuna Filipești din județul Neamț. Cinci persoane s-au înecat, duminică la amiază, în râul Siret.

Potrivit ISU Bacău, cinci persoane au fost găsite înecate în râul Siret, în comuna Filipești, sat Cotu Grosului.

Din primele date este vorba de cinci minori.

Victimele sunt căutate cu două bărci.

Conform sursei citate, la fața locului, s-au deplasat pompierii militari cu  o autospecială cu apă și spumă, un camion, un Duster, o barcă și o ambulanță SMURD.

În sprijin s-au deplasat de la ISUJ Neamț pompierii militari cu o autospecială de primă intervenție de comandă, o barcă și un echipaj SMURD.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: TIR încărcat cu oi, răsturnat pe un drum județean din Tulcea. Sute de animale au murit

Publicat

Un accident rutier a avut loc, duminică la amiază, pe DJ 22B, în județul Tulcea. Șoferul unui TIR a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și s-a răsturnat cu autotrenul în afara drumului.

UPDATE 1: Potrivit IPJ Tulcea, din primele verificări, a reieșit că un bărbat de 39 de ani,în timp ce conducea un tir încărcat cu ovine din direcția Stejaru către Constanța, s-ar fi răsturnat în afara carosabilului.

Potrivit ISU Tulcea, în jurul orei 17:25, prin apel la 112, am fost solicitați să intervenim la un accident rutier pe DJ 22 B, în apropierea localității Ceamurlia de Sus.

În eveniment a fost implicat un singur autotren, încărcat cu oi, care s-a răsturnat în afara părții carosabile.

Conducătorul auto a fost monitorizat de echipajul SMURD, dar a refuzat transportul la spital.

În urma impactului, aproximativ 100 de oi din cele 250 aflate în autotren au decedat. Proprietarul animalelor a trimis un alt auto pentru preluarea animalelor.

Conform sursei citate, la fața locului s-au deplasat de urgență două echipaje de salvatori din cadrul Stației de Pompieri Babadag cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD.

Pompierii au asigurat măsuri de prevenire și stingere a incendiilor și îndepărtarea scurgerilor de lichide combustibile (carburanți și ulei).

Citește mai departe