Connect with us

EVENIMENT

Prognoza meteo specială pentru București: Vreme rece şi temperaturi negative pe timpul nopţilor

Publicat

bucuresti sursa foto pixabay surdu mihail

Prognoza de specialitate publicată marți de către Administrația Națională de Meteorologie (ANM) indică că vremea în București va rămâne geroasă în următoarele trei zile, cu temperaturi negative în timpul nopților.

Astfel, marţi, temperatura maximă va oscila, în Capitală, între -3 şi -2 grade, iar în noaptea de marţi spre miercuri, minima va fi cuprinsă între -7 şi -6 grade.

Vor fi înnorări mai ales în prima parte a zilei de marţi, când trecător va ninge slab, apoi cerul va deveni variabil. Vântul va sufla în general moderat (temporar cu rafale de 40 – 45 km/h), amplificând senzaţia de frig.

Totodată, de miercuri dimineaţa şi până joi, la ora 11:00, în Capitală, vremea va fi rece dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Temperatura maximă va fi de 2 – 3 grade, iar cea minimă între -8 şi -5 grade.

Avertizare meteo cod galben de vânt

ANM a emis, marţi, o atenţionare Cod galben de intensificări ale vântului, valabilă pe parcursul acestei zile în opt judeţe din sudul Moldovei, Dobrogea şi jumătatea de est a Munteniei, precum şi o informare de ger, ce vizează întreaga ţară, până joi dimineaţa.

Conform prognozei de specialitate, pe parcursul zilei de marţi, între orele 10:00 – 23:00, în judeţele Vrancea, Galaţi, Buzău, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa şi Tulcea vântul va avea intensificări cu rafale în general de 55 – 70 km/h şi vor fi perioade în care acesta va fi asociat cu ninsori slabe.

Pe Litoral, vântul va continua să prezinte unele intensificări şi în noaptea de marţi spre miercuri.

De asemenea, în intervalul 9 ianuarie, ora 10:00 – 11 ianuarie, ora 10:00, va fi n vigoare o informare de vremea rece în toată ţara, geroasă în noaptea de marţi spre miercuri îndeosebi în nord, centru şi est.

Minimele termice vor oscila între -21 şi -20 de grade, în estul Transilvaniei, iar în noaptea de miercuri spre joi, mai ales în est şi centru, pe timpul nopţilor temperaturile vor ajunge la -16 grade. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

VIDEO: Președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel: sărbătoarea Paștelui ne amintește de valoarea tradițiilor noastre (P)

Publicat

video: președintele consiliului județean alba, ion dumitrel: sărbătoarea paștelui ne

Președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, transmite mesaj de Paște 2024 pentru locuitorii județului: ”sărbătoarea Paștelui ne amintește de valoarea și puterea tradițiilor noastre”

”De două mii de ani, Iisus Hristos de jertfește pentru noi, pentru iertarea păcatelor. Să ne plecăm capetele și să ne deschidem inimile cu bucurie pentru a primi cum se cuvine Darul Lui!

Sărbătoarea Paștelui este un moment de reînnoire spirituală, de reafirmare a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Fenomen astronomic spectaculos, de Paște 2024. Ce sunt Eta Aquaridele și când vor putea fi observate pe cer

Publicat

fenomen astronomic spectaculos, de paște 2024. ce sunt eta aquaridele

Un fenomen astronomic spectaculos coincide cu perioada sărbătorilor de Paște din acest an. Pe cer vor putea fi observate stele căzătoare.

Este vorba despre maximul curentului de meteori Eta Aquarid.

Curentul de meteori Eta Aquarid este activ între 15 aprilie – 27 mai. În acest an atinge vârful în nopţile de 5 mai şi 6 mai.

Atunci pot fi văzuţi între 40 – 85 meteori, care provin din celebra cometă Halley.

Aceşti meteori rapizi călătoresc pe cer cu aproximativ…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

4 din 5 români își vor petrece Paștele acasă, în familie. 75% vor să participe la slujba de Înviere

Publicat

paste in familie scaled.jpg

Peste 79% dintre români intenţionează să îşi petreacă Sărbătorile Pascale în familie. Proporția celor care îşi doresc să călătorească de Paște este scăzută: doar 16%.

Peste 79% dintre români intenţionează să îşi petreacă Sărbătorile Pascale acasă, în familie, iar 75% vor să participe la slujba de Înviere din acest an, conform unui studiu citat de Agerpres.

În ceea ce priveşte persoanele în compania cărora se va petrece ziua de Paşte,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

ISU Alba: Reguli de respectat în Noaptea de Înviere și în perioada sărbătorilor de Paște, pentru prevenirea incendiilor

Publicat

isu alba: reguli de respectat în noaptea de Înviere și

ISU Alba: Reguli de respectat în Noaptea de Înviere și în perioada sărbătorilor de Paște, pentru prevenirea incendiilor. În Noaptea de Înviere, pompierii militari din cadrul ISU Alba vor fi la datorie în apropierea lăcașurilor de cult unde se preconizează un aflux mare de credincioși. Salvatorii sunt pregătiți să răspundă solicitărilor în cazul producerii unor situații de urgență.

Pentru ca bucuria Sfintelor Sărbătorilor Pascale sa nu fie umbrită de incidente…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe