EVENIMENT
Prognoza pe două săptămâni: Vremea va deveni caniculară
Vremea va deveni caniculară în multe regiuni ale țării, iar maximele vor ajunge la 35-36 de grade Celsius, se arată în prognoza meteo pe două săptămâni a Administrației Naționale de Meteorologie.
Banat:
Vremea se va încălzi până în cursul zilei de joi (8 iulie), va deveni caniculară, cu o medie a temperaturilor maxime în jurul a 36 de grade. Treptat, până la sfârșitul intervalului, maximele termice vor avea tendința de scădere spre o medie regională de 31 de grade. Temperaturile minime vor fi în creștere, iar până vineri (9 iulie) media acestora va ajunge să se situeze în jurul a 20 de grade. Apoi, până la sfârșitul intervalului de anticipație, valorile nocturne vor marca o scădere ușoară, iar media acestora va ajunge la 17…18 grade.
Probabilitatea de apariție a manifestărilor specifice instabilității atmosferice va fi în creștere după data de 13 iulie, când vor fi posibile averse torențiale și cantități importante de apă.
Crișana:
Valorile diurne vor fi în creștere până cursul zilei de joi (8 iulie), vremea va deveni caniculară, iar maximele vor avea media în jurul a 35 de grade. Până la sfârșitul intervalului, temperaturile maxime vor avea tendința de scădere spre o medie regională de 30 de grade. Temperaturile minime vor fi în creștere, iar până vineri (9 iulie) media acestora va ajunge să se situeze în jurul a 19 grade. Apoi, până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni, valorile nocturne vor marca o scădere ușoară, iar media acestora va ajunge la 16…17 grade.
Probabilitatea de apariție a manifestărilor specifice instabilității atmosferice va fi în creștere după data de 13 iulie, perioadă în care vor fi posibile averse torențiale și cantități importante de apă.
Transilvania:
Valorile termice diurne vor fi în creștere până cursul zilei de vineri (9 iulie), vremea va deveni călduroasă, iar media maximelor se va situa în jurul a 31 de grade, valoare ce se va menține, cu ușoare variații, până în data de 13 iulie. După această dată, temperaturile maxime vor avea tendința de scădere spre o medie regională de 28 de grade. Temperaturile minime vor fi în creștere, iar până vineri (9 iulie) media acestora va ajunge să se situeze în jurul a 16 grade. Apoi, până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni, vor fi variații ale valorilor nocturne, iar media acestora va oscila între 14 și 16 grade.
Probabilitatea de apariție a manifestărilor specifice instabilității atmosferice va fi ridicată la începutul primei săptămâni și după data de 13 iulie, când vor fi posibile averse torențiale și cantități importante de apă.
Maramureș:
Valorile termice diurne vor fi în creștere până spre sfârșitul primei săptămâni (9 iulie), vremea va deveni călduroasă, iar media maximelor se va situa în jurul a 33 de grade. După această dată, temperaturile maxime vor avea tendința de scădere, mai accentuată după data de 13 iulie, spre o medie regională de 29 de grade. Temperaturile minime vor fi în creștere, iar până vineri (9 iulie) media acestora va ajunge să se situeze în jurul a 18 grade. Apoi, până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni, vor fi variații ușoare ale valorilor nocturne, iar media acestora va fi în general de 16…17 grade.
Probabilitatea de apariție a manifestărilor specifice instabilității atmosferice va fi ridicată la începutul primei săptămâni, dar mai ales după data de 13 iulie, când vor fi posibile averse torențiale și cantități importante de apă.
Moldova:
Valorile diurne vor fi în creștere până la începutul celei de-a doua săptămâni (13 iulie), vremea va deveni călduroasă, iar maximele vor avea media de 32…33 de grade. Până la sfârșitul intervalului, temperaturile maxime vor avea tendința de scădere spre o medie regională de 29 de grade. Temperaturile minime vor avea variații pe tot parcursul intervalului, cu cele mai ridicate medii, de 19 grade, la mijlocul primei săptămâni și în jurul datei de 14 iulie și cele mai scăzute, de 17 grade, în jurul datelor de 10 și 17 iulie.
Probabilitatea de apariție a manifestărilor specifice instabilității atmosferice va fi ridicată în primele zile ale intervalului și după data de 14 iulie, când vor fi posibile averse torențiale și cantități importante de apă.
Dobrogea:
Valorile diurne vor crește treptat până în data de 13 iulie, când vremea va deveni local călduroasă, iar maximele vor avea media de 31 de grade. Până la sfârșitul intervalului, temperaturile maxime vor avea tendința de scădere spre o medie regională de 29 de grade. Temperaturile minime vor avea variații pe tot parcursul intervalului, cu cele mai ridicate medii, de 21 de grade, la mijlocul primei săptămâni și în jurul datei de 14 iulie și cele mai scăzute, de 19 grade, în jurul datei de 10 iulie.
Probabilitatea de apariție a manifestărilor specifice instabilității atmosferice va fi ridicată mai ales în primele zile ale intervalului, dar și după data de 15 iulie, când vor fi posibile averse torențiale și cantități importante de apă.
Muntenia:
Variațiile temperaturilor diurne vor fi nesemnificative pe tot parcursul intervalului, vremea menținându-se călduroasă, izolat caniculară la începutul celei de-a doua săptămâni (13-14 iulie) când media maximelor va urca spre 34 de grade. Până la sfârșitul intervalului, temperaturile maxime vor avea tendința de scădere spre o medie regională de 31 de grade. Temperaturile minime vor avea variații pe parcursul celor două săptămâni, cu cele mai ridicate medii, de 19 grade, la mijlocul primei săptămâni și în jurul datei de 15 iulie și cele mai scăzute, de 17 grade, în jurul datei de 10 iulie.
Probabilitatea de apariție a manifestărilor specifice instabilității atmosferice va fi mai ridicată în primele zile ale intervalului și după data de 14 iulie, când vor fi posibile averse torențiale și cantități importante de apă.
Oltenia:
Pe tot parcursul intervalului, valorile termice diurne vor avea ușoare variații, vremea menținându-se călduroasă, local caniculară în primele zile și la începutul celei de-a doua săptămâni (12-14 iulie), când media se va situa în jurul a 34 de grade. Până la sfârșitul intervalului, temperaturile maxime vor avea tendința de scădere spre o medie de 32 de grade. Temperaturile minime vor avea variații pe parcursul celor două săptămâni, cu cele mai ridicate medii, în jurul a 19 grade, la mijlocul primei săptămâni și în jurul datei de 15 iulie și cele mai scăzute, de 17 grade, în jurul datei de 11 iulie.
Probabilitatea de apariție a manifestărilor specifice instabilității atmosferice va fi mai ridicată după data de 14 iulie, când vor fi posibile averse torențiale și cantități importante de apă.
sursa: mediafax.ro
EVENIMENT
VIDEO. Diana Șoșoacă (S.O.S. România): Alegerile prezidențiale, lovite de nulitate absolută. Au loc într-o stare de ilegalitate
Președintele Partidului S.O.S România, eurodeputatul Diana Iovanovici Șoșoacă, susține că alegerile prezidențiale care vor avea pe 24 noiembrie și 8 decembrie sunt lovite de nulitate absolută și vor avea loc într-o stare de ilegalitate.
Diana Șoșoacă a făcut această afirmație în cadrul podcastului Test de sinceritate de pe Cluj24 realizat de Vasile Măgrădean, unde a explicat că a constestat decizia CCR prin care i s-a interzis candidatura la Președinția…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
VIDEO: România va intra în spațiul Schengen terestru, din 1 ianuarie 2025. Anunțul lui Ciolacu de la Budapesta
România și Bulgaria vor intra în spațiul Schengen terestru din 1 ianuarie 2025. Miniștrii celor două țări au ajuns vineri la un acord informal cu omologul austriac, în discuții care au avut loc la Budapesta. Decizia oficială a Consiliului UE urmează să fie anunțată în luna decembrie.
Premierul Marcel Ciolacu a anunțat vineri că după 13 ani, România va reuși o aderare completă la Schengen la 1 ianuarie 2025….
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Paradă militară la Alba Iulia, de 1 Decembrie, Ziua Națională a României: Peste 1000 de militari, avioane F16 și blindate
Peste 1000 de militari, trupe terestre, vor defila pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, la Alba Iulia cu ocazia Zilei de 1 Decembrie, Ziua Națională a României.
De la ora 14.00, duminică, 1 decembrie, la Alba Iulia va avea loc clasica defilare militară. Este probabil cel mai așteptat moment al serbării de 1 Decembrie, în Capitala Marii Uniri.
Reprezentații Primăriei Alba Iulia, a Consiliului Județean Alba și ai Prefecturii…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Decizie istorică la Budapesta. România şi Bulgaria intră în Schengen TERESTRU de la 1 ianuarie 2025. Fără CONTROALE la frontiere
România și Bulgaria devin, intră în zona Schengen, inclusiv pe cale terestră, de la 1 ianuarie 2025, după 13 ani de negocieri.
”România și Bulgaria se pot alătura pe deplin spaţiului Schengen de liberă circulaţie din ianuarie 2025”, a declarat vineri ministrul de interne ungar, Sandor Pinter.
Decizie istorică la Budapesta. România şi Bulgaria intră în Schengen TERESTRU de la 1 ianuarie 2025
Decizia finală va fi luată la reuniunea miniştrilor de interne…
Citește mai mult pe Cluj24.ro