Connect with us

EVENIMENT

Prognoza pentru următoarele 4 săptămâni: Vine primăvara și în termometre

Publicat

Din aprilie temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod obișnuit, iar precipitațiile vor fi excedentare. De la jumătatea lunii aprilie, valorile termice devin normale.

29 aprilie – 5 aprilie
Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, în cea mai mare parte a țării. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile sudice și vestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

5 – 12 aprilie
Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general excedentare în jumătatea vestică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

12 – 19 aprilie
Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.

19 – 26 aprilie
Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această perioadă, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi ușor deficitare în regiunile centrale și nord-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

sursa: mediafax.ro

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


EVENIMENT

Incendiu la metrou! Degajări de fum într-o garnitură

Publicat

accident general pompieri smurd 112

Degajări de fum au avut loc marți dimineață într-un vagon al unei garnituri de metrou aflată între stațiile Romană și Piața Victoriei, relatează Antena 3.

Echipele de intervenție ale pompierilor se află la stația Piața Romană, unde vor fi evacuați și călătorii din garnitura afectată.

 

Incendiu la metrou! Degajări de fum într-o garnitură: informare Metrorex

 

Înr-un comunicat, Metrorex informează că circulația trenurilor de metrou pe Magistrala 2 se desfășoară cu dificultate din cauza unei defecțiuni tehnice identificată la un tren care a plecat din stația Piața Romană către Berceni.

În urma defecțiunii, trenul va fi retras din circulație pentru analiză și remediere. Între timp se iau toate măsurile pentru ca circulația pe Magistrala 2 să se reia în condiții normale. Mediafax

Citește mai departe

EVENIMENT

Când vor fi distribuite voucherele pentru persoanele vulnerabile. Anunțul ministrului Marcel Boloş

Publicat

marcel ioan bolos sursa facebook
sursa foto: Facebook

Marea majoritate a voucherelor pentru persoanele vulnerabile vor fi distribuite către beneficiari în luna iunie, iar ce rămâne în prima parte din iulie, a anunţat, luni, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, în briefingul susţinut la finalul şedinţei de Guvern.

„Prima tranşă se va derula prin distribuirea acestor vouchere pentru persoanele vulnerabile pe o perioadă cuprinsă între luna iunie şi iulie, dar noi încercăm ca în luna iunie să fie distribuite marea majoritate a acestor vouchere şi ce rămâne în prima parte din luna iulie. Îi asigur pe toţi beneficiarii că îşi vor primi dreptul (până la finalul lunii iulie n.r.), în cel mai rău caz se întâmplă acest lucru.

Avem aproape 3 milioane de vouchere de distribuit, iar acest volum este imens, dar aceasta nu ne scuteşte ca să nu ajungă voucherele în timpul pe care îl avem la dispoziţie, respectiv luna iunie şi iulie. Restul care va rămâne la sfârşit de lună iunie, ne mobilizăm, astfel încât în prima parte a lunii iulie toată lumea să aibă aceste vouchere distribuite, dar şi banii”, a precizat Boloş.

Când vor fi distribuite voucherele pentru persoanele vulnerabile. Voucherele vor fi distribuite tuturor beneficiarilor până cel târziu la finele lunii iulie

El a menţionat că voucherele care se distribuie până în data de 10 iunie se vor încărca în 2-3 zile, conform mecanismului specific de plată a banilor, care presupune deschiderea de credite bugetare şi apoi viramentul pe care îl face unitatea emitentă.

„Decalajul între data la care e distribuit cardul, să zicem în 10 iunie, încărcăm până în 15 iunie, dar nu aş vrea să avansez termene, ci aş vrea să discut încă o dată cu emitenţii de carduri, pentru că munca lor este cea mai grea, aceea de a întocmi ordinele de plată pentru fiecare dintre beneficiarii de pe listă. Dar repet tranşele se vor plăti conform celor stabilite şi anunţate potrivit programului de măsuri economico-sociale”, a mai spus Boloş.

Când vor fi distribuite voucherele pentru persoanele vulnerabile. Boloș: ”Poşta Română are un termen la dispoziţie pe care trebuie să îl respecte”

Întrebat despre ceea ce a transmis directorul Poştei Române, respectiv că voucherele vor ajunge la beneficiari abia în luna august, şeful MIPE a răspuns: „Eu nu ştiu ce a declarat directorul Poştei Române, eu ştiu realitatea, şi anume că avem o convenţie încheiată inclusiv cu Poşta Română şi că are acest termen la dispoziţie pe care trebuie să îl respecte, pentru că are o convenţie, termene şi noi îi plătim aceste servicii, deci se va mobiliza astfel încât să îşi respecte convenţia pe care a încheiat-o”.

El a adăugat că Poşta Română nu este în coordonarea MIPE, dar având această convenţie semnată şi un termen asumat, „va trebui să îl respecte”. „Tranşa I este cea mai dificilă, după care tranşele 2 -3 -4 se rezumă doar la a încărca cardurile cu bani, deci va fi mult mai uşor, de aceea fac apel la beneficiarii de vouchere sociale, dacă vor apărea aceste sincope să le sesizeze din timp şi noi încercăm să fim operativi”, a subliniat Marcel Boloş.

Guvernul a aprobat, în şedinţa din 9 mai, măsura referitoare la tichetele sociale care vor fi acordate mai multor categorii de persoane care se află în risc de deprivare materială şi de sărăcie extremă. Aceştia vor beneficia, o dată la două luni, de un voucher social în valoare de 250 de lei.

Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Modul tragic în care un gălățean și-a pus capăt zilelor

Publicat

pistol 9 mm

Polițiștii din Galați au fost sesizați, marți, că un bărbat de 57 de ani, din municipiul Galați, s-ar fi împușcat cu o armă de vânătoare, la domiciliul său, de pe strada Traian.

Polițiștii s-au deplasat imediat la fața locului, unde au constatat că cele sesizate se confirmă, corpul neînsuflețit al bărbatului fiind găsit în curtea locuinței.

Din primele verificări a rezultat că arma de vânătoare cu care acesta s-ar fi împușcat îi aparține și este deținută legal.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă și se efectuează cercetări pentru stabilirea împrejurărilor concrete în care s-a produs incidentul.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Mașină intrată într-un copac, pe un drum din Iași. Șoferul a negat că a fost implicat

Publicat

7d3c6ed7 61e8 4f17 bcee 2ddc71d1e226

Şoferul unei mașini a pierdut controlul volanului şi a intrat cu autoturismul pe care îl conducea într-un copac de pe marginea unui drum din Iași.

Accidentul a avut loc în comuna Cotnari, pe DC 144.

Sunt 3 victime, dintre care 1 încarcerată.

7d3c6ed7 61e8 4f17 bcee 2ddc71d1e226

Conform unor surse locale, șoferul a declarat inițial că nu a fost implicat în accident, apoi a recunoscut și a fost ridicat de poliție pentru recoltarea de probe biologice.

Citește mai departe