Connect with us

ACTUALITATE

Aproape 1.000 de copii din comunităţi defavorizate din Tulcea și București vor beneficia de tratament stomatologic gratuit

Publicat

stomatologie

Asociaţia Merci Charity Boutique derulează un program gratuit de profilaxie dentară şi tratament non-invaziv pentru aproape 1.000 de copii din comunităţi marginalizate din judeţul Tulcea şi din Bucureşti, potrivit unui comunicat al asociaţiei.

„În perioada 1 iulie 2019 – 29 februarie 2020, primul cabinet stomatologic mobil din România al asociaţiei Merci Charity va ajunge la aproape 1.000 de copii din comunităţi rurale defavorizate din judeţul Tulcea şi copii cazuri sociale din Bucureşti pentru a asigura în mod gratuit prevenţie şi tratament stomatologic”, se arată în comunicat.

Conform sursei citate, scopul proiectului „Educaţie orală, prevenţie şi nutriţie pentru sănătatea orală a copiilor din grupuri vulnerabile prin cabinetul stomatologic mobil Zâna Merciluţă” este îmbunătăţirea stării sănătăţii orale a 960 de copii cu vârste cuprinse între 4 şi 14 ani din comunităţi marginalizate din judeţul Tulcea şi din Bucureşti, prin intervenţii de profilaxie orală derulate în cabinetul stomatologic mobil (consult, periaj dentar profesional, sigilări dentare, tratament non-invaziv) şi derularea în 16 şcoli a unui curs de igienă orală şi nutriţie corectă, cu demonstraţie şi exersare a periajului dentar, cu sprijinul medicilor dentişti voluntari. Copiii vor primi gratuit pastă de dinţi, periuţă şi cartea pentru copii „Ghid de nutriţie povestit”.

Proiectul derulat de Asociaţia Merci Charity Boutique este finanţat prin programul „În stare de bine”, susţinut de Kaufland România şi implementat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile.

„Zâna Merciluţă” este primul cabinet stomatologic mobil din România care oferă servicii gratuite pentru copii cazuri sociale şi umanitare.

Potrivit unor date rezultate din informaţiile colectate de asociaţia Merci Charity pe un eşantion de 500 de copii din mediul rural, peste 80% dintre copiii de la sate nu au fost niciodată la medicul stomatolog.

Merci Charity precizează că Anuarul statistic pentru anul 2014 al INS arată că în mediul rural funcţionează doar 13% din totalul cabinetelor de medicină dentară, iar numărul medicilor dentişti de la sate este de şapte ori mai mic comparativ cu mediul urban. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Comunicat senatorul PSD Călin Matieș: Ion Dumitrel, Marius Hațegan și PNL Alba își bat joc de fiecare locuitor al orașului Teiuș

Publicat

mat e1674724097164 1000x600.jpg

Este de-a dreptul hilar modul în care dictatorul Dumitrel, zlotașul Hațegan și PNL Alba au ajuns să își bată joc de fiecare locuitor al orașului Teiuș, punând interesele lor politice mai presus decât binele comunității și al oamenilor.

Am răsfoit proiectele de hotărâre de pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean Alba din data de 26 ianuarie. Am ajuns la proiectul cu nr. 40 care prezintă repartizarea banilor către toate cele 78 de unități administrativ-teritoriale pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, pentru susținerea programelor de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„U” Cluj se DESPARTE de un fundaș. Acesta se TRANSFERĂ în Polonia

Publicat

briceag e1674726338764.jpg

FC Universitatea Cluj a ajuns la un acord cu formația poloneză Korona Kielce pentru transferul fundașului Marius Briceag (30 de ani).

„Marius Briceag a sosit la „U” la începutul acestui sezon. Fundașul care evoluează în banda stângă a strâns 24 de prezențe în tricoul „alb-negru”, marcând unicul său gol în partida câștigată de „studenți” cu FC Hermannstadt.
Clubul nostru îi mulțumește pentru munca depusă la ”U” și îi dorește mult success în viitor”, scrie pe pagina de Facebook a clubului.

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Mărturii cutremurătoare în dosarul băiatului din Alba, violat de tată. Momentul în care tânărul își indică agresorul: ”TU…auu”

Publicat

1674726940 tribunalul alba.jpeg

”Tu, sex, auu!”. Este declarația șocantă, în fața instanței, a băiatului din Alba violat de propriul tată, sub podul de sticlă din Cetatea Alba Carolina, dar și în balconul apartamentului lor din Zlatna. 

În timpul judecății, tânărul arată cu degetul către inculpat ca fiind tatăl său și îl indică drept persoana cu care a făcut sex. 

În fața magistraților, pus în fața probelor solide ale anchetatorilor, bărbatul, Marcel C. a declarat că victima are peste 20 de ani și că, ”prin urmare are tot dreptul să primească un p(…) în gură sau în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

DSP Alba: Cazurile de gripă raportate în ultima săptămână, în creștere cu 81%. Situația pneumoniilor și infecțiilor respiratorii

Publicat

1674725350 dsp alba directia de sanatate publica.jpg

În săptămâna 16-22 ianuarie, în județul Alba au fost raportate 138 de cazuri de gripă, în creștere cu 81,6% față de săptămâna anterioară, potrivit datelor transmise de către DSP Alba.

Din cazurile de gripă raportate, 59 sunt cu test RT-PCR pozitiv pentru gripă (57 tip A și 2 tip B), 75 cu test rapid pozitiv (5 tip B și 70 tip A) și 4 cazuri la care diagnosticul s-a pus clinic.

Au fost înregistrate 3.716 infecții acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS), din care 17 au fost internate. Numărul acestora este în scădere față de săptămâna…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe