Connect with us

ACTUALITATE

Program în închisorile din Bolivia. Cum pot deținuții să își reducă perioada de detenție

Publicat

Deținuții din închisorile supraaglomerate din Bolivia au posibilitatea de a-și reduce perioada de detenție citind cărți, în cadrul unui nou program inspirat dintr-un proiect asemănător din Brazilia.

Programul „Cărți în spatele gratiilor” oferă deținuților o șansă de a ieși din închisoare cu câteva zile sau săptămâni înainte de data eliberării. În Bolivia nu există pedeapsa cu închisoarea pe viață sau pedeapsa cu moartea, dar detenția preventivă poate dura mulți ani din cauza unui sistem judiciar lent.

Programul a fost lansat în 47 de închisori care nu dispun de resurse pentru a plăti programe de educație, reintegrare sau asistență socială pentru deținuți, precizează Biroul Avocatului Poporului din Bolivia.

865 de deținuți au intrat în programul „Cărți în spatele gratiilor”,  îmbunătățindu-și abilitățile de citire și scriere

Până în prezent, 865 de deținuți au intrat în program, îmbunătățindu-și abilitățile de citire și scriere. Una dintre ele este Jaqueline, care a citit deja opt cărți într-un an și a trecut patru teste de lectură.

„Este foarte greu pentru oameni ca noi, care nu au niciun venit și care nu au familie afară. Sunt oameni aici, de exemplu, care abia învață să citească și să scrie”, a spus deținută, potrivit Reuters.

Nadia Cruz, de la biroul Avocatului Poporului, a declarat că intenția este de a încuraja deținuții care așteaptă să fie judecați.

„Acest lucru este important, deoarece ceea ce se reduce (din sentințe) este relativ puțin, este vorba de ore sau zile în unele cazuri, în funcție de ceea ce decide comisia”, a declarat ea pentru Reuters.

Cu un salariu zilnic de 1,18 dolari, bolivienii încarcerați sunt nevoiți să muncească pentru a putea mânca și pentru a plăti costurile ridicate ale tribunalului pentru a fi eliberați.

Deținuții organizează frecvent proteste din cauza lipsei de asistență medicală

Închisorile din țară sunt supraaglomerate și insalubre, iar deținuții organizează frecvent proteste din cauza lipsei de asistență medicală, potrivit Human Rights Watch.

Pe fondul acestor dificultăți, a învăța să citești poate fi ca și cum ai evada din închisoare, a declarat Mildred, deținută la închisoarea pentru femei Obrajes din orașul La Paz.

„Când citesc, sunt în contact cu întregul univers. Zidurile și gratiile dispar”, a spus ea.

(sursa: Mediafax)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

FOTO: O nouă pictură stradală în Parcul Mihai Eminescu din municipiul Botoșani

Publicat

fb img 1713984892592 668x600.jpg

Publicitate

În Parcul Primăriei Municipiului Botoșani se găsește de astăzi o nouă pictură stradală, realizată în cadrul proiectului ,,Orașul nostru în straie de sărbătoare”, pregătit de Centrul Creatiei Botosani în parteneriat cu Școala Gimnazială ,,Elena Rareș” și în colaborare cu Liceul de Artă ,,Ștefan Luchian” Botoșani.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Corneliu Maricel Maxim, consilier local din muncipiul Botoșani

Publicat

maxim 1000x600.jpg

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi consilierul local din CLM Botoșani, Corneliu Maricel Maxim.
Acesta a părăsit recent PNL Botoșani și va candida pe listele noii formațiuni politice numite Forța Dreptei, o formațiune care a reușit deja să îi atragă pe vechi liberali care sunt nemulțumiți de alianța cu PSD. Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe botosani24

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Primăriile din județul Botoșani care stau mereu cu mâna întinsă la Guvern. De ce este nevoie de o reformă administrativă

Publicat

index 8 1000x600.webp.webp

Publicitate

Zeci de primării de comună din județul Botoșani sunt total dependente de sumele primite de la Guvern, din fondurile de rezervă, fiind incapabile să acopere, din veniturile proprii, plata salariilor și a facturilor la utilități, scrie ADEVĂRULi.

Potrivit statisticilor, la nivel național, mai bine de două treimi din primăriile de comună din România nu reușesc să achite nici măcar salariile angajaților sau să achite facturile din fonduri proprii, riscând falimentul. An de an, sunt la mâna Guvernului, care le dă banii fără de care nu ar supraviețui.

Majoritatea comunelor aflate în asemenea situație sunt localități cu populație săracă, puțină,…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Primăria Mihai Eminescu: Aducem la cunoștința locuitorilor obligația de a asigura buna gospodărire și de a păstra curățenia

Publicat

primaria eminescu 1000x600.jpg

Publicitate

  1. Primaria Comunei Mihai Eminescu va aduce la cunostinta ca, in conformitate cu prevederile Ordinul Prefectului Judetului Botosani nr. 200/19.03.2024 si  ale HCL -ului nr. 49/26.03.2024 luna APRILIE ESTE STABILITA LUNA CURATIENIEI PE INTREG TERITORIUL JUDETULUI BOTOSANI

aducem la cunostinta locuitorilor comunei ca au obligatia permanenta de a asigura buna gospodarire si de a pastra curatenia.

Potrivit Ordinului Prefectului Cetatenii au indatorirea  de a asigura intretinerea si curatenia locuintelor proprii si a anexelor gospodaresti, a curtilor si imprejmuirilor acestora, respectand masurile stabilite de catre Primaria Comunei Mihai Eminescu  pentru asigurarea igienei…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe