Connect with us

ACTUALITATE

PROGRAM Sibiu Jazz Festival 2019: Peste 70 de muzicieni din 12 ţări și peste 1000 de minute de muzică bună

Publicat

jazz

La ediţia a 49-a a Sibiu Jazz Festival, care începe joi, vor participa 70 de muzicieni din 12 ţări (Belgia, Polonia, Luxemburg, Franţa, Ungaria, Spania, Israel, Austria, Norvegia, Suedia, Cuba şi România), anunţă organizatorii, potrivit news.ro.

Anul acesta, la festival vor fi 14 truck-uri de street food campate în Piaţa Mare. Spectatorii vor putea cumpăra de la paste, burgeri, pizza şi clătite la spumante şi ciocolată.

Sibiu Jazz Festival 2019 se desfăşoară sub sloganul „Jazz Feel It!”.

„Iubitorii de jazz nu vor fi deranjaţi dacă vremea de afară va fi uneori mai puţin favorabilă, condiţiile de audiţie fiind impecabile. Ne-am obişnuit spectatorii cu un nivel pe care îl vom păstra şi la ediţia de anul acesta”, spune Simona Adina Maxim, directorul executiv al festivalului.

Publicul se va bucura de peste 1.000 de minute de muzică bună, asigurată de 11 trupe care abordează stiluri diferite.

Locații și program

Concertele din cadrul festivalului și evenimentele conexe se vor desfășura în mai multe locații:

Piața Mare din Sibiu, zona din fața Muzeului Brukenthal, Biserica Reformată, Mango – The Bar și Conacul Maria Theresa (Orlat).

Program Sibiu Jazz Festival 2019

Joi 16 mai,

Mango – The Bar Deschidere:

19:00 Broes (Belgia), cu sprijinul Flanders State of Art

23:00 After Party

Vineri 17 mai

16:00 Jazz for Kids

17:00 Marcin Pater Trio (Polonia), cu sprijinul Institutului Polonez

19:00 Jeff Herr Corporation (Luxemburg / Franța), cu sprijinul Music LX – Luxembourg Export Office

19:00 Rakasz Gergely, „Lords of the Organ III” (Ungaria), Biserica Reformată, str. Mitropoliei nr. 9, cu sprijinul Centrului Cultural Maghiar Sibiu – în afara programului oficial

21:00 Sergio de Lope Quintet (Spania), cu sprijinul Instituto Cervantes

23:00 After Party, Mango – The Bar

Sâmbătă 18 mai

13:00 Jazz Café Concert la Conacul Maria Theresa (Orlat) – în afara programului oficial

16:00 Adi Bărar Band (România)

19:00 Shalosh (Israel), cu sprijinul Ambasadei Statului Israel în România

20:30 Cristian Soleanu Quintet (România)

22:00 Jazzodrom (Austria), cu sprijinul Forumului Cultural Austriac

23:00 After Party, Mango – The Bar

Duminică 19 mai

16:00 Jazz for Kids

19:00 Electrocutango (Norvegia / Suedia), cu sprijinul Arts Council Norway

21:00 Conexión Cubana (Cuba), cu sprijinul Ambasadei Cubei în România

”În acest an, Sibiu Jazz Festival 2019 își deschide porțile pe 16 mai, pentru patru zile de muzică și spectacol, toate cu intrare gratuită- au scris organizatorii pe pagina de facebook a festivalului.
În așteptarea semicentenarului, ediția cu numărul 49 îi intampină pe iubitorii muzicii cu o serie de concerte susținute de artisti din 12 țări de pe trei continente, care abordează o largă paletă de stiluri: de la jazz latino la etno-jazz, jazz-rock si fusion.
Ediția 2019 a Sibiu Jazz Festival se derulează sub semnul unui nou concept, ce reunește muzica și spiritul locului. Astfel, în perioada 16-19 mai, inima orașului, Piața Mare, va bate în ritmuri de jazz.
Iubitorii muzicii și ai culturii vor avea ocazia de a se bucura de concerte de gypsy jazz (Broes, Belgia, 16 mai), jazz contemporan (Jeff Herr Corporation, Luxemburg, 17 mai), flamenco-jazz (Sergio de Lope, Spania, 17 mai), jazz-rock (Shalosh, Israel, 18 mai), soul-rock (Jazzodrom, Austria, 18 mai) și jazz latino (Electrocutango și Conexion Cubana, 19 mai).

De asemenea, câștigătorii de anul trecut ai Sibiu Jazz Competition, Marcin Pater Trio, sunt prezenți în program cu un concert ce va avea loc în seara de 17 mai.

Cu ediția din acest an, Sibiu Jazz Festival se întoarce către originile jazzului, așa cum era el înțeles acum mai bine de o sută de ani în orașul său natal, New Orleans: ca formă muzicală, dar și pretext de socializare și mod de exprimare a tradițiilor locale.
Vizitatorii vor avea astfel ocazia de a descoperi nu doar bogata ofertă culturală a orașului, ci și pe cea culinară, căci Sibiul înseamnă și jazz, și colecția de artă de la Muzeul Brukenthal, și profilul înalt, ca niște trepte ce urcă spre cer, al catedralei evanghelice, și farmecul orașului vechi, și o comunitate vibrantă, diversă și multiculturală, dar și tradițiile locale, inclusiv cele culinare.

Sursa: comunicat/ facebook

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Armonii de lumină și rugăciune la Botoșani: Mitropolitul Teofan va fi alături de credincioși la concertul „Koinonia”

Publicat

armonii de lumină și rugăciune la botoșani: mitropolitul teofan va

Publicitate

În seara zilei de 22 mai 2025, începând cu ora 18:00, scena Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoșani se va transforma într-un altar sonor, unde muzica bizantină va deveni rugăciune înălțată din adâncul sufletului. Concertul „Koinonia”, parte a Festivalului de Muzică Bizantină de la Iași, reunește două ansambluri care își aduc jertfa artistică în fața frumuseții divine: Corul Psaltic „Emanuel Zmeu” din Botoșani și „Cappella…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Rabla 2025 pentru firme debutează pe 29 mai: Cum te înscrii și ce buget este alocat”

Publicat

rabla 2025: sumele oferite pentru mașinile cu motor termic și

Publicitate

Programul Rabla 2025 pentru firme începe pe 29 mai. Ministerul Mediului, prin intermediul Administrației Fondului pentru Mediu, a anunțat lansarea unei noi sesiuni a Programului Rabla dedicată persoanelor juridice de drept privat. Înscrierile pentru această ediție încep pe 29 mai și se vor încheia pe 27 noiembrie 2025 (sau până la epuizarea bugetului alocat), scrie alba24.ro.

„Programul Rabla Auto este un instrument strategic pentru sprijinirea…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: Cel mai cochet oraş de la frontiera României: Are cele mai frumoase spații verzi din Moldova și mobilier stradal unicat

Publicat

botoșani: cel mai cochet oraş de la frontiera româniei: are

Publicitate

Un orășel de la capătul țării are cele mai frumoase spații verzi din Moldova. Este vorba despre Darabani, cea mai nordică așezare urbană din România, premiată de Ordinul Arhitecților din România pentru amenajările sale peisagistice. Orașul a cunoscut o dezvoltare spectaculoasă, scrie ADEVĂRUL

Parcurile din Darabani sunt considerate cele mai frumoase din Moldova FOTO Cosmin Zamfirache

Darabani este cel mai nordic oraș din România, dar și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Piața imobiliară încetinește: Scădere semnificativă a tranzacțiilor în luna aprilie

Publicat

piața imobiliară încetinește: scădere semnificativă a tranzacțiilor în luna aprilie

Publicitate

Numărul tranzacțiilor a scăzut semnificativ în aprilie 2025 față de luna anterioară, arată datele oficiale ale Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI). Se remarcă scăderi semnificative în București: -23%; Cluj: -24%; Timiș: -13%, Constanța: -20%, scrie alba24.ro.

Conform unui comunicat al ANCPI, în luna aprilie 2025 au fost vândute, la nivelul întregii țări, 49.911 de imobile, cu 6.325 mai puține față de luna…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe