EVENIMENT
Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023”: Peste 130 de evenimente. Când va avea loc
Timișoara dă startul, oficial, pe date de 17 februarie 2023, Programului cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023”, cel mai mare eveniment cultural din istoria orașului.
Primarul Dominic Fritz anunță, în weekendul de deschidere (17-19 februarie), peste 130 de evenimente: concerte, spectacole, expoziții sau evenimente comunitare, iar pe tot parcursul anului, peste 1.000 de evenimente culturale.
Deschiderea oficială va avea loc în Piața Unirii, locul în care la 3 august 1919 trupele române au ajuns în Timișoara și astfel, orașul a devenit teritoriu românesc.
Ceremonia va începe cu un moment simbolic în care orașului îi va fi înmânat premiul Melina Mercouri al Comisiei Europene, care se acordă capitalelor europene ale culturii dacă toate obligațiile asumate prin dosarul de candidatură au fost îndeplinite cu succes.
Bugetul local prevede pentru cultură, în acest an, o alocare de 186,7 mil lei.
Evenimentul festiv Sărbătorim Deschiderea! va începe la ora 19,00, în Piața Unirii și pune în lumină memoria și identitatea Timișoarei, alături de artiști locali și invitații lor.
Piața Unirii va fi animată de show-ul aerian Muaré Experience al Voalá Project, un performance intens care îmbină muzica și artele vizuale și care a fost prezent în peste 30 de țări din întreaga lume.
(sursa: Mediafax)
Indicele ROBOR la trei luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, a urcat vineri la 5,75% pe an, de la 5,59% pe an în şedinţa precedentă, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR), citate de Agerpres.
La începutul anului, indicele ROBOR la trei luni era 6,21%, iar pe 3 ianuarie 2023 a fost 7,56%.
Indicele la şase luni, utilizat în calculul…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Pană de curent la o secție de votare din Baciu, din cauza suprasolicitării instalației electrice
O secție de votare din comuna Baciu a rămas fără curent duminică, pentru câteva minute, din cauza suprasolicitării instalației de curent cu aparate de încălzit.
Secția de votare amenajată în căminul cultural din comuna Baciu, aflat în renovare energetică, a rămas fără curent electric pentru aproximativ 15 minute, din cauza suprasolicitării instalației electrice de către aparatele de încălzit. Încălzirea sălii a fost realizată cu ajutorul radiatoarelor,…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
RECALCULARE PENSIE de URMAȘ 2024: Situațiile și procedura în care se poate face. Documentele necesare
Legea nr. 360/2023 privind sistemul public de pensii, intrată în vigoare la 1 septembrie 2024, menține în mare parte prevederile anterioare referitoare la pensia de urmaș, stabilite inițial prin Legea nr. 263/2010, potrivit avocatnet.ro
Beneficiarii pensiei de urmaș:
Soțul supraviețuitor: Are dreptul la pensie de urmaș pe toată durata vieții, dacă a atins vârsta standard de pensionare și durata căsătoriei a fost de…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
VIDEO FOTO. Vasile Dîncu, președintele PSD Cluj: „Am votat pentru sfârșitul a două decenii cu președinți de dreapta”
Președintele PSD Cluj, Vasile Dîncu, a votat duminică dimineață pentru „o nouă eră” în calea României europene, în primul tur al alegerilor prezidențiale.
Vasile Dîncu, președintele PSD Cluj, a votat duminică, la ora 10, la secția nr. 106, pe strada Septimiu Albini din Cluj- Napoca.
Liderul social-democrat a venit însoțit de candidații la alegerile parlamentare – Alexandru Cordoș, Remus Lăpușan, Ionel Oleleu, Adina Marinca, de consilieri locali și…
Citește mai mult pe Cluj24.ro