Connect with us

EVENIMENT

Proiect de lege pentru creșterea natalității și susținerea familiilor: TVA redus la 5% la produsele pentru copii

Publicat

2 bebelusi e1649816500934.jpg

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a declarat că se lucrează la finalizarea unui pachet legislativ pentru creșterea natalității și susținerea familiilor. Acesta va cuprinde un număr de zece măsuri. Printre măsuri, una dintre cele mai importante ar fi reducerea la 5% a TVA-ului la produsele și alimentele pentru copii.

Gabriela Firea anunță că Ministerul Familiei lucrează alături de Ministerul Finanțelor și de Ministrul Muncii la finalizarea pachetului legislativ pentru creșterea natalității și susținerea familiilor.

TVA de 5% la produsele pentru copii mici

Una dintre măsurile propuse vizează reducerea TVA-ului la 5% la produsele pentru copii. Prețurile se vor reduce semnificativ la următoarele produse: lapte special pentru sugari, în recipiente închise ermetic, preparatele pentru sugari sau copiii mici, la fel ca și cele din carne, omogenizate, dietetice, cum sunt carne, pește, legume, fructe, condiționate pentru vânzarea cu amănuntul, în recipiente de maximum 250 grame, îmbrăcăminte și accesorii de îmbrăcăminte pentru sugari, șervețele și scutece, dar și pentru livrarea de scaune auto pentru copii.

„Vom urmări, după ce va intra în vigoare acest proiect, ca marile magazine să nu ridice artificial prețul produselor menționate, așa cum s-a întâmplat de multe ori până acum, astfel încât această reducere de TVA să fie de un real ajutor familiilor cu copii”, susține ministrul Familiei.

Ea anunță și programul social de interes național de prevenire a afecțiunilor care pot apărea în timpul sarcinii „Materna”.

În cadrul acestuia, voucherul Materna este gândit pentru a veni în sprijinul viitoarelor mame, după săptămâna a zecea de sarcină, este în valoare de 2500 de lei și poate fi folosit pentru consultațiile și analizele necesare în timpul sarcinii, care nu sunt decontate prin sistemul public de asigurări de sănătate.

„Am primit mesaje de la mame care ne roagă să găsim o soluție pentru acoperirea prețului tratamentelor stomatologice ale copiilor. Venim cu un ajutor în valoare de 1500 de lei, pentru copiii între 10 și 17 ani cu probleme dentare, care au indicație de la medicul stomatolog”, mai arată Gabriela Firea.

Ea a mai anunțat că în cadrul programului „Educație pentru toți”, familiile cu venituri de maximum 8.000 de lei pe lună vor primi un ajutor de 1.500 de lei pe lună, pentru achitarea serviciilor cu educația copiilor, grădinițe, creșe, after-school.

„Pachetul legislativ pentru creșterea natalității și susținerea familiilor conține, în total, 10 măsuri. Orice sprijin din partea parlamentarilor, indiferent de culoarea politică, și a reprezentanților societății civile este binevenit. Doar împreună, în echipă, cetățeni – Guvern – Parlament putem reușit să oprim declinul demografic fără precedent în care se află țara noastră. Din păcate, România se confruntă cu aceeași problemă a celorlalte state europene, de scădere drastică a natalității, astfel că avem în vedere și măsuri care s-au dovedit a avea succes în alte țări în care există ministere dedicate familiei înființate cu zeci de ani în urmă”, a scris pe Facebook Gabriela Firea.

(sursa: Mediafax)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

VIDEO. Parc în locul unei centrale termice în Mănăștur. Emil Boc: Zona a fost transformată în spațiu pentru relaxare și mișcare

Publicat

parc nou manastur.jpg

Un parc a luat locul unei centrale termice în cartierul Mănăștur din Cluj-Napoca. Zona este acum un loc unde mănășturenii, mici și mari, se bucură de relaxare și mișcare.

Proiectul realizat în cartierul Mănăștur de Primăria Cluj-Napoca a inclus demolarea centralei termice, care se afla între blocuri.

Parc în locul unei centrale termice în Mănăștur. Emil Boc: Zona a fost transformată în spațiu pentru relaxare și mișcare

„Clujul cartierelor:…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Ordin de protecție doar pe hârtie: Un bărbat din Cugir și-a tâlhărit fosta iubită. Nu avea voie să se apropie de ea

Publicat

ordin de protecție doar pe hârtie: un bărbat din cugir

Ordinele de protecție de multe ori sunt încălcate de către bărbații agresivi. În lipsa unor măsuri reale de protecție, precum brățările electronice de monitorizare, femeile abuzate sunt în continuare în pericol. 

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Titularizare 2024: fișa de înscriere pentru candidați. Dosarele pot fi înregistrate până în 17 mai. Acte necesare și procedura

Publicat

titularizare 2024: fișa de înscriere pentru candidați. dosarele pot fi

Titularizare 2024: Candidații își pot depune dosarele de înregistrare la concursul național, până în 17 mai. Proba scrisă va fi organizată în 17 iulie, iar în iunie se desfășoară inspecțiile la clasă.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

2.500 de transplanturi renale realizate la Cluj, în 30 de ani. Bornă istorică pentru Institutul de Urologie și Transplant Renal

Publicat

transplant1.jpg

Institutul de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca marchează o bornă extraordinară și, în același timp, foarte importantă. 2.500 de transplanturi renale au fost realizate cu succes de medicii clujeni.

Asta înseamnă tot atâtea vieți salvate de echipele ICUTR în 30 de ani, de când se fac operații de transplant de rinichi la Cluj-Napoca.

2.500 de transplanturi renale realizate la Cluj, în 30 de ani. Bornă istorică pentru Institutul de Urologie și…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe