Connect with us

ACTUALITATE

Proiect MAI pentru recompensarea polițiștilor cu merite deosebite: Bani, arme, felicitări și anularea unor sancțiuni

Publicat

arest politie

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) vrea să actualizeze legislația privind acordarea recompenselor morale, financiare și materiale pentru merite deosebite sau motivarea cadrelor militare. Toate acestea, în plin scandal legat de lipsa de profesionalism a polițiștilor în cazul de la Caracal.

Un proiect de ordin în MAI ce prevede recompensarea cadrelor militare a fost pus în dezbatere marți.

„Demersul normativ în discuție are la bază necesitatea emiterii unei noi reglementări subsecvente la nivelul MAI în raport cu noile dispoziții primare în materia disciplinei militare, conținute de Secțiunea a 4-a a Capitolului 2 din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, astfel cum au fost modificată și completată de Legea nr. 101/2019.

În acest context, potrivit temeiurilor primare reprezentate de art. 33 lit. e)1 și alin. (4) al art. 358 2 din Legea nr. 80/1995 prin proiect urmează să reglementeze următoarele aspecte:

– instituirea recompenselor morale, financiare și materiale care pot fi acordate cadrelor militare;

– stabilirea nivelului la care urmează să fie constituite consiliile de onoare, respectiv la nivelul unităților militare ale MAI, precum și al aparatului central al MAI;

– stabilirea unei proceduri prin care urmează să fie aleși membrii consiliilor de onoare atât de la nivelul unităților militare cât și de la nivelul aparatului central al MAI;

– stabilirea unei proceduri de lucru pentru activitatea consiliilor de onoare”, se arată în referatul de aprobare a acestui ordin, potrivit hotnews.ro.

Recompense prevăzute în proiectul de ordin MAI:

Pentru îndeplinirea exemplară a atribuțiilor de serviciu, cadrelor militare în activitate li se pot acorda următoarele recompense morale și materiale:

a) mulțumiri;

b) felicitări;

c) diplome de merit;

d) citarea prin ordin de zi pe unitate;

e) distincții onorifice, altele decât cele reglementate de prevederile legale privind sistemul naţional de decoraţii al României;

f) arme de apărare și pază;

g) ridicarea unei sancțiuni disciplinare.

Recompensele financiare se acordă în condițiile prevăzute de lege pentru premierea personalului plătit din fonduri publice.

Recompensele morale care se pot acorda cadrelor militare în rezervă, pe timpul cât sunt concentrate sau mobilizate, ori în retragere, sunt:

a) mulțumiri;

b) felicitări;

c) distincții onorifice, altele decât cele reglementate de prevederile legale privind sistemul naţional de decoraţii al României.

sursa: hotnews.ro, Alba24.ro

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

FOTO: Purceluș salvat de un tânăr, după ce a căzut dintr-o mașină, în zona unei intersecții aglomerate din Alba Iulia

Publicat

purcelus 1 scaled e1664603919526 1000x588.jpg

Un purceluș care a căzut vineri dintr-un autovehicul, în zona unei intersecții aglomerate din Alba Iulia, a fost salvat dintre mașini de un tânăr. 

Potrivit unor martori, purcelul a căzut dintr-un autovehicul, în zona intersecției semaforizate dintre Calea Moților, B-dul Revoluției 1989 și B-dul Republicii (zona Stadion)

Un tânăr care se afla în zonă la o terasă a reușit să îl prindă și să îl scoată dintre mașini.

Imaginile inedite cu purcelușul au fost surprinse de mai mulți cetățeni aflați la acel moment în zonă și publicate mai apoi pe…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

STUDIU. Situația UCRAINENILOR din Cluj. Cu ce se confruntă REFUGIAȚII și ASOCIAȚIILE. Soluții pentru INTEGRARE

Publicat

whatsapp image 2022 09 30 at 3.11.40 pm e1664546912684.jpeg

Gabriel Todoran, coordonatorul la nivel local al programului finanțat de OXFAM a găzduit un eveniment dedicat studiului realizat de antropologul Oana Ivan despre strămutații ucraineni din Cluj, prezentat în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc joi, la sediul Fundației Comunitare Cluj de pe strada Țebei 21 21. Studiul a fost realizat în cadrul unui proiect finanțat de OXFAM GB, coordonat la nivel național de Federația Fundațiile Comunitare din România și administrat la nivel local de Fundația Comunitară Cluj.

„Când a început războiul din Ucraina ne gândeam că în câteva zile lucrurile se…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Spitalul de Pneumoftiziologie și mai multe blocuri de locuințe din Aiud au rămas din nou fără apă, după o nouă avarie la rețea

Publicat

apa sursa facebook apa ctta alba.jpg

Spitalul de Pneumoftiziologie, Liceul Titu Maiorescu și mai multe blocuri de locuințe din Aiud au rămas din nou fără apă potabilă, după o nouă avarie produsă sâmbătă dimineața la o conducă de alimentare aflată pe o stradă din municipiu.

„Din cauza unei avarii produsă în dimineața zilei de 1 octombrie la conducta de alimentare cu apă potabilă de pe strada Ecaterina Varg din municipiul Aiud, SC APA CTTA SA Alba – Sucursala Aiud anuntă întreruperea furnizării apei potabile pentru consumatorii de pe străzile Ec. Varga, Spitalul de Pneumoftiziologie,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO. Mango își caută o familie iubitoare la Cluj. E un pui de MOTAN EROU care și-a salvat fratele de la MOARTE

Publicat

309913333 117220024463507 4381025874011296236 n e1664533480200.jpg

Voluntarii clujeni de la Mustăcioșii fericiți oferă spre adopție mai multe pisici. Mango este una dintre ele, fiind motan de aproximativ 5 luni, gata să își găsească o familie iubitoare.

„A ajuns la noi printr-un mare noroc. Fratele lui, Felix, era lovit de mașină, iar Mango, în încercarea disperată de a-l salva, a început să miaune atât de tare până când i-a găsit o doamnă cu suflet mare”, se arată în povestea sa.

Citește și FOTO. Un grup de tineri din Cluj salvează ANIMALE sub numele „Mustăcioșii fericiți”. Au nevoie de SPRIJIN. Cu ce CAZURI se ocupă

308498967 116761064509403 2571633733366999269 n

Mango (dreapta) și fratele…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe